Skip to main content

Media Casa Press, societate deţinută de familia Voiculescu, a intrat în faliment

 

sediul IntactO nouă societate din trustul Intact, controlat de familia Voiculescu, intră în faliment. Este vorba de Media Casa Press, companie care a fost administrată până în 2011 de Gabriela Vrânceanu Firea.

Publicitate

Societatea Media Casa Press avea ca obiect principal de activitate editarea unor publicaţii din trustul Intact Media Group, precum Fin.ro, Fin.Ro Magazin şi revista Felicia.

Compania este deţinută de Camelia Voiculescu, potrivit site-ului intactmediagroup.ro.

Săptămâna Financiară SRL, o altă societate din grupul de media al familiei Voiculescu, a intrat în faliment, în luna mai a anului 2012, potrivit financiarul.ro

Reamintim că Editura Intact, care editează cotidianul Jurnalul Naţional, se află în insolvenţă.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din sentinţa Tribunalului Bucureşti, care a decis la începutul lunii trecute intrarea în faliment a societăţii Media Casa Press.

La cererea creditorilor Tomuleţ Radu Bogdan şi Popescu Marius, Tribunalul Bucureşti a dispus, pe 7 februarie 2014, "Începerea procedurii falimentului debitoarei SC MEDIA CASA PRESS SRL Bucureşti şi a numit în calitate de lichidator judiciar pe Suma Insolvency IPURL cu un onorariu provizoriu de 3.000 de lei". (se arată în decizia Tribunalului Bucureşti)

Această sentinţă poate fi atacată cu apel la Tribunalul Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei.

Termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor este 24 martie 2014, tabelul preliminar al creanţelor urmând să fie afişat pe 3 aprilie 2014. Termenul pentru definitivarea tabelului creanţelor este 18 aprilie 2014, iar prima Adunare a creditorilor se va desfăşura la 8 aprilie 2014, se mai precizează în decizia instanţei.

Despre Media Casa Press

Societatea Media Casa Press a fost înfiinţată în martie 2006, având ca obiect de activitate "editarea revistelor si periodicelor".

Evoluţia financiară a Media Casa Press între anii 2007 - 2012

  • Potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor compania a înregistrat pierderi de 522.242 lei în 2007 şi de 6,487 milioane lei în 2008.
  • Anul 2009 a fost perioada de maximă dezvoltare financiară pentru Media Casa Press, când s-a raportat o cifră de afaceri de 21.485.593 lei şi un profit net de 115.220 lei.
  • Apoi, treptat cifra de afaceri a scăzut. Astfel, în 2010 Media Casa Press a avut pierderi de peste 5 milioane de lei.
  • În 2011, ultimul an în care la conducerea societăţii a fost Gabriela Vrânceanu Firea (actualul senator), compania a avut o cifră de afaceri de circa 7 milioane de lei şi pierderi de aproape 8,9 milioane de lei, valoarea totală a datoriilor fiind de circa 21,5 milioane de lei.
  • În 2012, cifra de afaceri netă era de 633.000 de lei, iar pierderile de 614.000 de lei, datoriile ajungând la valoarea de aproximativ 21,3 milioane de lei. În 2012, creanţele atingeau valoarea de 1.479.531 lei.

Subiectul intrării în faliment a companiei Media Casa Press a fost tratat iniţial de site-ul antitepari.ro.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Liviu
    Era o societate care nu mai producea nimic, nu e mare paguba.
  • Librarul Librarul
    stirea e veche.... intre timp multe lucruri s-au petrecut....
  • Jenescu Sergiu Jenescu Sergiu
    Nerelevanta aceasta societate. S-a trecut mai departe, si nu s-au mai bagat bani. Nu este o marr paguba.
  • cristina cristina
    Sa invatam sa citim ! Cererea a fost formulata de catre debitori nu de catre propietari . :) Poate formuleaza cineva si cerere de intrare in insolventa a celor de la Antena Group SA . :)
  • mirceA mirceA
    Astea s-au inchis de foarte multa vreme, banuiesc ca acum s-a ajung la actele oficiale.

Trimite un comentariu

sus