Skip to main content

Ghidul Zile şi nopţi încearcă iar piaţa din Bucureşti

 

zile-si-noptiAcum şase ani, ghidul Zile şi nopţi ieşea de pe piaţa bucureşteană, după doar câteva luni. Ieri, ghidul a reapărut în Capitală. A reintrat pe un segment pe care există 24Fun şi Şapte seri. Pe ce se bazează editorii la această nouă încercare? Paginademedia.ro a stat de vorbă cu acţionarii Zile şi nopţi şi cu redactorul-şef pentru a găsi răspunsul la întrebare.

Publicitate

Marian Gîlea este unul dintre acţionarii Zile şi nopţi. Este din Braşov, unde a apărut ghidul prima dată, în 2001. Situaţia din Bucureşti, de acum, este puţin specială.

De ce?

Ghidul Zile şi nopţi apare în ţară în 21 de ediţii, care acoperă 32 de oraşe. În Bucureşti, este editat printr-o companie deţinută în parteneriat de acţionarii reţelei Zile şi nopţi, pe de o parte şi regia Splendid Media, pe de altă parte. Practic, acţionarii reţelei Zile şi nopţi şi Splendid Media deţin în mod egal ediţia din Bucureşti.

Piaţa din Bucureşti este foarte aglomerată şi aveam nevoie de un partener puternic”, explică Gîlea parteneriatul cu Splendid Media.

Acum opt ani, datele problemei erau cu totul altele. De aici vine o primă diferenţă, spune Gîlea.

Marian Gîlea:

„În 2003, aveam doar câteva ediţii. Era una la Braşov şi altele la Galaţi, Timişoara şi Cluj, care funcţionau în regim de franciză, nu eram noi editorii publicaţiilor. În Bucureşti, franciza pentru Zile şi nopţi era deţinută de publicaţiile Flacăra.”

Francizorul din Bucureşti, Flacăra, nu a avut putere să lupte cu concurenţa. În 2003, tocmai se lansa 24Fun. În doar câteva luni, Zile şi nopţi ieşea de pe piaţă bucureşteană.

De ce nu s-ar întâmpla şi acum la fel? “Acum, toate publicaţile sunt ale noastre. Mai avem doar două titluri în franciză, la Galaţi şi la Timişoara. Acum ne-am implicat. Plus că atunci aveam trei titluri, acum avem 21 de reviste”.

Reţeaua Zile şi Nopţi în cifre:

  • Peste un million de euro cifră de afaceri în 2008
  • 200.000 de euro profit
  • Un minus de 10% estimat pentru 2009
  • 21 de titluri, care acoperă 32 de oraşe
  • Reţeaua Zile şi nopţi are patru acţionari: Marian Gîlea, Tiberiu Anghel, Aurel Martinescu şi Gabi Stan.
  • Tiraj primul număr în Bucureşti: 40.000 de exemplare
  • Investiţie de lansare în Bucureşti: 50.000 de euro (rebranding, layout, echipă). Designul şi rebrandingul este semnat de Re:ply
  • 200.000-300.000 de euro investiţia în primul an pe numărul din Capitală

Mallurile şi clădirile de birouri, pe primul loc

Dacă ghidul 24Fun merge, în principal, pe cluburi, restaurante şi cafenele (HoReCa), Zile şi Nopţi pune accent pe mall-uri (cinematografe), pe clădiri de birouri şi săli de aşteptare la cabinete estetice, medicale, centre de sănătate etc. Segmentul HoReCa este pe locul doi.

De ce, explică redactorul şef al revistei, Ioana Macoveiciuc:

“Targetul nostru se întinde până la 45 de ani. Acest public, mai ales cel peste 35 de ani, nu este atât de uşor de găsit în cluburi. Însă toată lumea munceşte. Centrele de birouri sunt complet neexploatate şi sunt sedii cu câte o mie de oameni”.

Filmele vor avea o pondere consistentă în noul ghid.

  • Câteva date despre conţinutul editorial:
  • Înainte de programe, 30 de pagini de editorial, cu review-uri de restaurante sau filme. Recomandările nu sunt făcute de vedete, ci de redactorii revistei.
  • Două pagini de Non Stop: serviciile deschise toată ziua – farmacii, magazine, fast food etc.
  • O secţiune în limba engleză – Expat.
  • Filmele sunt grupate după trei criterii: alfabetic, după sălile de cinema şi după orele de difuzare.
  • Restaurantele sunt grupate şi după zonă.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eu eu
    Sunt mai multe in franciza. La Sibiu, spre exemplu, e a unuia de la Kiss fm iar la Targu Mures franciza e detinuta, de ani buni, de Media Expert.
    De astea stiu eu, insa, cu siguranta, prin toata tara e la fel.
  • ana ana
    @SRN
    crezi ca sandi sau andras nu stiu ce reviste au in spate? sau crezi ca sandi sau andras nu stiu ca zile si nopti au o retea de 22 reviste, acum inclusiv bucuresti?
    am vazut si eu zile si nopti in bucuresti si e cu totul altceva.
    bafta la toata lumea
  • SRN SRN
    "Adevărul este ca apa rece care face rău doar dinţilor stricaţi."
    "Insulta e declaratia infrangerii"
    N.Iorgat

    n-am inteles despre ce piata vorbea cineva cand spunea ca 7 seri e liderul pietei.
    o fi in bucuresti mare scula dar in tara e rahat in ploaie. niste fitzuici de 10 pagini sunt maculatura pe baruri si cine se pricepe putin la asemenea publicatii stie ca in 20 de pagini nu gasesti mare lucru de real folos. 24FUN si 7 seri poate vand bine in bucuresti, inca, dar in majoritatea oraselor din tara sunt 3 4 bodegi, 2 3 frizerii si saloane de inegrit piele de pitzipoanca + reclame la beciurile care-si zic "club" din respectivele orase. ce informatie utila poti gasi acolo? cat de mult te poate interesa poza unui bar in care nu vrei sa intri? eu spun ca noul continut zile si nopti e foarte bine gandit. poate nu e perfect- e greu de atins perfectiunea in orice domeniu- dar e mult mai bine decat inainte, iar inainte nu se prea deosebea de 24 FUN si 7 seri pe care, apropo, nush cum le-am putea deosebi daca nu s-ar fi inventat logo-urile. nu vorbesc de revistele din bucuresti, ma refer la reteaua nationala care e mai importanta pt o retea de publicatii locale decat "jurnalul de bucuresti" care pentru multi probabil ca e biblia, ora exacta; asta e perceptia unora despre capitala, cum ca acolo "se face lucrurile", acolo e treaba, acolo se intampla tot ce conteaza...gresit.90% locuim in afara capitalei, stimabililor, deci piata nu trebuie sa se raporteze la "Capitala". se aude ca 24 fun moare, se duce la pamant. un caine ranit maraie spre intimidare. din cate citesc mai sus niste baeti crispati ca s-ar putea sa inceapa sa trimita cv-uri, cum nu mai facusera de ani de zile, varsa vasul cu laturi poate poate compromite nou intratul pe piata si astfel salveaza scaunul caldutz de la 24 fun. have fun!
  • sos sighiu sos sighiu
    24 fun de sibiu, care trebuia sa apara vinerea trecuta...nu a aparut nici pana azi!!!
    unde mai vinde sandi reclama?
  • sos de sub tampa sos de sub tampa
    24 fun de brasov, care trebuia sa apara vinerea trecuta...nu a aparut nici pana azi!!
    problems? s-au terminat si la 24 forintzi?
    sau la tara se permite orice ca nu ne vad agenturile?
  • Gica Contra Gica Contra
    @Old Boys

