Home / Știri Media / Raport OSCE alegeri 2012: presa, la dispoziția partidelor politice. Digi 24, un exemplu pozitiv

Raport OSCE alegeri 2012: presa, la dispoziția partidelor politice. Digi 24, un exemplu pozitiv

Iulia Bunea iulia.bunea@paginademedia.roTot mai multe instituții de presă au preferat să devină un instrument aflat la dispoziția partidelor politice, decât să-și respecte rolul watch dog al clasei politice, arată cel mai recent raport al Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa referitor la alegerile din decembrie 2012.

Raportul notează că, în general, presa din România a fost partizană pe durata campaniei electorale.

„Un exemplu grăitor este grupul Intact, care controlează cele mai populare posturi de televiziune, inclusiv televiziunea de știri Antena 3, grup deținut de Dan Voiculescu. Alte posturi de televiziune, ca B1 și OTV au fost de asemenea considerate de experții OSCE ca fiind afiliate unor diverse entități politice. În plus, candidatul Dan Diaconescu a găzduit programe politice pe OTV, încălcând articolul Art. 7(3) din regulamentul CNA care spune că în cursul campaniei electorale nu pot fi difuzate programe produse sau moderate de candidați”, se arată în raport.

„Noua televiziune Digi24 a încercat să urmeze o linie editorială mai independentă și a fost văzută de mulți ca un exemplu pozitiv”, mai spune raportul.

Televiziunea publică și-a îndeplinit obligațiile, însă acoperirea media a evenimentelor a fost considerată prea precaută, evitându-se controversele pentru a asigura imparțialitatea, se mai precizează în document.

 

Comentarii prin Facebook

Comentarii

 1. da da Digi24 HD cel mai echidistant post de stiri si cel mai profesionist , au corespondenti peste tot.
  Cine contrazice OSCE inseamna ca are ceva probleme .

 2. bun si v-a cerut voua cineva parea petre tutea si hh putetzi sa va uitati unde doriti ,nu suntetzi obligati,

 3. Au sunat trompetele a mare televiziune ce urma sa emita si a fost de fapt un mare fisss! Dupa comportamentul sefilor ,apare si randamentul geaman.Deci acest post va ramane vesnic acolo,la spate.

 4. Digi 24 = cel mai slab post de stiri din Romania la care nu se unita nici macar 0,1% din potentialii telespectatori. Oricum este o cocina basista asa ca sa se uite ungurul bulan si angajatii sai la el ca noi nu avem nevioie de asa ceva.

 5. Digi24 este oficina porcina cocina basista. O mascarada!

 6. Digi24 este oficina basista mascata !

  • sa mori tu ? bai usl-istilor vb aiurea voi aveti 3 televiziuni care dejecteaza toata ziua minciunile lui ponta si ale hotilor din usl pana una alta digi 24 da clasa oricarei tv din Romania plina de becalioti si antonisti

 7. Pana una alta, Digi24 este simgura televiziune de stiri din Romania actuala. Restul e fauna care provoaca repulsie.

 8. DIGI24 e cu 10 clase peste restu, si sper sa o tina tot asa, acolo vezi stiri nu povesti, nu aiureli.

 9. În titlul e 2011 în loc de 2012. :)

 10. Mie imi place ff mult Digi24,e mult profesionalism la ei.Sper sa nu se schimbe!

Comenteaza

Your email address will not be published. Required fields are marked *