Skip to main content

Tolontan: De ce o fabrică de salam poate funcţiona în insolvenţă, iar o televiziune îşi pierde licenţa şi om mai vedea noi ?! Fault dur la adresa televiziunilor şi radiourilor

 

tolontan

Publicitate

Guvernul vrea să aducă mai mult fair-play economic în chestiunile insolvenţei comiţînd un fault dur la adresa televiziunilor şi radiourilor”, scrie Cătălin Tolontan despre ordonanţa care spune că un post radio sau TV îşi pierde licenţa în cazul insolvenţei. “Cum să dai o şansă unei televiziuni dacă o pui să difuzeze mira pînă se reorganizează?”, se întreabă jurnalistul.

Cătălin Tolontan, despre iniţiativa Guvernului:

“Cînd o fabrică de medicamente nu-şi pierde licenţa în insolvenţă, de ce o televiziune sau un radio trebuie să o piardă? Poate pentru că fabricile de medicamente nu enervează guvernul Ponta? Acesta poate fi un rezumat al cazului noului Cod al Insolvenţei. (…)

De ce o fabrică de salam poate funcţiona în insolvenţă, iar o televiziune sau un radio întîi îşi pierd licenţa şi om mai vedea noi?! Cazul Realitatea TV e fierbinte, însă oricine poate urma.

O avea o legătură cu faptul că premierul nu are un prieten baschetbalist care să deţină o fabrică de salam şi să vrea să-şi vadă concurenţa crăpînd!”

Recunosc, am un cui împotriva televiziunilor, dar asta e una şi prevederea recentă din legea insolvenţei e alta! Pentru că, în mod suspect, Guvernul vrea să aducă mai mult fair-play economic în chestiunile insolvenţei comiţînd un fault dur la adresa televiziunilor şi radiourilor.

Tolontan despre insolvenţă, ca formă de ţeapă:

"Modificarea codului, în esenţă, este necesară. În România, insolvenţa era, în multe cazuri, o formă de ţeapă. Presa scrisă, fiecare cu ce-l doare, a ajuns într-o situaţie grea şi pentru că anumite firme de difuzare au tocat banii şi au intrat în insolvenţă.

Povestea a debutat cu Rodipet, ţeapă de la statul român pentru ziare şi reviste! O altă companie, Network, a devenit moştenitoarea Rodipet, dar curînd a apărut propria insolvenţă! Sute de chioşcuri au migrat către nua companie, dar ea a intrat în insolvenţă şi, în reorganizare, datoriile Network au crescut, nu au scăzut. Bună treabă a făcut administratorul judiciar!

După cîţiva ani Hiparion, un alt jucător major, a intrat în insolvenţă. Dar activitatea şi chioşcurile s-au mutat pe Press Point, unde aceiaşi oameni controlează compania. În acest moment, Burda e singura care lucrează cu ei, dar după ce patronii nemţi, care habar n-au ce se întîmplă în România, vor realiza ţeapa, se vor opri şi vor ofta în jur.

Miza? Zeci de milioane de euro care au fost plătiţi de ani de zile la chioşcuri de către oameni şi care n-au mai ajuns la ziare şi reviste.

Din cauza unor insolvenţe trucate în sens economic, Gazeta Sporturilor, un singur titlu de pe piaţă, destul de mare, dar unul singur!, a fost păgubită cu mai mult de jumătate de milion de euro din cauza acestor insolvenţe sau falimente. Un singur titlu!"

Articolul complet, pe Tolo.ro

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus