Skip to main content

TVR. Meseria, plătită ca spor! Angajaţii TVR vor lua spor pentru că merg pe teren!

 
Foto: George Călin, Inquam Photo
Foto: George Călin, Inquam Photo

TVR. O parte obligatorie a meseriei de jurnalist - mersul pe teren - este plătită ca spor la TVR! Cel puţin aşa apare în Contractul Colectiv de Muncă pe care conducerea Televiziunii Publice urmează să îl semneze cu unul dintre sindicatele din TVR: MediaSind.

Publicitate

Potrivit negocierilor dintre sindicate şi conducere, cei de la carele de transmisie (al căror job presupune oricum deplasarea) vor avea spor permanent de 10% din salariu.

Şi jurnaliştii vor fi plătiţi în plus pentru că merg pe teren, însă nu permanent (precum cei de la tehnic), ci doar dacă au deplasări. Tot 10%.

Iniţial, sindicatul ceruse 20% pentru acest spor, însă negocierile au dus la 10 procente.

Angajaţii TVR au 10% spor pentru deplasări dar, în acelaşi timp, beneficiază de şi de 230 de lei pe zi (pentru cazare) şi 50 de lei pentru diurnă.

Sporurile vin după ce angajaţii au obţinut, pe lângă aceste sporuri, încă 12% în plus, adică indexarea salariilor din TVR cu rata inflaţiei.

Cum arată cele două capitole agreate de sindicate cu şefii TVR:

(1) Spor de muncă  în condiţii de teren, acordat salariaţilor a căror muncă presupune realizarea sarcinilor de serviciu  prin deplasarea pe teren în oraşul de reşedinţă al Angajatorului, precum şi în restul ţării sau străinătate, după cum urmează:

(a) Spor permanent, consemnat prin act adiţional la CIM, in cuantum de 10% din salariul de baza al salariatilor, pentru angajaţii serviciilor care prin natura activităţii curente îşi desfăşoară activitatea pe teren, respectiv serviciul Care de Reportaj şi Serviciul Transmisii;
 
(b) Spor în cuantum de 10% din salariul de bază, cu confirmarea lunară a şefului ierarhic, acordat proporţional cu zilele lucrate în acest regim, pentru ceilalţi angajaţi a căror muncă presupune realizarea sarcinilor de serviciu pe teren;
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adela Adela
    Bine, ceea ce omiteți sa scrieți este ca salariile în tvr sunt de ***, adică mici și foarte mici. 90% dintre oameni câștiga salariul minim pe funcție, iar cei 10% șefi, pile etc., aia cu salarii mari, chiar nu se pun la socoteala.
  • Terente Terente
    Daca merg pe tren sant cascadori . Poate in tren sau cu trenul .
  • mile mile
    la ce daca nu se uita nimeni ha
  • luci luci
    sa dus dracu totul....huoooo la oase
  • Mile Mile
    Rușine acum nu sunt disperati angajații
  • Leo Leo
    Obae, daca ai ajuns sa cenzurezi si cuvintele NE-vulgare, e semn "bun"! Tu chiar iti bati joc de "prostii" de pe site!

    Forma ta de respect pt noi se masoara in stergere de comentarii cu totul si/sau cenzurat cuvinte fara logica!

    Esti tare Obae...continua asa ca iar iti va cadea traficul la site in cap. Osmenii "nu ie prosti" si vad, simt, gandesc.

