Skip to main content

DISCOVERY: Oferta către RCS este competitivă. Preţul este rezonabil. Suntem deschişi să continuăm negocierile

 

Publicitate

"Suntem deschişi să continuăm negocierile cu RCS, pentru a găsi o modalitate de a păstra canalele Discovery în ofertele sale" se arată într-o poziţie a oficialilor postului de documentare trimisă către Paginademedia.ro. Cei de la Discovery spun că “oferta către RCS este competitivă” şi că preţul este rezonabil.

Oficialii Discovery punctează că postul este cel mai urmărit canal de documentare din România şi că "16.000 de persoane au semnat petiţia noastră prin care cer păstrarea canalelor Discovery în grila RCS&RDS".

Poziţia Discovery vine după ce RCS a scos postul din grila operatorului Digi şi a argumentat că preţul cerut de Discovery este mult prea mare.

Punctul de vedere al Discovery, în continuare:

Este regretabil că s-a ajuns în acest punct si că telespectatorii sunt afectaţi de ceea ce se întâmplă, însă faptele vorbesc de la sine:

În primul rând, suntem îngrijoraţi că acţiunile RCS&RDS îi vor priva pe abonaţii săi de 6 canale, inclusiv Discovery Channel, cel mai urmărit canal de documentare din România, lider pe segmentul său.

În cursul acestui an, Discovery Channel a fost urmărit de cel puţin 11 milioane de români, în medie, pe lună (Kantar Media Audiences, target ind 4+). Mai mult decât atât, conform unui studiu comandat de Discovery Networks şi realizat de Gfk în 2011, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional (16 +), 89% dintre abonaţii RCS&RDS din România au declarat că Discovery Channel este canalul lor preferat.

În plus, în ultimele 5 zile, peste 16.000 de persoane au semnat petiţia noastră prin care cer păstrarea canalelor Discovery în grila RCS&RDS, manifestându-şi clar dorinţa de a urmări în continuare programele noastre.

În al doilea rând, oferta pe care am făcut-o celor de la RCS&RDS este competitivă şi adaptată la condiţiile comerciale pe care le utilizăm în relaţie cu toţi jucătorii din piaţă.

Ponderea tarifelor noastre din abonamentul plătit de abonaţii RCS în fiecare lună este de aproximativ 1,5%, în medie, pentru fiecare canal Discovery inclus în pachetul de bază. Credem că este un preţ rezonabil în raport cu calitatea programelor noastre.

În al treilea rând, în cei 15 ani de când suntem prezenţi pe piaţa din România, am făcut investiţii semnificative. Pe parcursul ultimilor trei ani de contract cu RCS&RDS, am lansat două noi canale pentru abonaţii operatorului - TLC şi ID Investigation Discovery.

Mai mult decât atât, am lansat Şcoala Discovery, un proiect educaţional realizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, prin care care oferim elevilor şi profesorilor, în mod gratuit, conţinut educativ TV şi online. Şcoala Discovery este singura iniţiativă de acest gen din România, programele sale fiind urmărite de aproape 1 milion de elevi români, în cursul acestui an.

Ne menţinem angajamentul faţă de telespectatorii noştri şi le mulţumim pentru sprijin celor care şi-au exprimat opinia şi continuă să ne susţină prin mesajele şi semnăturile lor.

Reacţia lor ne dovedeşte că Discovery Chanel este cel mai iubit canal de documentare din România, iar abonaţii RCS&RDS vor ca el să rămână în oferta operatorului. Din acest motiv, suntem deschişi să continuăm negocierile cu RCS&RDS pentru a găsi o modalitate de a păstra canalele Discovery în ofertele sale.

