Skip to main content

VIDEO. Săptămâna Tom Cruise la TV 1000. Avem programul şi detalii despre producţiile incluse în „maraton”

 
TV 1000 va difuza săptămâna aceasta un maraton de filme cu Tom Cruise, precum „Raport special” şi „Misiune: Imposibilă” / colaj: Paginademedia.ro
TV 1000 va difuza săptămâna aceasta un maraton de filme cu Tom Cruise, precum „Raport special” şi „Misiune: Imposibilă” / colaj: Paginademedia.ro

Postul de filme TV 1000 dedică toată săptămâna aceasta filmelor cu Tom Cruise. A pregătit pentru difuzare o serie de producţii „pline de adrenalină şi suspans”.

Publicitate

Va fi maraton de filme cu Tom Cruise în perioada 13-19 noiembrie. Ora de difuzare: 22.00, în fiecare dintre aceste zile.

Postul TV doreşte să marcheze astfel cariera de peste 40 de ani a lui Tom Cruise. Actorul a debutat în filmul „Endless Love” din 1981. Nu a interpretat din prima un rol principal, partiturile importante de atunci fiind realizate de actorii Brooke Shields şi Martin Hewitt.

Primul film care l-a adus pe Tom Cruise în atenţia criticilor este „Risky Business” (1983) –a obţinut atunci prima sa nominalizare la Globul de Aur pentru „Cel mai bun actor”.

Săptămâna Tom Cuise, la TV 1000, cuprinde următoarele filme:

  • „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!” – „Jack Reacher: Never Go Back” (luni, 13 noiembrie, ora 22.00).
  • „Raport special” – „Minority Report” (marţi, 14 noiembrie, ora 22.00).
  • „Războiul lumilor” – „War of the Worlds” (miercuri, 15 noiembrie, ora 22.00).
  • „Zilele Tunetului – „Days of Thunder” (joi, 16 noiembrie, ora 22.00).
  • „Vanilla Sky – Deschide ochii” (vineri, 17 noiembrie, ora 22.00).
  • „Jack Reacher: Să nu te întorci niciodată!” – „Jack Reacher: Never Go Back” (sâmbătă, 18 noiembrie, ora 22.00).
  • „Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală partea întâi” – „Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part One”  (duminică, 19 noiembrie, ora 22.00).

VIDEO: Tom Cruise, în „Misiune: Imposibilă – Răfuială mortală partea întâi” (Trailer)

„Sărbătorim cariera unui actor extrem de talentat, simbol al cinematografiei contemporane, care a apărut în zeci de blockbustere şi a reuşit să îşi construiasă o carieră impresionantă.

Tom Cruise este un simbol cultural global, care a dat viaţă unor personaje memorabile. Jerry Maguire, Maverick, Jack Reacher, Ethan Hunt sunt doar câteva dintre ele.

După ce a cunoscut un succes extraordinar ca actor, a devenit şi producător de film, iar în carieră sa de peste patru decenii, Tom Cruise se poate mândri cu trei nominalizări la Oscar şi trei premii Globul de Aur câştigate”, se arată în comunicatul de presă transmis de canalul de filme TV 1000.

Tom Cruise – câteva repere din CV: a vrut să devină preot

„Pasionat de teatru din perioada în care era elev la Liceul «Glen Ridge», profesorii l-au susţinut şi încurajat, remarcând talentul pentru actorie.

În adolescenţă, a studiat la Seminarul Franciscan din Cincinnati, unde şi-a exprimat dorinţa de a deveni preot. Seminarul din Cincinnati este şi locul unde Tom şi-a descoperit pasiunea pentru actorie, deoarece una dintre clase era clubul de artă dramatică, iar în cei doi ani de studiu, a jucat în câteva producţii.

Afinitatea pentru teatru şi film l-a determinat să renunţe la ideea de a deveni preot şi a luat decizia de a începe o carieră în actorie. S-a mutat la New York şi a jucat un rol de debut, la 19 ani, în filmul «Endless Love» (1981).

În 1986, Tom Cruise a jucat în filmul de acţiune «»Top Gun», în care a interpretat rolul locotenentului Pete «Maverick» Mitchell, un aviator al USS Enterprise. Filmul a avut un succes imens, iar Tom Cruise a devenit foarte repede un star recunoscut la nivel internaţional.

Un remarcabil succes al actorului a fost în 1996, când a jucat rolul lui Ethan Hunt în filmul de acţiune «Mission: Impossible», urmat de alte filme de acţiune din aceeaşi serie. A mai jucat, ulterior, în filmele «Eyes Wide Shut» (1999), «Vanilla Sky» (2001), «Minority Report» (2002), «The Last Samurai» (2003), «Collateral» (2004), «War of the Worlds» (2005), «Lions for Lambs» (2007), toate cu un box office impresionant.

Filmele sale cu agenţi secreţi au cucerit repede fanii, iar cascadoriile sale incredibile şi extrem de perioculoase, realizate chiar de el, fără ajutorul unui cascador profesionist, i-au crescut şi mai mult notorietatea. Tom Cruise este un actor extrem de implicat, participă cu sugestii regizorale şi contribuie efectiv la realizarea scenelor dramatice.

Acum, ajuns la vârsta de 61 de ani, Tom dovedeşte că este de neoprit, iar forma sa poate fi invidiată de mulţi bărbaţi mai tineri. Se spune că are un aport energetic zilnic de numai 1.200 kcal şi desfăşoară un program zilnic de activităţi fizice sub coordonarea bunului său prieten David Beckham”, se arată în comunicatul transmis de TV 1000.

Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus