Skip to main content

"RECONSTITUIREA". Unde a fost şi ce a făcut Elon Musk în România? „A fost întâmpinat cu pâine, sare şi ţuică de prune” şi a mers „cu capra”

 
"RECONSTITUIREA". Unde a fost şi ce a făcut Elon Musk în România? „A fost întâmpinat cu pâine, sare şi ţuică de prune” şi a mers „cu capra”

EXCLUSIV PaginadeMedia. Cât s-a scris despre Elon Musk în România? Şi, mai ales, cum şi ce s-a scris? Pe baza unei monitorizări făcute de compania MediaTrust în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, am pus cap la cap tot ce s-a scris despre „agenda" miliardarului.

Publicitate

Elon Musk nu a fost în România, dar multe publicaţii au relatat „ce a făcut", „unde a stat", ce „l-a impresionat", „ce a mâncat", ba chiar şi cum era îmbrăcat. Şi, evident, despre cum acesta a fost cucerit de „ospitalitatea românilor”.

O reconstituire a unei false vizite, aşa cum s-a văzut prin ochii presei.

Înainte, o cifră care arată dimensiunea ştirii: în două zile şi jumătate, monitorizarea MediaTrust arată că au fost scrise sau difuzate pe TV un total de peste 1.600 de materiale. Şi asta în zile de weekend!

Relatările despre venirea lui Musk în România au început să circule în media de sâmbătă, 29 octombrie, după ce Musk ar fi ales o locaţie din România, Castelul Bran, pentru o petrecere de Halloween.

România, Te iubesc?! Iubirea secretă a lui Musk pentru colţul de rai numit România

„Cu toate că îşi permite orice petrecere în orice colţ al lumii, acesta (Elon Musk, n.red.) a preferat ţara noastră”, afirmă România TV despre venirea lui Musk.

Ulterior achiziţionării platformei Twitter şi premergător „invadării” planetei Marte, cel mai bogat om al lumii a avut, cu siguranţă, nevoie şi de un mic relax. Astfel, acesta a ales România, acolo unde a ajuns să fie tratat „regeşte” şi să „petreacă până în zori”, după cum mai detaliază RTV, site-ul televiziunii deţinute de Sebastian Ghiţă.

Stâna, adevăratul motiv al „venirii”? „Dorinţele lui Musk, ordine au fost”

„Înainte de petrecerea propriu-zisă, Elon Musk a decis să dea startul festinului sâmbătă seara, la o stână din Poiana Braşov, acolo unde el şi invitaţii lui de seamă au fost trataţi regeşte”, detaliază site-ul RTV.

„Bogătaşii lumii” au fost întâmpinaţi cu pâine, sare şi ţuică de prune, „aşa cum se obişnuieşte  la noi”, iar Musk s-a „îndrăgostit” de „pâinea caldă de la noi”, după cum mai informează şi a1.ro, dar şi ştirileprotv.ro.

Ulterior, de la portalul ştirilor PRO TV aflăm şi cum a fost îmbrăcat Musk, a căror jurnalişti citează „un român care s-a ocupat de distracţia invitaţilor”. Astfel, de la el ştim că miliardarul s-ar fi îmbrăcat cu un costum negru, care era „foarte, foarte, foarte frumos”.

Mai mult, conaţionalul „chiar a văzut-o personal” pe Angelina Jolie. Deşi nu a afirmat acelaşi lucru şi despre Elon Musk, acesta a precizat că fondatorul Tesla era „foarte zâmbitor”.

Aflaţi la masa de la stână, „invitaţilor lui Musk”, printre care se afla şi Angelina Jolie, li s-au servit „ceaun, friptură de berbecuţ, bulz”, după cum relatează stirileprotv, totul într-o atmosferă „desprinsă din filme, cu sunete şi efecte speciale”.

Din materialele consultate de Paginamedia mai „ştim” că, „deşi a gustat de toate la viaţa lui, asta pentru că banii nu reprezintă nicio problemă pentru el, Elon Musk s-a îndrăgostit de pâinea caldă de la noi, motiv pentru care a ţinut să le transmită asta şi urmăritorilor lui, de pe conturile de socializare”.

O serie de publicaţii au decriptat postarea lui Musk de pe Twitter, legată de aprecierea lui pentru pâinea şi produsele de panificaţie proaspătă: clar, e în România! Clar, la Braşov!