Citeşte şi:


Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Eu Eu
    @Ion - mai documenteaza-te tata,ce relevanta are ca iti aduce careva fibra pana in calculator. Conteaza si ce se intampla mai departe cu pachetele de date. UPC ofera 150 Mbps ,iar viteza de mijloc la UPC este cat viteza maxima a oricarui operator din piata - 100 Mbps. Plus ca UPC dezvolta o strategie de gestionare a portofoliului de clienti bazata pe proactivitatea si customere care,sunt curios cand vreodata s-a gandit RCS sa faca asta. UPC are cea mai mare grila de canale HD,si sunt singurii ce au 2 canale 3D. Adica oamenii investesc unde trebuie, in CALITATE. Succes ca abonat RDS.
  • ion ion
    NU e decat 50% mai scump....
  • ion ion
    Ce te oftici mah atat daca nu esti abonat RDS?? sau vorba colegului o arzi pe la antene ??? bah saracule romania e in primele 3 din lume la viteza de net datorita investitiilor masive in infrastrucura facute de RCS RDS, dar n-ai tu de unde sa stii tu de-astea ca UPC functioneza pe coaxial iar RDS rupe norma pe fibra.
  • ion ion
    NU intelegi ?? Descopery nu vrea asa , ei vor sa fie obligatoriu in pachetul de baza si sa incaseze bani pentru fiecare din cele 6 canale de la toti abonatii RCS adica pentru 3.000.000 de abonati
  • ion ion
    Pentru liga a fost licitatie copile' a costat milioane de EURO si au participat si DOLCE si Antena si Protv si TVR au luat fiecare cat si-a permis , habar nu ai pe ce lume traiesti.
    Ma asteptam ca "fanii" descopery sa ai IQ mai mare dar m-am inselat
  • ion ion
    sper ca ceilalti operatori sa nu fie fraieri si sa-i arda istoria se repeta , la fel a patit trustul intact cu ANTENELe
    Pentru cei care nu stiu ceilalti operatori mai au inca contracte in vigoare fugiti la UPS si mai vorbim in 6 luni
  • ion ion
    Ia gandeste cat ar trebui sa plateasca daca s-ar face cum vrea Descopery adica sa plateasca pentru cei peste 3.000.000 de abontati????
  • Elia Elia
    DRAGI ROMANI,
    VA INVIT LA CEA MAI MARE PROVOCARE a desfiintarii lui RCS&RDS !!!!!!!!!
    Haideti sa creeam noi un post de televiziune digitala !!! si sa-l dam la o parte pe excrocul asta sätul de bani facuti fara sa aibe CONCURENTZA !!! Fiecare vine cu ce suma doreste sa investeasca si facem un post de televiziune prin satelit fara sa mai avem nevoie de RCS rahat !!!! Cine doreste, sa ma contacteze: eliaval21(arond)yahoo.de
  • Elia Elia
    Buna seara ...
    Gasesc o marte marsavie sa mi se fure programele Antenei 1, 2, 3 si Euforia acum cateva luni si acum pachetul complet al lui Discovery!!!! De ce mai platesc pachetul de 46 sau 50 de lei pe luna ?? ca sa-i umplu buzunarele unui nesimtim care este patronul acestui RCS ???? TREBUIE REZILIAT CONTRACTUL !!! Avem alti ofertanti de programe pe DIGI ??? sau acesta RCS ... este SINGURUL ??? Multumesc..
  • blankpage27 blankpage27
    Daca 89% au ca favorit Discovery inseamna ca doar restul sunt manelisti? Nu cred. :)
  • radu radu
    la RDS te poti abona la un singur serviciu adik vrei doar internet iei doar internet pe cand la UPC tr sa iei doua servicii...asa e la mine in oras
  • radu radu
    am si eu o rugaminte cauta pe net audientele Discovery sau poate le publica cineva aici
    iar daca va tot plange ti ca scoate Discovery ce mai stati fugiti la UPS sau Romtelecom sau altele .....
    ce sa mai RDS ul e mai ok mai ieftin si mai intelegator adik la Rds te poti abona la un singur serviciu adica vrei doar Cablu tv iti instaleaza atata nu ca la Ups unde tr sa iei cel putin doua servicii si la un pret mult mai mare decat la RDS
  • S S
    merci
  • dan dan
    O singura intrebare am iar daca raspunsul e afirmativ atunci o sa iau in considerare o eventuala mutare de la RDS la UPC.
    Pe UPC exista internet mobil prin modem USB? Da sau Nu?
  • voicu voicu
    Moshule, gandesti exact ca bashescu: oamenii care nu au votat la referendum inseamna ca sunt sustinatorii lui. Basti d-aici!

Trimite un comentariu

sus