Skip to main content

Publicaţia Vice România s-a închis. 10 angajaţi au fost concediaţi

 
Publicaţia Vice România s-a închis. 10 angajaţi au fost concediaţi

Publicaţia Vice România, care activa de mai bine de 10 ani pe piaţa din România, s-a închis pe fondul problemelor financiare pe care grupul-mamă, Vice Media Group, le are la nivel internaţional.

Publicitate

Compania este în plin plan de reorganizare. Vice Media Group a recurs în ultimul an la o restrângere a activităţii în mai multe ţări în care grupul de media este prezent. La începutul acestui an a fost închisă redacţia din Franţa, iar toamna aceasta au urmat Grecia şi România.  

„Motivele închiderii redacţiei din România sunt obiective, n-au depins de noi sau de rezultatele noastre.

Ce a depins de noi a fost tot ce s-a întâmplat de-a lungul anilor, de la finalul lui 2010, când a apărut VICE în România, până în prezent. De aceea am adunat mai jos câteva dintre zecile de voci care s-au făcut auzite pe VICE România, să ai astfel acces şi-n culise”, au anunţat cei din echipa publicaţiei într-un ultim articol apărut pe site

Contactat de Paginademedia.ro, Răzvan Băltăreţu, redactorul-şef, a explicat că, în urma închiderii Vice, un număr de zece oameni din zona editorială (producţie video şi jurnalişti) şi comercială (copywriting) au fost restructuraţi.

„Nu aş vrea ca oamenii să vadă închiderea asta ca un final ci mai degrabă ca un nou început. Sper să preia de la Vice mai degrabă lecţii”, a declarat Răzvan Băltăreţu.

Jurnalistul, care a condus redacţia Vice timp de peste doi ani şi jumătate, spune că România a fost şi este foarte ofertantă din punct de vedere media. „Unele dintre subiectele date de Vice în circuitul international au primit un feedback foarte bun”, a mai spus el pentru Paginademedia.ro.

Iată câteva subiecte care din Vice România care au ajuns 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus