Skip to main content

EXCLUSIV Paginademedia. Selly despre „campania“ lui cu MApN: „Eu am cerut să fac un video. Nu e o campanie şi nu am fost plătit de Armata Română“

 
EXCLUSIV Paginademedia. Selly despre „campania“ lui cu MApN: „Eu am cerut să fac un video. Nu e o campanie şi nu am fost plătit de Armata Română“

Subiectul momentului. Selly s-a înrolat în Armată. Noua campanie MApN cu influenceri. Şi cu câţi bani a fost plătit să facă reclamă? Ce spune Selly că s-a întâmplat de fapt?

Publicitate

O serie de fotografii cu Selly îmbrăcat în uniformă şi postate pe pagina de Facebook MApN au declanşat ieri o serie de dezbateri în presă.

"Avem colegi noi! Dacă până şi Selly a decis să se alăture Armatei României, voi ce mai aşteptaţi? Pentru că e teamplayer, şi-a adus şi un prieten", au scris cei de la Ministerul Apărării într-o postare, alături de fotografii cu Selly în uniformă.

A făcut Selly campanie pentru minister? Au fost bani pentru o campanie?

Selly povesteşte în exclusivitate pentru Paginademedia.ro care a fost subiectul. Pe scurt, el a fost cel care a solicitat filmarea. Şi nu au fost bani daţi de Minister.

Înainte de toate, postarea de la care a pornit totul:

Youtuberul a explicat pe larg pentru Paginademedia:

  • cum a ajuns ca de la filmarea unui simplu episod de-al lui pe YouTube să se spună că face parte din „campania“ Armatei Române de recrutare de tineri.
  • cum s-a rostogolit subiectul în presă

Totodată, Selly a mai spus pentru Paginademedia.ro că va posta în această seară un răspuns video pe canalul lui de YouTube, în care va explica ce s-a întâmplat.

Şi Ministerul Apărării Naţionale a detaliat situaţia într-un răspuns pentru Paginademedia.ro. MApN punctează, de asemenea, că Selly a făcut solicitarea şi că nu este vorba de o campanie plătită.

MApN, pentru Paginademedia.ro:

"Referitor la colaborarea dintre MApN şi Selly Media Network SRL, reprezentată de domnul Andrei Şelaru (Selly), vă informăm că filmările au fost realizate, la solicitarea societăţii media amintite, pentru un proiect de tip vlog intitulat „La muncă”, în cadrul căruia a fost realizat un episod dedicat prezentării profesiei de militar al Armatei României. Colaborarea s-a realizat fără implicaţii de ordin financiar pentru MApN."

Detalii, în continuare.

O serie de site-uri şi televiziuni, printre care Realitatea Plus, Antena 3 şi B1 TV, au comentat ieri fotografiile apărute pe pagina de Facebook MApN şi cum această campanie nu a fost „făcută“ profesionist şi nici anunţată.

Titluri la Realitatea Plus:

  • „Influencer controversat, îmbrăcat în uniforma militară“
  • „Armata Română: Selly s-a înrolat. Voi ce mai aşteptaţi?“
  • „Vloggerul care dădea petreceri ilegale, imaginea MApN“
  • „Putin tremură, Selly se pregăteşte de război“

„S-a spus că eu aş face parte din campania Armatei Române de recrutare a tinerilor şi s-a mai spus şi că am fost plătit“, a spus Selly pentru Paginademedia.

Poziţia lui Selly, pentru Paginademedia, în legătură cu "campania" pe care o face pentru Armată:

"Armata are în prezent această campanie de recrutrare a tinerilor. Dar ceea ce eu am făcut cu Armata e complet separat şi nu are nicio legătură cu campania lor. E o simplă coincidenţă.

Ce am făcut eu?

Eu am această serie pe YouTube, „La muncă“, unde în fiecare episod încerc diferite meserii.

Scopul meu este să atrag atenţia oamenilor, să cresc respectul vizavi de aceste joburi, să combat această mentalitate care e din ce în ce mai prezentă în generaţia mea, cum că munca nu e cool sau nu e cool să fii angajat într-un job aşa-zis modest, periculos.

Noi, în această serie, documentăm cele mai extreme meserii şi cele mai interesante, motiv pentru care am considerat că o zi de armată ar fi marea finală perfectă pentru sezonul unu.

Eu am fost acolo ca să filmez marea finală a sezonului unu din La muncă. Nu are legătură cu campania de recrutare a oamenilor în Armată.

În al doilea rând, informaţia cum că aş fi fost plătit pentru a promova această instituţie e complet eronată. Nici măcar o secundă nu m-am gândit să cer ceva la schimb pentru asta.

Iniţiativa a venit din partea mea. Eu nu am fost contactat de Armata Română ca să facem o activitate de PR.

Eu am făcut o cerere oficială trimisă Biroului lor de presă, în care m-am prezentat, am vorbit despre acest format de reality pe care eu îl fac pe YouTube. Le-am cerut permisiunea pentru filmări, iar ei au avizat favorabil şi ne-au invitat să mergem la o zi de trageri în Poligon, lângă Craiova, în batalionul Scorpionilor Roşii de acolo.

Care e poziţia mea faţă de tot ce s-a spus în presă?

1. Eu n-aş fi cerut niciodată bani Armatei Române. Consider că evident Armata Română are lucruri mult mai importante de făcut cu banii.

2. Nu m-am dus acolo ca să încurajez înrolarea tinerilor în Armată, deşi cred că e un lucru bun, iar cariera militară e una demnă de cel mai înalt respect. Însă scopul meu nu a fost acesta.

Scopul meu a fost să documentez cum arată o zi de muncă pentru aceşti oameni, cât de greu este, ce eforturi fac, cum e să ţii o armă în mână, cât de greu e echipamentul pe care trebuie să-l cari. Şi nu am cosmetizat acest lucru. Nefiind plătit de Armata Română, nu am avut niciun interes de a cosmetiza sau de a arăta doar avantajele acestui job.

Din contră! E ca un documentar obiectiv, în care se vorbeşte despre riscurile la care se supun.

Nu e o reclamă. E un reality-show.

În seara asta voi face un video ca să explic ce s-a întâmplat.

Ieri s-a vorbit la foarte multe televiziuni despre acest subiect, însă nu am fost contactat de nimeni. Abia astăzi am început să fiu sunat.

Unii oameni chiar au crezut că eu m-am înrolat în armată. Ceea ce nu e adevărat.

În seria noastră „La muncă“ noi încercăm să scoatem cât de muncitori şi pricepuţi sunt oamenii respetivi, comparând cum fac ei asta cu cât de neîndemânatici suntem noi. Evident că suntem neîndemânatici în a ţine o armă în mână sau a merge în coloană cu armata pentru că e prima zi acolo. La fel ca şi în cazul celorlalte meserii am fost neîndemânatici.

Acest lucru nu e o lipsă de respect adusă instituţiei armatei sau faţă de sacrificiile pe care strămoşii şi bunicii le-au făcut luptând în cele mai groaznice condiţii pentru ţară. Ci noi scoatem în evidenţă cât de bine pregătiţi sunt oamenii, cât de grea e această meserie.

Eu nu mă văd făcând asta şi o spun deschis, o recunosc. Nu aş fi bun în Armată. Însă dacă ar fi cazul să avem parte de un conflic armat, aş fi primul să-şi apere ţara, dar pe ceea ce ştiu eu să fac.

Oricând m-aş alătura voluntar echipei de comunicare, dar să lupt cu arma în mână nu este atuul meu şi m-am convins de acest lucru.

Comunicarea Armatei Române e una foarte bună, iar acest episod îi va ajuta şi pe ei. Dar e important de înţeles că nu e parte din această campanie. Faptul că le ajută cauza e o coincidenţă şi un lucru bun, dar n-am fost parte din această campanie de recrutare şi în niciun caz nu am fost plătit.

Marea finală La muncă, acest episod filmat cu Armata Română, va fi publicată pe 3 septembrie, sâmbătă.

Am sesizat la anumite televiziuni, Realitatea Plus şi Antena 3, ironii la adresa mea, de ce armata apelează la mine să facă promovare, inclusiv la B1 TV pe tema faptului că publicul meu este de „până în 5 ani“.

Ţin să menţionez că în ultimii 2 ani, media de vârsta a oamenilor care mă urmăresc a crescut foarte mult. Majoritatea celor care mă urmăresc au între 16 şi 22 ani, aşa că din punct de vedere al Armatei Române, acest episod este fix ceea ce caută, e în interesul lor. Nu a fost iniţiativa lor, dar în niciun caz nu ar trebui să fie criticaţi pentru decizia de asociere cu mine întrucât Armata către aceşti oameni vrea să se adreseze. Ei au nevoie să-şi facă marketing în rândul tinerilor, nu al părinţilor sau al adulţilor 50+".