    Ce pafum de arbo emana textul tau !!!
    Viata bate filmul. Dar ce mai stiti de Ciusca?
  • Old Boys Old Boys
    Dragilor, ma amuza ce se scrie. Un lucru sa stiti: in viatza reala pe o piatza reala poti sa castigi sau sa pierzi. Pentru Splendid a fost usor pe banii si cu spatele Catavencuilor sau cu sacul fara fund si controale al TVR-ului. Acum ca antreprenori veti da de realitate. Cam trista pentru inceput dar REALA. Ati omorat un titlu in fasa. Zile si Noti nu aveau nevoie de scandaluri si reglari de conturi. Sapte Seri va da lectii si are clasa. Chiar si 24 FUN. Sunati-l pe Ciusca sa va invete. Macar avea stofa. Bafta copii! Salutari lui Marcel si lui Laurentiu !!!
  • Laur Balaur' Laur Balaur'
    Vorbe multe prin ograda lui Petrisor.
    Nu iese fum fara foc. Am apucat sa rasfoiesc Zile si Nopti si sunt dezamagit. Un design care lasa de dorit, Putina informatie din care multa eronata. Se face prea mult tam-tam. Revista are distributie confidentiala. Ceva mall-uri semi-goale si probabil la TVR. Un alt esec marca Splendid. Trioul Budes-Sandulache-xxx a cam dat-o-n bara. Petrisor, chiar nu mai ai subiecte?
  • Mira Mira
    @ DEX

    Prietene, vad ca te preocupa foarte mult ce face , ce drege, ce are sau nu Sandulescu.
    Lasand la o parte gluma cred ca ar fi bine sa ii ceri sa te angajeze la el. Ai prea multe frustrari si cred ca ai avea multe de invatat de la el.
    Vanzari, marketing, putin bun simt. Ai avea de castigat. Ceea ce nu vei putea invata niciodata sunt niste limite nescrise care nu se invata la scoala. In rest suscces si mai informeaza-te Vrei nu vrei omul e cu sacii in caruta. Ca va avea 10%, 50% sau 100 % nu ma intereseaza.
    Pe tine vad ca te doare. Rau. Ca asa-i pe la tine prin sat. Daca nu poti face tu ceva sa moara capra vecinului.
  • simpaticul nesuferit simpaticul nesuferit
    pardon, vroiam sa scriu adrian. miholca, cum s-ar spune...
  • simpaticul nesuferit simpaticul nesuferit
    @adriean: hauleu, ardelene, nu fii asa de mahnit! or veni si vremuri mai bune, cand o sa ai iar roti si veselie de la alte reviste mai reusite. in cel mai rau caz ramai cu 24fun-ul si avp, daca nenea vezure traieste inca un an. apropo, bre cucui, ai adormit? ;)
    cuiva {zic cuiva, fara intentie) ii e frica de un jucator nou pe piata? splenzizilor, n-aveti ce va trebe? :D
  • adriane, adriane adriane, adriane
    Adrian, te rog, daca esti cel care cred eu ca esti, opreste-te! Nu te face de ras de tot. Cei carora le esti loial, asta da virtute nativa, nu dau doi bani pe loialitatea ta. Altfel, ar fi putut face multe pentru tine cand era nevoie. Astia nu sunt prietenii tai. Nu le datorezi nimic mai mult decat munca ta. Nu te mai face de ras cu imnuri pe aici ca e rusine. Du-te acasa la ai tai, mai Adriane, pana nu te strica anturajul de tot.
    D. de la M
  • mi-ho-ho mi-ho-ho
    Hai ca ne-om stinge setea cu totii joi la petrecerea 24FUN. Unde ii poftesc si pe Splendizi si pe Unguri si pe toata concurenta. Ca dam de baut si de mancat la toata lumeaaaa!!! Fara numar, fara numar, fara numar!!!
  • mihai harciog mihai harciog
    Daca nu s-ar fi asociat, de voie de nevoie, cu un franar, fricos si p-afarist, Sandulescu ar fi mancat jar acuma! Franaru ala care i-a dat si siteul pe mana veneticilor de acuma se chinuie sa-si ia inapoi ce-i al lui. Hai Sandi ca se poate!
  • dex dex
    @ adrian

    prietene, e a doua oara intr-o singura luna cand vrei sa revolutionezi dex-ul ! ( + o cacofonie)

    se spune si se scrie propRietar nu propietar.
    iar seful pe care-l "secondezi" de 7 ani;-) va fi cel mult "apropitar" la 24 FUN pe 20-30 % dar nimic nu e deocamdata semnat...asa ca pastreaza-ti entuziasmul pt urmatorul barter cu papa la soni.

Trimite un comentariu

sus