Skip to main content

Ultimele decizii ale instanţei în cazul Lucian Duţă vs. Mihai Gâdea şi Antena 3. Cine şi cui îi plăteşte daune

 
mihai-gadea-2
mihai-gadea-2

mihai-gadea-2 PRECIZARE. Conform hotărârii instanţei din 17 aprilie, Lucian Duţă trebuie să plătească Antenei 3 daune morale de 1.000 de lei şi nu invers, cum a apărut iniţial în articol. Facem rectificarea de rigoare. Totodată, obligaţia lui Mihai Gâdea de a plăti în solidar cu Antena 3 daune de 5.000 de lei către Lucian Duţă se menţine. Detalii în articol.

Publicitate

În prima fază a procesului dintre Lucian Duţă, pe de o parte şi Antena 3, de cealaltă parte, tribunalul a decis că Mihai Gâdea şi Antena 3 trebuie să plătească, în solidar, suma de 5.000 de lei daune morale. Totodată, conform hotărârii iniţiale, Mihai Gâdea şi Antena 3 trebuie să publice hotărârea judecătorească “pe cheltuiala acestora, în 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a acesteia, într-un ziar de circulaţie naţională, într-o singură ediţie” Hotărârea a fost dată în iunie 2013 şi poate fi consultată aici.

Faza a doua. Instanţa admite apelul Antena 3. Duţă plăteşte şi el daune, dar se menţin şi obligaţiile Antenei 3

Antena 3 a făcut o cerere reconvenţională respinsă în primă instanţă, dar admisă parţial de instanţa de apel. Astfel, în 17 aprilie, în faza de apel, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca şi Lucian Duţă să plătească Antenei 3 daune morale de 1.000 de lei.

Conform aceleiaşi hotărâri, se menţin deciziile iniţiale: Mihai Gâdea şi Antena 3 să plătească în solidar 5.000 de lei daune morale către Lucian Duţă şi să publice sentinţa într-un ziar de circulaţie naţională.

Sentinţa de apel a fost pronunţată la 17 aprilie, cu recurs în 15 zile de la comunicare. Sentinţa poate fi consultată aici

Cele două sentinţe: 1. Judecătoria Sectorului 1, 14 iunie 2013:

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea principală. Respinge cererea reconvenţională ca neîntemeiată. Obligă pârâţii GÎDEA EMANUEL MIHAI şi S.C. ANTENA 3 S.A., în solidar, la plata către reclamant a sumei de 5.000 lei cu titlu de daune morale. Obligă pârâţii GÎDEA EMANUEL MIHAI şi S.C. ANTENA 3 S.A., în solidar, la publicarea pe cheltuiala acestora, în extras, a hotărârii judecătoreşti, în 30 de zile de la data rămânerii irevocabile a acesteia, într-un ziar de circulaţie naţională, într-o singură ediţie. Ia act că reclamantul nu a solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare.

2. Tribunalul Bucureşti, 17 aprilie 2014

Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul - reclamant ca nefondat. Admite apelul formulat de apelanţii - pârâţi. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte cererea reconvenţională. Obligă reclamantul - pârât la plata daunelor morale în sumă de 1000 lei către pârâtul - reclamant. Menţine celelalte dispoziţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Conflictul Lucian Duţă - Antena 3: În urmă cu doi ani, Mihai Gâdea a foslosit la adresa lui Lucian Duţă (la vremea aceea şes an CNAS) un limbaj în care s-au găsit apelative precum "nesimţit", "dobitoc" şi "mitocan". Pentru limbajul lui Gâdea la adresa lui Lucian Duţă, postul Antena 3 a fost taxat şi de CNA, la momentul respectiv, în martie 2012, cu suma de 150.000 de lei, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

Iată care a fost limbajul folosit de moderatorul Mihai Gâdea:

Mihai Gâdea: “Dumneavoastră sunteţi un nesimţit, dacă asta aţi înţeles.(strigând) Pentru că eu apăr altceva, domnule Duţă! Apăr pacienţii care sunt bolnavi de cancer şi de leucemie şi care nu au morfină. Dacă nu înţelegeţi asta, sunteţi un dobitoc! (Aplauze în studio) Ca dumneavoastră să mă acuzaţi pe mine că eu fac lobby pentru o firmă de medicamente înseamnă că nu aveţi raţiune! Aţi înţeles?”

Lucian Duţă: Domnul Gâdea!

Mihai Gâdea: Ce, domnule Duţă?

Lucian Duţă: Dumneavoastră, nu faceţi decât să demonstraţi mitocănia şi nesimţirea dumneavoastră nu a mea.

