Skip to main content

Special la Rock FM, cu Horia Ghibuţiu şi Viorel Ilişoi: cum au fost masacraţi milioane de cai în România anilor 50

 
Special la Rock FM, cu Horia Ghibuţiu şi Viorel Ilişoi: cum au fost masacraţi milioane de cai în România anilor 50

Cunoscutul om de presă Viorel Ilişoi, ziarist pe stil vechi, aşa cum îi place să se descrie, face dezvăluiri zguduitoare în emisiunea #RockAroundTheTalk cu Horia Ghibuţiu din această seară (Rock FM, ora 19.00).

Publicitate

Tema dezvăluirilor e un episod cumplit din istoria reală a României: masacrarea cailor, în anii 50 ai secolului trecut, de către comuniştii români, cărora sovieticii le promiseseră că îi vor dota cu tractoare şi nu va mai fi nevoie de tracţiune animală în agricultura socialistă.

Două milioane de cai ar fi fost sacrificaţi într-o filă însângerată a acelor vremuri. Viorel Ilişoi relatează, din perspectiva unui martor ocular, ceea ce s-a întâmplat atunci: caii au fost mâncaţi de vii! 

Viorel Ilişoi, jurnalist şi prozator, se adaugă listei de invitaţi speciali ai emisiunii de dialog relizată şi prezentată de Horia Ghibuţiu, #RockAroundTheTalk de pe Rock FM: de la Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Mihai Leu sau Horia Tecău la Victor Rebengiuc.

#RockAroundTheTalk se difuzează în fiecare marţi, de la ora 19.00, pe Rock FM, iar înregistrările emisiunii se găsesc pe rockfm.ro, Spotify şi YouTube.

Citeşte şi: Horia Ghibuţiu, fostul producător al lui Exarhu, emisiune la Rock FM. Primul invitat: Gabriel Liiceanu

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus