Skip to main content

B365, site-ul fostului şef Realitatea Sorin Enache, preluat de compania condusă de Răzvan Ionescu

 
B365, site-ul fostului şef Realitatea Sorin Enache, preluat de compania condusă de Răzvan Ionescu

PRELUARE. Site-ul b365.ro, deţinut de Sorin Enache, fost şef la Realitatea TV în anii 2000, a fost preluat de compania ZYX Publishing, condusă de Răzvan Ionescu. Enache rămâne acţionar în proiect. Cu cât, în continuare.

Publicitate

ZYX Publishing deţine, printre altele, site-urile totuldespremame.ro, lovedeco şi smartliving şi funcţionează, totodată, ca regie de publicitate pentru mai multe titluri, printre care Recorder.ro.

Răzvan Ionescu, acţionar ZYX cu 25%, este şi co-fondator al proiectului Recorder.

Detalii despre preluare, în continuare:

Grupul media ZYX Publishing Group va avea un nou proiect online în portofoliu: b365.ro, site-ul care s-a consacrat, mai ales în ultimii doi ani, ca o publicaţie reper despre cultura urbană a Bucureştiului şi despre viaţa din Capitală.

Această preluare se face începând cu luna martie 2022, după ce a fost negociată şi pregatită în ultimele luni, anunţă reprezentanţii companiei.

ZYX Publishing va deţine 51% din acţiunile societăţii care operează site-ul b365.ro. Restul, de 49%, rămâne în proprietatea lui Sorin Enache, care a investit în dezvoltarea site-ului de când l-a preluat, acum circa un an şi jumătate.

b365.ro va continua să se dezvolte sub coordonarea redactorului-şef Anamaria Lembrău, care are, de asemenea, o carieră îndelungată ca jurnalist şi coordonator de proiecte editoriale de anvergură, la Pro TV, Realitatea TV, Libertatea sau Digi 24.

Echipa editorială e formată din cinci jurnalişti, printre care şi Antoaneta Dohotariu, fost producător general departament producţie la Digi24, dar care a făcut parte şi din echipa România, te iubesc.

Lor se adaugă numeroşi colaboratori, aşa cum sunt Adrian Teleşpan, Oana Titică, Eugen Istodor, Dragoş Mihăilă, Maria Coman şi Liviu Mihaiu.

Site-ul b365.ro a fost lansat în 2010 de Laura Cernahosci şi Costin Ilie. 

ZYX Publishing Group funcţionează şi ca regie de publicitate pentru site-urile proprii, lovedeco.ro, smartliving.ro şi panorama.ro, toate lansate după 2019, dar şi pentru recorder.ro şi totuldespremame.ro.

ZYX are ca acţionar 100% compania You Trust S.A., deţinută de Dragoş Vîlcu (75%) şi Răzvan Ionescu, acesta din urmă fiind şi publisher-ul grupului ZYX.

Sorin Enache are o bogată experienţă în media, ocupând de-a lungul timpului funcţia de managing director la Pro TV la începutul anilor 2000, iar apoi a condus, în calitate de director executiv, grupuri ca Antena Group sau Realitatea-Caţavencu.

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • andrei andrei
    Lembrau, o exaltata cu un caracter mizerabil.
  • Adi Adi
    Daca e cu Razvan Ionescu e clar, serviciile sunt peste tot...
  • margo margo
    redactorului-şef Anamaria Lembrău

    nu pot sa pun emoji de la calculator... voiam sa il pun pe ala care vomita...

Trimite un comentariu

sus