De pe Capital, de exemplu, citim că "Elon Musk a confirmat oficial pe twitter că este în România. Mesajul din miez de noapte care a bucurat milioane de români."

Cu toate acestea, după „festin”, nimeni nu a plecat acasă. „Invitaţii lui Musk” au rămas la un foc de tabără şi un spectacol „sublim” de artificii, încoronat cu un moment în care „cerul s-a colorat la propriu”. De pe Playtech aflăm că focul de tabără a urmat după "paşii de dans", şi că se auzeau „tobe, dar şi zgomote ciudate, precum cele dintr-un film de groază".

Ulterior, „chiar dacă nu suntem încă în sezonul în care se merge cu capra”, potrivit tradiţiei româneşti, miliardarul Elon Musk „a ţinut” să facă inclusiv acest lucru în ţara noastră. De precizat că este neclar ce colinde a cântat acesta, site-ul România TV neprecizând aceste detalii.

Totul despre petrecerea de duminică, unde „luxul” a fost „cuvântul de bază”

Organizator al petrecerii de la Bran, Elon Musk nu a lăsat nimic de voia sorţii, de la detalii la invitaţi. Acesta a cerut „respectarea strictă” a tradiţiilor româneşti, după cum relatează a1.ro, şi a angajat în acest sens inclusiv 12 bucătari care să se ocupe de meniul invitaţilor, „semn” că petrecerea a fost „una de pomină”, după cum explică România TV.

Printre cei peste 300 de invitaţi la petrecere, una dintre cele mai aşteptate vedete la Bran a fost „nimeni alta decât Angelina Jolie. „Gurile rele”, citate de publicaţia menţionată anterior, susţin că cei doi ar avea „mai mult decât o relaţie de prietenie”, Musk având o „afinitate aparte” pentru aceasta.

Românii, neinvitaţi?! „Excepţiile” făcute de Elon Musk

La evenimentul de la Bran, evz.ro relatează că Elon Musk i-a invitat „doar pe cei mai bogaţi oameni din lume” şi pe „actriţa lui preferată, Angelina Jolie”. Cu toate astea, miliardarul „a acceptat” să vină şi un grup de majorete din Târgovişte, pe „Dracula’s Girls”, şi „l-a invitat” pe ginerele lui Ioan Niculae, Ovidiu Toma, care este şi fondatorul companiei CryptoDATA.

Deşi miliardarul poate a fost mai rezervat în invitaţiile către români, a1.ro, site-ul Antenei 1, decriptează că Elon Musk ar fi putut fi cucerit de către „ospitalitatea românilor” şi de către ţara noastră, mai ales după ce „a mâncat cu mâncărurille noastre tradiţionale.

Şi, pentru că i-a plăcut atât de mult ţara noastră, au fost jurnalişti care au scris inclusiv că miliardarul s-ar fi hotărât, ulterior, să stea două zile în plus în România.

O avalanşă de publicaţii au relatat despre Elon Musk

În cele două zile de vârf, aproape că nu a fost publicaţie care să nu scrie despre „petrecerea anului”, potrivit monitorizării MediaTrust. Informaţiile de mai sus au fost "rostogolite" de sute de redacţii online şi posturi de televiziune. Puţine au fost excepţiile care nu au dat deloc, precum Europa FM sau site-ul Digi24.ro. La fel de puţine au fost şi cazul celor mai rezervate - care au relatat informaţiile, dar au fost reţinute în legătură cu posibila prezenţă a lui Musk. Printre ele se numără g4media, Cotidianul şi Spotmedia.

În total, au fost peste 1.600 de menţiuni despre petrecerea lui Musk, care au venit de la o multitudine de publicaţii. Fiecare a scris câteva materiale. Printre cei care au scris cel mai mult (în jur de şapte-zece articole) au fost publicaţii precum Ziare.com (17 materiale), Impact, Cancan, Capital, Click, Libnet şi Evz. Ştirile Pro TV au dat şase materiale pe online, inclusiv cel cu "românul" precizat anterior (care a apărut şi pe TV).

