Skip to main content

INTERVIU. Roxana Ghiorghian, prezentatoarea rubricii Meteo, Prima TV: „La început nu mă regăseam lângă hartă”

 
Roxana Ghiorghian
Roxana Ghiorghian

INTERVIU. Roxana Ghiorghian a povestit, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, care a fost parcursul său profesional până acum. A debutat la Pro TV, apoi a prezentat ştirile din sport la Antena 1. Mărturiseşte că trecerea la Meteo la Prima TV nu a fost uşoară. „La început mi s-a părut greu. Sincer, nu mă regăseam lângă hartă, dar m-am obişnuit şi a început să-mi placă”, a spus ea. 

Publicitate

Roxana Ghiorghian este prezentatoarea rubricii Meteo, de la Prima TV. Jurnalista aduce informaţiile despre vreme în fiecare zi, în jurnalele orelor 14.00, 18.00 şi 22.00. Înainte să prezinte ştirile despre starea vremii la Prima TV, ea a prezentat ştirile din sport la Antena 1.

Roxana a urmat un liceu cu profil economic, iar apoi Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, însă ulterior a ajuns în televiziune, fiind pasionată încă din copilărie de ştiri.

„Dar după cei patru ani de liceu, în care am fost la profil economic, am decis să urmez cursurile unei facultăţi din acelaşi domeniu (...).  Într-o zi am primit un apel telefonic de la Pro TV. Am fost la interviu şi, în final, aveam trei oferte de angajare, dar decizia a fost simplă - televiziunea”, a spus Roxana.

Paginademedia.ro: Ai absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale...Cum ai ajuns în televiziune?

Roxana Ghiorghian: Într-adevăr, am absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale şi apoi am urmat un program de masterat tot în cadrul aceleaşi facultăţi. Însă, pasiunea pentru televiziune era din copilărie. Prin clasele V-VIII spuneam că voi urma cursurile Facultăţii de Jurnalism.

Dar după cei patru ani de liceu, în care am fost la profil economic, am decis să urmez cursurile unei facultăţi din acelaşi domeniu. Însă, chiar şi asa, nu am abandonat niciodată dorinţa mea de a ajunge prezentatoare TV şi uite aşa, toate drumurile au dus în direcţia asta.

La finalul celor trei ani de facultate îmi doream să mă angajez şi eram în proces de recrutare cu două companii multinaţionale, dar într-o zi am primit un apel telefonic de la Pro TV. Am fost la interviu şi, în final, aveam trei oferte de angajare, dar decizia a fost simplă - televiziunea.

Paginademedia.ro: A fost vreo pasiune?

Roxana Ghiorghian: Da. Încă din copilarie eram pasionată de ştiri. Mă uitam la toate jurnalele. Mă întrebam care e procesul din spate, eram atentă la detalii. Apoi, când am ajuns să lucrez în televiziune, chiar dacă în primele luni nu am avut contact direct cu departamentul de ştiri, eram curioasă şi îmi doream să văd cât mai multe.

Am avut şansa să întâlnesc oameni buni şi frumoşi care mi-au arătat, explicat şi care m-au îndrumat să-mi urmez visul indiferent de cât de greu va fi drumul. Aşa am făcut şi visul meu a devenit realitate.

Roxana Ghiorghian: „Cred că meseria asta, ca multe altele, se fură”

Paginademedia.ro: Între timp ai făcut şi Facultatea de Jurnalism sau ai vrea?

Roxana Ghiorghian: Nu, nu am făcut între timp Facultatea de Jurnalism. În schimb, am citit mai multe cărţi de specialitatea şi am urmat anumite cursuri de media. Şi de asemenea, cred că meseria asta, ca multe altele, „se fură".

Paginademedia.ro: Ai fost la Pro TV, apoi redactor şi ulterior la Antena 1, la sport. Acum eşti la Prima TV. Îţi place mai mult să prezinţi meteo decât ceea ce făceai înainte?

Roxana Ghiorghian: Îmi place ce fac acum, însă fără toate celelalte etape nu cred ca aş fi ajuns aici. Fiecare etapă profesională a avut rolul ei. Am avut de învaţăt din fiecare loc în care am fost şi de la toţi oamenii cu care am lucrat.

A fost un drum frumos, cu experienţe bune şi mai puţin bune, dar sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce s-a întâmplat.

Roxana Ghiorghian: „Îmi plăcea să urmăresc meciurile, să merg pe stadion, la gale de MMA şi kickboxing, pe circuit la raliuri”

Paginademedia.ro: Cum a fost pentru tine trecerea de la sport la meteo şi cum te-ai pregătit?

Roxana Ghiorghian: Trecerea a fost destul de grea. Îmi plăcea sportul şi prezentam cu drag jurnalele de sport. Îmi plăcea să urmăresc meciurile, să merg pe stadion, la gale de MMA şi kickboxing, pe circuit la raliuri. Îmi plăcea să descopăr cât mai mult despre fiecare sport în parte, sa fiu cu informaţiile la zi în ceea ce privea competiţiile sportive.

Trăiam şi prezentam cu emoţie fiecare reuşită a sportivilor români. Însă... să revenim la trecerea de la sport la meteo. La început mi s-a părut greu. Sincer, nu mă regăseam lângă hartă, dar m-am obişnuit şi a început să-mi placă. Indiferent care sunt veştile de la meteorologici, mie îmi place să cred că aduc, pe lângă informaţiile despre vreme, şi un zâmbet senin pe chipurile telespectatorilor.

Paginademedia.ro: Cum a fost începutul tău la TV?

Roxana Ghiorghian: A fost frumos. Îmi amintesc cu drag momentul în care am păşit pentru prima dată în redacţia de ştiri din sport de la Pro Tv. Acolo am făcut practică şi am descoperit tot 'procesul de facere' al unei ştiri.

După experienţa ca redactor la un site, am revenit în televiziune, unde am fost iniţial editor şi voice over şi apoi prezentator. Am prezentat primul jurnal pe 3 august 2020 şi a fost momentul în care visul meu din copilărie a devenit realitate.

Paginademedia.ro: Ce moment ţi s-a părut dificil la TV, în direct?

Roxana Ghiorghian: Din fericire nu am avut parte de momente dificile. Au fost situaţii neprevăzute, fie pe partea tehnică, fie chiar şi erori umane, dar pe care le-am rezolvat în timp util, astfel încât telespectatorii nici nu au sesizat.

În televiziune, pe lângă faptul că trebuie să fii foarte bine informat şi pregătit, consider ca este esenţială prezenţa de spirit, pentru că mereu se poate întâmpla ceva, iar în calitate de prezentator/moderator trebuie să ştii cum să rezolvi situaţia. De asemenea, este foarte importantă şi echipa cu care lucrezi. Iar la Prima TV am norocul să lucrez într-o echipă pe care mă bazez 100%.

VIDEO. Roxana Ghiorghian, la Meteo - Focus Prima TV

Roxana Ghiorghian, carte de vizită:

  • 2017 - 2018: Pro TV (departamentul administrativ, departamentul financiar, practică în departamentul de ştiri din sport)
  • 2018 - 2020: redactor ştiripesurse.ro
  • 2020 - 2021: editor-prezentator Antena 1
  • 2021 - prezent: editor-prezentator Prima TV
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus