Skip to main content

Cazul Ciutacu - Iulia Marin la CNA. Tolontan: "Închiderea România TV nu este soluţia democratică"

 
Cazul Ciutacu - Iulia Marin la CNA. Tolontan: "Închiderea România TV nu este soluţia democratică"

Cazul Iulia Marin ajunge astăzi la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Cătălin Tolontan, coordonator editorial Libertatea şi Gazeta Sporturilor, a publicat un material de opinie pe site-ul Libertatea, în care spune de ce nu este de acord să i se retragă licenţa postului România TV.

Publicitate

 "Ridicarea licenţei unui post TV într-o ţară europeană reprezintă un act atât de radical încât sunt în dezacord principial cu el. Nu am nici cea mai mică simpatie pentru RTV", adaugă jurnalistul.

Cătălin Tolontan scrie în materialul de opinie, că mai multe persoane cer ridicarea licenţei România TV:

"În ultimele zile, tot mai mulţi oameni solicită ridicarea licenţei României TV. A făcut-o şi Dacian Cioloş, care a scris vineri că „România TV ar trebui închisă".

Redacţia Libertatea este o redacţie în care fiecare om se exprimă autonom şi neîngrădit. Punctul de vedere care urmează îmi aparţine mie, nu redacţiei.

Ridicarea licenţei unui post TV într-o ţară europeană reprezintă un act atât de radical încât sunt în dezacord principial cu el. Nu am nici cea mai mică simpatie pentru RTV."

Poza lui Tolontan, pe ecranul România TV:

"Ca şi în 2017, România TV face acum seară de seară emisiuni de înfierare cu poza mea pe ecran. Se cere pe post să fiu ridicat de procurori. La fel a procedat în trecut Antena 3. Iar eu sunt un caz fără importanţă. Alţi oameni suferă mult mai rău.

Datorită antrenamentului de decenii ca jurnalist, pot lua insultele România TV drept o confirmare că încercăm să ne facem cu bună credinţă meseria.  Pentru alţi oameni însă, care şi ei acţionează cu bună credinţă şi se văd atacaţi, e mult mai greu şi mai rău.

Vineri seară au spus că suntem „o bandă inamică”, „trupe sorosiste”.  Acestea sunt, după părerea mea, opinii. E dreptul RTV să le exprime. Deseori însă, în emisiuni ajung la discriminări şi incitări."

"Închiderea România TV nu este soluţia democratică"

"Nu mai asistăm la exprimarea unor opinii, ci la altceva. Chiar şi aşa, nu cred că închiderea României TV, sau a oricărui post din cele care emit astăzi, este soluţia democratică, proporţională şi legală. Să ne uităm împreună la legea după care funcţionează televiziunile şi radiourile."

CNA este îndemnat să se ducă dintr-o extremă în alta

"CNA este îndemnat să sară în cealaltă extremă şi să ia măsuri radicale: să suspende licenţa de emisie.

Ani întregi, oamenii au simţit că CNA n-a acţionat. Ineficienţa a fost un abuz la adresa publicului. Acum CNA este îndemnat să fie extrem, să răspundă neproporţional. 

Un reflex omenesc ne face tuturor mai dificil să ne punem în locul acuzatului, decât în cel al acuzatorului. La asta România TV este campioană, a transformat culpabilizarea într-o industrie. Dar, pe datele de astăzi, cred că ridicarea licenţei RTV ar fi nejustificată şi periculoasă democratic."

Tolontan mai adaugă că România TV practică un fals la nivelul informării:

"Şi ce face România TV, veţi spune, nu e periculos? Ba da. RTV practică frecvent un fals la nivelul informării şi promovează instincte sociale nocive şi iraţionale

Materialul integral scris de Tolontan poate fi citit pe Libertatea.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus