Skip to main content

Mai multe sindicate din SUA cer blocarea achiziţiei de către Amazon a studioului MGM - faimosul „leu” de la Hollywood

 
Mai multe sindicate din SUA cer blocarea achiziţiei de către Amazon a studioului MGM - faimosul „leu” de la Hollywood

Se vrea blocarea tranzacţiei Amazon-MGM. Un grup format din patru sindicate majore, care reprezintă aproape patru milioane de angajaţi, cere Comisiei Federale pentru Comerţ să blocheze achiziţia de către Amazon a studioului MGM, scrie Variety.

Publicitate

Principalul argument ar fi că preluarea de către Amazon a studioului MGM ar duce la „practici anticoncurenţiale”, după cum susţin sindicaliştii. 

Remintim că gigantul Amazon, care deţine Prime, a anunţat că va cumpăra MGM (Metro-Goldwyn-Mayer) - unul dintre cele mai mari studiouri de film de la Hollywood. Celebritatea MGM se datorează, pe lângă vastei arhive de producţii cunoscute pe toată planeta, şi faimosului „leu” care apare pe genericul multor filme. 

„Într-o scrisoare de 12 pagini trimisă Comisiei pentru Comerţ, sindicatele susţin că preluarea MGM ar trebui blocată pentru a împiedica Amazon să acumuleze mai multă putere în industria de divertisment şi să exploateze acest lucru prin practici comerciale anticoncurenţiale”, după cum notează documentul citat de Variety. 

În cazul în care preluarea ar merge mai departe, sindicatele cer impunerea unor reguli stricte pentru Amazon.

„Dacă este permisă, această preluare ar reduce diversitatea pe masură ce Amazon îşi creşte cota de piaţă şi ar da o putere mai mare de stabilire a preţurilor”, spune Michael Zucker - director executiv în Centrul Strategic de Organizare a Sindicatelor.

Conform datelor, tranzacţia se ridică la 8,4 miliarde de dolari. Atât ar trebui să plătească compania fondată de Jeff Bezos pentru achiziţia MGM, care are un catalog de peste 4.000 de titluri şi 17.000 de ore de programare TV. Printre acestea se numără şi seriile The Hobbit, James Bond sau Rocky. 

Momentan, Amazon nu a spus când se aşteptă ca tranzacţia să ajungă la final. 


Citeşte şi: Se vinde faimosul „leu” de la Hollywood. Amazon cumpără studioul MGM, care deţine titluri ca The Hobbit, James Bond şi Rocky


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    @didi - io zic ca amazon ar trebui sa cumpere toata planeta, nu?
  • Didi Didi
    Celebritatea mgm se datoreaza si faimosului leu? :) adica leul ala i-a facut celebri, nu filmele de palmares, capodoperele de oscar si greii marelui ecran de la inceputurile filmului sonor si pana in prezent?
    Protestul sindicatelor astora imi aduce aminte de protestele prostilor din anii 90 cu "nu ne vindem tara", "afara cu strainii din tara". Mgm, fara un investitor de talia amazon, nu are viitor. Dovada si aceasta vanzare, doar nu credeti ca patronii mgm vand de bine ce o duce firma...

Trimite un comentariu

sus