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogi Gogi
    Ce se intelege . Selu are nevoie da bani grav
  • Soby Soby
    @B.A.M, România TV a ratat ocazia și nu a dat pentru că astăzi a dat nunta lui George Simion în direct. Și ieri a dat cununia lui George Simion tot în direct.

    Nu doar România TV, și Antena 3, și Realitatea Plus au dat imagini din nunta lui George Simion de astăzi, și ieri au dat și imagini din cununia lui George Simion.

    Dintre posturile de știri ce nu au dat știri și imagini despre nunta lui George Simion și cununia lui George Simion au fost TVR, Euronews România, Digi 24 și B1 TV.
  • B.A.M B.A.M
    România TV, nu? Cum au ratat ocazia?
    Sau încă se judecă și nu au voie să-și pronunțe numele unii celorlalți în public?
  • Încă puțin și prinde și ăsta un pictorial în Vogue Încă puțin și prinde și ăsta un pictorial în Vogue
    "Eu nu mă văd făcând asta şi o spun deschis, o recunosc. Nu aş fi bun în Armată. Însă dacă ar fi cazul să avem parte de un conflic armat, aş fi primul să-şi apere ţara, dar pe ceea ce ştiu eu să fac.

    Oricând m-aş alătura voluntar echipei de comunicare, dar să lupt cu arma în mână nu este atuul meu şi m-am convins de acest lucru."

    Deci n-ar face altceva decât ce a făcut și Elenski de la începutul războiului: să posteze filmulețe mobilizator-patriotice din buncărul lui, în timp ce ucrainenii de rând își lasă oasele în tranșee.

    Șeli for prezidănt! Slava Ucrainîi! Ba chiar și Slava Taiwanîi!
  • R R
    Dati auduentele de aseara a emisiunii Splash,vedete la apă
  • Soby Soby
    Update: În seara asta nu a mai apărut Claudiu Pândaru la Digi 24, în schimb a apărut Oana Zamfir (cea care prezenta Știrile zilei de weekend la Digi 24). Am văzut chiar acum de când am intrat în casă.

    Eu sunt sigură că prevăd schimbări la Digi 24, poate trec unii dintre prezentatorii de știri la talk-show (de asta au apărut Nunu de lunea până joia în locul lui Prelipceamu pentru că el este în concediu, și Zamfir este astăzi în locul lui Pândaru pentru că și el este în concediu, probabil că se fac probe și teste pentru grila lor de toamnă).

    În plus, s-a confirmat și grila de toamnă de la Antena Stars: https://www.tvmania.ro/antena-stars-trece-la-grila-de-toamna-ce-emisiuni-revin-la-tv-370703
  • daniel daniel
    Si totusi Armata a folosit prosteala lui Selly ca pe un indemn la recrutare ai fanilor lui! Selly crede ca fanii lui sunt oameni seriosi, gata sa-si apere tara sau niste Tik-Tokeri?
  • A1 A1
    Frate, numeni nu are nimic cu adolescentul milionar pe care îl bate vântul! Mă gândesc să cer și eu mâine -poimaine să ma filmez cu cei mai buni soldați ai țării, așa ca să îmi fac nu știu ce campanie. Aducatoare de venit. Apropo, sper că tot spectacolul s-a făcut pe banii influencerului sau ce o fi el...
  • margo margo
    ceva nu se leaga. desi sustine ca initiativa ii apartine si ca nu a primit niciun leu, seli asta ii tot da ca e in avantajul armatei romane, ca se uita lumea la el si ca e fix segmentul de populatie de care are nevoie armata... pai nu inteleg, ori e campanie pentru armata, ori e un amarat de episod pentru blogul lui sau ce dracu are seli asta.
  • Soby Soby
    Ce dumnezeu, ce se întâmplă oare cu Digi 24? Nu înțeleg mutarea temporară a Andreei Bratu la Știrile amiezii, că și astăzi a prezentat Știrile amiezii la Digi 24. Iar la Știrile zilei în locul Oanei Zamfir (cea de la Digi 24, nu cea de la Antena 3), a apărut Mihaela Brazdeș. Alaltăieri prezenta Știrile dimineții la Digi 24, și astăzi prezintă Știrile zilei la Digi 24.

    Vai...
  • CAMA CAMA
    Astia din televiziune au o mare problema cu cei de pe internet. Faptul ca se uita oamenii mai mult la Selly fata de Realitatea "minus" ii frustreaza maxim. Nu o sa mai aduceti tinerii inapoi niciodata in halul asta oricat ati incerca :))

Trimite un comentariu

sus