Skip to main content

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, premiat cu Queer Palm anul acesta la Cannes, va fi disponibil în cinematografe în toamna aceasta

 
foto: captură YouTube
foto: captură YouTube

Din toamnă intră în cinematografele din ţară o nouă producţie. Trei kilometri până la capătul lumii, regizat de Emanual Pârvu, care a fost premiat la Cannes cu trofeul Queer Palm, va fi disponibil în cinematografe începând din 11 octombrie, scrie news.ro.

Publicitate

Cel de-al treilea lungmetraj produs de Emanuel Pârvu îi are în rolurile principale pe Bogdan Dumitrache (Pororoca, Sieranevada, Poziţia Copilului), Laura Vasiliu (4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile), Ciprian Chiujdea (aflat la debut în lungmetraj), Ingrid Micu-Berescu (Aniversarea, Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor) şi Valeriu Andriuţă (Miracol, După Dealuri).

Prezentat anul acesta în selecţia oficială de la Cannes, „Trei kilometri până la capătul lumii” spune povestea lui Adi, un adolescent de 17 ani, care îşi petrece vara în satul său natal din Delta Dunării. Într-una din seri este atacat pe uliţa satului, iar de a doua zi lumea îi este dată peste cap. Părinţii nu-l mai pot privi ca înainte şi liniştea aparentă a satului începe să se sfărâme.

Până să poată fi văzut în cinematografele din întreaga ţară, Trei kilometri până la capătul lumii va fi prezentat în avanpremieră la TIFF 2024 joi, 20 iunie, în Piaţa Unirii Open Air şi sâmbătă, 22 iunie, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Din distribuţie mai fac parte actorii:

  • Adrian Titieni (Familiar, Bacalaureat, Tata mută munţii)
  • Richard Bovnoczki (Balaur, Aurora)
  • Alina Berzunţeanu (Metronom, Q.E.D.)
  • Vlad Brumaru (Marocco, Hackerville)
  • Radu Gabriel (5 minute, Meda sau partea nu prea fericită a lucrurilor)

VIDEO. Secvenţe din film

Antoine Bagnaninchi, Independenţa Film:

„Suntem mândri că vom distribui în cinematografele din România acest film captivant şi profund, un film pe care l-am urmărit şi acompaniat înainte de selecţia în competiţia de la Cannes. Ne bucurăm de colaborarea cu FAMart şi echipa filmului”.

Mai multe detalii despre film, pe Paginadeseriale.ro.

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus