Skip to main content

Claudiu Şerban va conduce EVZ şi Capital. Sediul redacţiilor rămâne la Ringier.

 

claudiu-serban2Evenimentul zilei şi Capital au fost cumpărate de Bobby Păunescu printr-o firmă nou înfiinţată – Editura Evenimentul zilei şi Capital. Noua firmă este deţinută, în majoritate, de Bobby Păunescu.

Publicitate

Editura Evenimentul zilei şi Capital va fi condusă de Claudiu Şerban (foto), până acum director general adjunct al Ringier. HotNews scrie că Şerban va avea 10% din noua firmă.

EVZ şi Capital nu se rup în totalitate de Ringier. Titlurile îşi schimbă proprietarul, dar Ringier va oferi mai multe servicii pentru cele două titluri. Astfel, sediul redacţiilor rămâne la Ringier, în Pipera. Totodată, Ringier va asigura servicii de distribuţie, publicitate, contabilitate şi resurse umane.

Iată şi comunicatul oficial al Ringier:

Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul de print: Evenimentul Zilei si Capital vor fi vandute

Ringier Romania si Bobby Paunescu au ajuns la un acord in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie “Editura Evenimentul si Capital”, al carei actionar majoritar este Bobby Paunescu.

Prin vanzarea celor doua titluri, Ringier Romania isi eficientizeaza portofoliul si, potrivit strategiei, isi poate canaliza resursele de care dispune in vederea digitalizarii brandurilor sale (cu accent pe marcile notorii Libertatea si Unica), dar si in vederea dezvoltarii segmentului online in general.

Parteneriatul dintre Ringier si canalul B1 in realizarea emisiunii “Evenimentele zilei” a fost un real succes si sta la baza deciziei de a tranzactiona cele doua titluri.

Tranzactia include toate activitatile brandurilor Evenimentul zilei si Capital, extensiile de brand ale acestora, precum si echipele editoriale, care vor fi transferate catre “Editura Evenimentul si Capital”.

Cele doua societati au semnat de asemenea acorduri aditionale, astfel incat editura cumparatorului sa beneficieze in continuare de structura de publishing a Ringier Romania, care va asigura servicii precum distributia, tiparirea, vanzarile de publicitate, resursele umane, IT-ul. Partile au convenit sa pastreze confidentialitatea in ceea ce priveste pretul tranzactiei, precum si in ceea ce priveste clauzele continute de acordurile de servicii. Tranzactia va intra in vigoare dupa aprobarea Consiliului Concurentei.

In segmentul revistelor, ajustarea portofoliului consta in sistarea aparitiei revistei DIVA, fapt datorat lipsei de perspective economice pentru acest titlu.

Ringier Romania va reduce costurile si printr-un proces de restructurare la nivelul intregii organizatii. Angajatii ale caror posturi vor fi restructurate vor primi pachete compensatorii.

Claudiu Serban, care a detinut pana in prezent functia de Director General Adjunct, a fost numit Director General al “Editurii Evenimentul si Capital”.

In noua formula organizationala, Marius Hagger va prelua, pe langa rolul de General Manager, si conducerea cotidianului Libertatea. Ana Nita, Redactor Sef al ziarului, si Adrian Toca, Manager Libertatea.ro, ii vor raporta direct lui Marius Hagger.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alex One Alex One
    E clar ca banii vin din alta parte. Oare ce ne pregateste Base de-si trage ziar dupa castigarea, ma rog vorba vine, prezidentialelor.Boc presedinte si Base premier in 2014, dupa modelul rusesc ?
  • popa popa
    nu vad nicio miscare desteapta in ce a facut paunescu. piata are potential daca aduce oameni noi, daca lasa aceeasi echipa si in special tot pe acest "specialist" claudiu serban sa conduca, este clar. ori i-a dat base banii sa cumpere, ori este prost. evz era un brand pe care serban, macovei si altii l-au dus de rapa. ca sa-l redreseze paunescu trebuie sa si stie pe cine sa puna sa conduca...
  • dorel dorel
    mai au de vandut libertatea si se vor eficientiza de tot! asa vor avea suficiente resurse sa se concentreze pe on-aer :))

Trimite un comentariu

sus