    Parerea mea e (tehnica) ca in loc sa faci tampenii dastea mediocre, mai bine pune mana si activeaza functia "Edit" la comentarii, ar fi un lucru mai logic, practic, util sa ne putem edita micile greseli decat sa stergi tu comm cu nesimtire sau sa cenzurezi Nimic!
  • Marian Marian
    Torica,***,si-a mărit salariul intr-o negociere cu habarnistul Turturica ???
  • ION ION
    de unde *** stiti voi ce si cum s-a negociat?Foarte bine ca au sporuri de deplasari.
  • Madalina Gheorghe Madalina Gheorghe
    De ce nu se externalizează serviciile astea prestate de o mulțime de oameni care înghit o grămada de bani de la buget, inclusiv când nu au productie? Externalizati tot ce consuma din ce in ce mai mulți bani si investiți in jurnaliști si formate de emisiuni de calitate! Simplu!
    Aveți studiouri, aveți oameni de imagine, aveți grupuri de montaj, aveți tot ce va trebuie pentru productie curenta. Externalizati carele, externalizati marketingul cu tot ce (NU) face el acolo, externalizati producția de decoruri, externalizati HR-ul, externalizati juridicul, ca tot nu va ajuta cu nimic. Sute de salarii si mai nou tot felul de sporuri, plătite degeaba!
  • Ave Titi, Ave Caesar! Ave Titi, Ave Caesar!
    @Mihai Tatulici
    Titi Dinca si Cezar Ion au fost in Comisia Patronala din partea jurnalistilor? Pfuu, da' rau am ajuns. Primul e un etern invartit pe tot felul de functii babane, vesnicul sufleur in urechile sefilor mari, birocrat nepereche ***. *** cu cate un reportaj obosit pt fiecare tara. Neaparat merge cu el si Elena Dinu, pe post de șpicheriță a emisiunii Cap Compas. Sora acestei individe șterse este catastrofa Matinalului, Maria Smarandache, ca doar nepotismul e in floare in institutie.
    Cel de-al doilea, Cezarica Ion adica, este director fara portofoliu, de neatins pana la trecerea la cele vesnice. A reusit sa castige un proces de concediere abuziva si e sef pe viata la TVR. Atentie, nu are subordonati, nici ceva anume de facut, iar pentru nimic mananca de la statul roman de 150 de milioane lunar. Din economii a reusit sa devina hotelier detinand o pensiune maiestuoasa la Rânca. Nevasta-sa lucreaza, logic, tot la TVR.
  • ByMe ByMe
    Jurnalistii au negociat drepturi pentru torici. Butaru, Loara, Cezar Ion, Titi Dinca si Turturica sa va fie rusine!!!! Cum o sa dati ochii cu niu, oameni mici? In fapt, a negociat Mediasind cu Mediasind!
  • Mihai Tatulici Mihai Tatulici
    Culmea este că Sindicatul Român al JURNALIȘTILOR a negociat acest contract. Răzvan Butaru, Loara Ștefănescu, voi, cei doi jurnaliști-sindicaliști de conjunctură și de interese personale și ostoire de orgolii, să vă fie rușine! Titi Dincă, Cezar Ion, voi cei doi jurnaliști din comisia patronală, să vă fie rușine! Dan Turturică, biată marionetă habarnistă, să-ți fie rușine! Iar voi, jurnaliști din TVR care v-ați bucurat la tichetul de parcare gratuit primit pomană de la MediaSind, voi care tăceți mereu și înghițiți, vă meritați soarta.
  • Robert Vanciu Robert Vanciu
    Domnule PDG Dan Turturica, sa vina Torica sa va faca emisiuni!!!! Sunteți jurnalist! Cum ați putut semna asa ceva?
  • un om un om
    Orice institutie de presa exista si isi are rostul pentru ca exista jurnalisti. De la ei pleaca ratiunea de a fi inclusiv la TVR. Fara reporteri, redactori, producatori, restul meseriilor nu ar avea de lucru. Ei bine, taman reporterii sunt suntati de la drepturi in noul CCM: banii multi ii ia neamu' lu' Manivela. Oricum erau discrepante intre sculeri-matriteri si jurnalistii (S) de te durea mintea. Turturica, Torica si Cezarica au calcat in picioare profesia pentru a-si asigura cascavalul. Vedetele sunt acum smecherii de la Tehnic.
  • Alina Alina
    Au ajuns angajatii cei mai slabi din punct de vedere profesional, sa negocieze drepturile unor nume precum: Iuliana Tudor, Dan Manoliu, Dite Dinesz!!
    Este strigător la cer! Sorin Torica, unul dintre cei mai slabi asistenți de camera, care cu nerușinare se semnează “Presedinte” in numele atâtor profesioniști!! Cum este posibil asa ceva?? Cum si când s-a ajuns in aceasta situație????
    Rusine! Mare rusine sa va fie!! Se răsucesc in mormânt Jana Gheorghiu, Anca Fusariu, Valentin Nicolau si mulți alții!!!

Trimite un comentariu

sus