Skip to main content

Ringier, 100 concedieri cu asistenţă medicală. Azi urmează tăierea salariilor

 

ITALY-FILM-FESTIVAL-FRANCESCAZi de foc, ieri, la Ringier: dimineaţă, ziariştii de la Evenimentul zilei şi Capital au fost anunţaţi că au un nou proprietar, Bobby Păunescu (foto). La prânz, revista Diva a fost închisă. După amiază au început restructurările. Peste 100 de oameni. Cu medicul de faţă. Azi urmează tăierea salariilor.

Publicitate

Mişcările de la Ringier sunt cu atât mai dramatice, cu cât au şi o componentă simbolică: marchează ieşirea din zona de presă quality a SINGURULUI trust occidental prezent activ în presa cotidiană. Capital, celălalt titlu vândut, era revista cu care Ringier a pus piciorul în România, în 1992.

Primii care şi-au făcut bagajele au fost cei din echipa Diva. Până seara, cei aproximativ 10-12 oameni au strâns tot.

Pe rând, în Ringier au început restructurările: oamenii au fost chemaţi la Resurse Umane, unde, pentru orice eventualitate, era şi un medic. A fost cazul, pentru două angajate.

Toate zonele din Ringier au fost afectate: 10 oameni de la Evenimentul zilei, peste 20 de la Libertatea, angajaţi din toate departamentele de suport. Ringier a renunţat şi la una dintre recepţionere, care avea 17 ani la Evenimentul zilei. Nu a scăpat nici asistenta directorului general Marius Hagger. Cei restructuraţi vor primi trei salarii compensatorii.

De astăzi, nici cardul de intrare nu mai este valabil pentru cei peste 100 de disponibilizaţi de la Ringier.

Astăzi continuă frământările: conducerea discută cu angajaţii, în funcţie de cazul fiecăruia, cât se va tăia din salarii. Marja va fi între 10% şi 30%. Din informaţiile paginademedia.ro, vor conta situaţia familială în general, gradul de îndatorare (creditele), numărul de copii şi chiar starea civilă.

Citeşte şi:

Foto: Mediafax Foto/AFP

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • serar serar
    Dupa parerea mea preavizul este redactat prost.
    La personal daca intrebi iti spune clar ca cele trei salarii includ lunile februarie, martie, aprilie.
    Da fapt, nu sunt decat doua salarii compensatorii, perioada 1-11.02 sunt obligati sa te plateasca pentru ca ai muncit acele zile, perioada de preaviz (20 de zile) sunt la fel, obligati sa te plateasca. Deci din cele trei salarii compensatorii, mai raman doua, ceea ce nu prea corespunde cu drepturile tale legale.
  • Alexandru Alexandru
    Frate lasa medicul sunt bodyguarzi pe aici, defapt par niste batausi platiti. Spune si de asta in material. A da si disponibilizarile merg pe rudenie se aude ca la receptie s-a angajat o nepoata a cuiva de la resurse umane (nu stiu cat de veridica este stirea). Si nu sunt 3 salarii sunt 2 si jumate din luna februarie pe care oricum ai lucrat.
  • Alex Alex
    O sa urmeze reduceri de salarii si in alte departamente, din ce se aude pe acolo (zvonuri).
  • Mihai Mihai
    Multi au facut concedieri in 2009 si multi o sa faca si in 2010! DAR... stil mai de cacao precum in Ringier nu cred ca am vazut vreodata!

    Ringier efectiv face show din concedieri! Si asta nu de ieri de azi, e deja un obicei dement. Din 2004 incoace, tot asa procedeaza! Parca isi lanseaza echipa pentru noul sezon, nu nenoroceste niste oameni!

    Penibil! :|

Trimite un comentariu

sus