La finalul emisiunii – Mihai Gâdea: Vă mulţumesc mult, doamnelor şi domnilor, îmi pare rău că în această seară m-am enervat peste măsură şi îmi cer scuze pentru un cuvânt pe care n-ar fi trebuit să-l spun, i-am spus domnului Duţă că ar fi un dobitoc, lucru pentru care îmi cer scuze. Nu am vrut să-l jignesc, dar în momentul în care cineva este fără raţiune, cum părea domnia sa, sigur, nu există nici un fel de justificare pentru cuvântul pe care l-am folosit.

Antena 3 a pierdut mai multe procese în ultimul an:

  • În luna martie a anului trecut, Antena 3 a pierdut procesul deschis în urmă cu un an de zile de Oana Schmidt Hăineală, fost şefă a Consiliului Superior al Magistraturii, după cum paginademedia.ro a anunţat AICI. Decizia poate fi contestată cu apel, în termen de 30 de zile de la comunicare.
  • La jumătatea lunii februarie, postul Antena şi jurnalista Oana Stancu au pierdut un proces în faţa lui Marian Georgescu, tatăl preşedintelui Agenţiei Naţioanle de Integritate (ANI), Horia Georgescu. În acest caz, instanţa a decis ca Antena 3 şi Oana Stancu să-i plătească lui Marian Georgescu, în solidar, suma de 20.000 de euro, acestea reprezentând daune morale.
  • Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei, difuzată de Antena 3, a pierdut şi el, anul trecut, un proces intentat de Robert Turcescu pentru ameninţări şi instigare la violenţă, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI. Decizia poate fi atacată cu recurs.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Dr. Florin Dr.
    Era timpul sa se faca dreptate. Au inceput sa raspunda in fata legii inclusiv oamenii influenti din Romania.
  • Mm Mm
    Cate comentarii cu dejectii si cati au timp prea mult de stat pe net.Schimbati programul,eu il schimb daca nu imi convine,dar nu ii mai luati apararea lui Duta ca pe ala nu am avut cum sa il demit din telecomanda.
  • stefan stefan
    "Obligă reclaamntul - pârât la plata daunelor morale în sumă de 1000 lei cître pârâtul - reclamant. "
    Citat de pe http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000327676&id_inst=3

    reclaamntul - pârât = duta
    pârâtul - reclamant. = gadea
  • tbancu tbancu
    Iti recomand link-ul urmator, ceea ce dobitocii retarzi o fac:
    http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000327676&id_inst=3

    Dupa ce ai sa citesti si ai sa deslusesti incalceala de nume, ai voie sa spargi monitorul de oftica....
  • mihai mihai
    tbancu, tu esti complet retardat mintal? daca vine gadea si iti arata o banana galbena si zice ca e un castravete verde...tu il crezi? ba mai mult te mai si duci in vecini sa spui aceeasi aberatie?
    citeste, ma dobitocule, sentinta si vezi ce zice in ea. pai cine e reclamantul in toata povestea asta? gadea? el s-a reclamat singur ca a folosit cuvinte jignitoare? evident ca gadea are calitatea de PARAT in procesul asta...si el trebuie sa dea reclamantului 1000 de ron.
    eu inca sunt stupefiat ca jegurile astea anteniste mint cu nerusinare la televizor si nimeni nu ia nici o atitudine. ar trebui dati inca o data in judecata pentru ca mint mizerabil cu privire la o sentinta. e ceva de neinchipuit cu pot minti oamenii astia.
  • tbancu tbancu
    Trecut de ora 13:00 si nu s-a facut o reactulizare a articolului? Oare cum se numeste acest lucru? E deontologic?
  • mihai mihai
    fiti pe faza ca gadea tocmai spune in emisiune ca de fapt el trebuie sa primeasca cei 1000 de ron :))
  • tbancu tbancu
    deci Petrisor, defapt e pe dos.... nu are de dat, are de luat..
    Trompetistul canta dupa notele scrise de altii...
  • nadia nitov nadia nitov
    sa nu uitam cum duta a lasat bolnavii de cancer fara medicamente si morfinaaa!!!!!!!!!!!! isi merita cu varf si indesat apelativele! nu ca gadea ar fi altfel...
  • mego mego
    Si uite asa Jigodii cum sunt mereu ma intreb,cine dreaq se uita la Haznaua 3 de au atata audienta ???
  • daN daN
    Jigodiile tot jigodii ramazn!
  • ilinois B1 ilinois B1
    Gretosii de la Haznaua 3 merita cu mult mai mult pedepsiti ! Si mult mai des !
  • gigi marga gigi marga
    Incet, incet vor invata

Trimite un comentariu

sus