… „Ne-am hazardat”

Dintre principalele publicaţii care au preluat informaţiile despre venirea şi/sau prezenţa lui Elon Musk în România, doar Libertatea.ro şi-a cerut scuze, ulterior, cititorilor săi pentru că „s-a hazardat” cu anticiparea venirii celui mai bogat om al lumii în ţara noastră.

„Libertatea cere scuze publicului său, dar şi celor care au preluat informaţia de la noi, pentru că s-a hazardat publicând sâmbătă anticiparea potrivit căreia Elon Musk ar urma să sosească duminică seara în ţară”, a afirmat coordonatorul editorial pentru publicaţiile Ringier, Libertatea şi GSP, Cătălin Tolontan, luni.

Despre mediaTrust România

mediaTRUST România, înfiinţată în 1999, este compania de monitorizare media cu capital privat cu cea mai îndelungată experienţă pe piaţă si cel mai vast portofoliu de clienţi. Compania oferă clienţilor săi acces la informaţiile apărute zilnic în mass media (presă scrisă, online, radio şi TV) din 15 ţări din Europa Centrală şi de Est.

Din 2004 suntem membri ai organizaţiei internaţionale de elită FIBEP (Federation Internationale des Bureaux d'Extraits de Presse), iar în 2014 am devenit membri BRAT (Biroului Român de Audit Transmedia) şi ARMA (Asociaţiei Române pentru Măsurarea Audienţelor).

Autor: Alexandru Aruşilor alexandru.arusilorpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Margo, bănuiesc că cei de la castel, sau apropiati ai acestora au ”transpirat” catre publicatia care a lansat zvonul ca una din companiile magnatului american a inchiriat castelul ptr o petrecere la care ar fi urmat sa vina magnatul si apropiatii acestuia, printre care si ceelbra actrita...Ca acestia urmau sa viziteze si sa ia masa si la stana aceea...
  • B.A.M B.A.M
    Vezi pe "media flux" margo! În cazul în care mai e articolul...
  • Margo Margo
    Eu tot nu inteleg de unde a pornit totul? A zis musk ceva? Jolie? Cine a dat primul fantezia musk in romania? Si cum i-a venit ideea? A fost vreo petrecere la castel? Pe dracula girls le -a contactat cineva? Care stana de la poiana brasov?
  • jk jk
    Din analiza asta nu am inteles cat au dat televiziunile.Mai concret,de cate ori pe ce durata.Asta asa sa stim cat au stors "subiectul"
  • B.A.M B.A.M
    Doino, tu realizezi că evenimentul acesta începe să se uzeze moral, nu?! La un moment dat va deveni o tragedie dintr-un lung șir deja existent. Și da, sunt CINIC! Dar deja s-a consumat orice fir narativ legat de Colectiv.
    Zi mersi că s-au obosit să-l dea!!! (Na, fiind sâmbătă orice știre, fie ea uzată ca Colectivul sau mondenă ca petrecerea lui Musk, și-a găsit loc!)
    Plus că USR-ul (singurul partid care a ținut morțiș să se cațere pe aceste cadavre) a intrat în disoluție...
    CEL MAI BUN EXEMPLU e explozia de la Mihăilești! Deși a fost un eveniment tragic, până și Antena 1 a renunțat în a comemora anual acest eveniment! (Fix ei care au morți pe teren.) Îl mai pomenesc, dar au grijă să NU-L TRIVIALIZEZE.
    Ca să nu mai zic de incendiile de la Maternitatea Giulești și încheind cu de cele de la Piatra Neamț...
    Iar după 7 ani, presa ar fi bine să începea procesul de "arhivă" și în cazul Colectiv. (Nu zic de uitare, doar de conservare...)
  • geo geo
    Ce bine ar fi sa publicati si numele pseudojurnalistilor de la RTV si stirileprotv.ro care au debitat asemenea irealitati...asta ca sa râdem de ei, cat de ... sunt !!!
  • doina doina
    Cel mai mare fail l-a dat TVR care a deschis Jurnalul cu stirea mondena despre Elon Musk în seara când era comemorarea Colectiv( care a intrat dupa 10 minute!!). Televiziunile comerciale pot începe cu ce știre vor, dar televiziunea publica ar trebui sa fie departe de monden și senzațional. Putem afla cine a dat ok ul pe deschiderea jurnalului?

Trimite un comentariu

sus