Skip to main content

Patru reviste, patru redactori-şefi plecaţi într-o săptămână: Tabu, The One, Harper's Bazaar şi Beau Monde

 

Schimbări la vârful a patru reviste glossy de pe piaţă într-o singură săptămână!

Publicitate

Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Cristina Bazavan, redactor şef al revistei Tabu, şi-a anunţat ieri proprietarii revistei că va renunţa la conducerea publicaţiei.

Doru Iftime, redactor şef la The One, pleacă de la conducerea revistei din grupul Pro.

Alţi doi redactori şefi din grupul Sanoma şi-au anunţat plecarea săptămâna trecută.

Laura Luca, redactor şef al revistei Harper's Bazaar a anunţat conducerea Sanoma de săptămâna trecută că intenţionează să plece de la revistă. Şi Radiana Bratu (redactor şef Beau Monde) va pleca în perioada următoare.

"Deocamdată nu am decis cine se va ocupa de aceste titluri", a declarat Theodor Manolache, publisherul celor două titluri de la Sanoma. "Vom face recrutări. Oricum, Radiana Bratu va face şi numărul din Beau Monde care urmează să apară, iar următoarea ediţie Harper's Bazaar este aproape gata," a continuat el.

Doru Iftime, redactor şef al revistei The One, a confirmat pentru paginademedia.ro plecarea de la revistă.

Doru Iftime:

„Sunt viziuni diferite în privinţa a ce ar trebui să fie revista.”

În ceea ce priveşte plecările de la Sanoma, acestea vin în contextul în care, de curând, compania a decis o reaşezare a titlurilor la sfârşitul lunii februarie, după cum paginademedia.ro a scris AICI. La momentul respectiv, redactorii şefi de la revistele Femeia (Luana Mureşan) şi Mami (Adina Cojocaru) au plecat de la Sanoma.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Despre plecari | M A N A F U *
    […] ieri stirea despre plecarea Cristinei de la Tabu si ma intrebam cum va arata restul zilei pentru ea. Cum se va […]
  • mihai mihai
    era rautate :)
  • vasile vasile
    Revistele romanesti sunt o copie proasta a celor de afara.
  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    Eu va recomand ca atunci cand sunteti inversunata si vreti sa va destindeti sa cititi o carte, in loc sa mergeti in cluburi.
    De ce credeti ca pentru mine ciupercile si foie gras sunt acelasi lucru?
    Nu stiu ce-oti fi inteles, dar nici nu ma intereseaza ce intelegeti dvs.
    LA REVEDERE, nu ma mai uit pe site!
    Daca vreti sa aveti ultimul cuvant, pentru spectatori, sunteti invitata mea.
  • cristina stanciulescu cristina stanciulescu
    Sunt si romantica si poetica si visatoare. Nu are de-a face asta pentru Dvs. E adevarat ca am incurcat numele, nu era Enache... Era vorba despre cel caruia Cristina Simion ii atrasese atentia. In fine, am gresit numele, dar ideea ramine aceeasi. Si prefer sa fiu asa cum m-ati caracterizat, decit prost crescuta sau grosolana. Faptul ca pentru Dvs ciupercile sau foie gras sunt acelasi lucru, ma linisteste. Am inteles cu cine am de-a face.
    PS: Si pentru ca sunteti atit de inversunat, poate chiar prea inversunat, va recomand sa va destindeti totusi intr-o seara la Bamboo (desi este un club despre care nu am scris niciodata). Am auzit de la stirile Realitatea,sau de la Protv, de pilda, ca e un club cool.
  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    Atentie, nu am zis ca dumneavoastra personal ati constitui cauza deciziei b4b! Nu ne cunoastem si aceasta discutie a noastra de la distanta este strict pe marginea unor idei.
    Intamplator a existat si numele dvs. langa aceste idei, iar faptul ca vi le-ati asumat e de laudat. Deci, sa nu credeti ca ar exista resentimente in ceea ce va priveste.
  • Cristina Simion Cristina Simion
    Domnule Stefanescu,

    Nu renuntati, va rog, la IAA! Nu renuntati la o asociatie respectabila si valoroasa pentru un motiv care va disparea in curand! In maxim doua luni vor fi alegeri pentru board si nu voi mai candida pentru inca un mandat.
  • Simona Simona
    Dar in 2006 TABU era in trustul Realitatea, pana sa se supere Vantu si sa renunte la print. Deci faptul ca fara un trust mare in spate au totusi 10-13-15000 de cititori cred ca e destul de bine. Si oricum nu cred ca din cauza numarului de cititori a plecat Cristina Bazavan.
  • mihai mihai
    Dap, lucrurile stau cam asa. Oare al cui este meritul? Din pacate nu stiu daca revista Tabu mai poate fi salvata. Restul merg inainte.
  • mihai mihai
    Minunat andreea, minunat ai scris. Numele meu este Andreea Vasile si in curand nu o sa mai am unde sa scriu.
  • paul cristian stefanescu paul cristian stefanescu
    Ati inteles absolut aiurea!
    Eu am fost foarte clar.

    Dupa modul in care scrieti sunteti poetica, romantica, visatoare...
    Si inteleg ca mai pot aparea derapaje, dar... de unde pana unde...Enache???
    De unde sa stiu eu in ce fel nu a fost de acord cu Enache???
    Vrand-nevrand, am aflat si eu ca o insela pe nevasta-sa cu Iuliana Marciuc.
    Dar, dupa cum spuneam, nu citesc reviste pentru femei si nu cunosc deloc problematica domeniului doamnei Simion.
    Si nici nu vreau sa o cunosc.

    Si ca sa nu mai considerati ca o expresie romaneasca neaosa releva lipsa de educatie, rectific pentru dumneavoastra: paguba-n foie gras, paguba-n somon fume, paguba-n canard aux oranges.
    Fite si talente de Bamboo.
  • cristi cristi
    Jesus! Eu am crezut ca a disparut Dana Cristescu...cand colo uite ce hopa mitica al publishingului este dansa...
  • delia delia
    La Sanoma? Cineva nou din cate retin. Iar daca acest lucru se dovedeste a fi real, inseamna ca trebuie sa cautam explicatiile acestor demisii putin mai sus, la conducere.
  • elena elena
    Dana Cristescu este la tabu? Incredibil. Acum inteleg de ce Cristina Bazavan a plecat...cine este noul publisher la Sanoma?
  • Tiberiu Cazacioc Tiberiu Cazacioc
    Salut, dincolo de ura si partinire, cifrele de la BRAT aduc si ele un pic de realitate. In 2006 revista TABU era imprimata in circa 28-29.000 de exemplare tiraj brut, din care vanzarile erau cam jumatate (in jur de 14.000 ex., doar cu un varf intr-un trimestru de aproape 70%, vanzare). Dupa 6 ani revista a ajuns sa fie tras in tiraj brut in circa 20.000 exemplare (scadere de circa 30 la suta) iar vanzarile in jur de 10.000 de exemplare, deci tot la jumatate. In cei sase ani, TABU nu a reusit sa vanda mai mult de jumatate din tiraj, along. Sau cu alte cuvinte a pierdut din cei circa 14.000 de cititori, in sase ani, circa 4.000. Este corecta interpretarea ?

Trimite un comentariu

sus