Skip to main content

Prima confruntare Vocea României-X Factor, câştigată de show-ul de pe Pro TV. Ce diferenţă a fost între Pro TV şi Antena 1

 
Vocea X Factor
Vocea X Factor

Vocea X Factor

Publicitate

AUDIENŢE. Prima confruntare directă dintre Vocea României şi X Factor a fost câştigată de emisiunea de pe Pro TV.

La oraşe, Vocea de pe Pro şi X Factor de pe Antena 1 au fost apropiate: doar un punct de rating a avut în plus show-ul de pe Pro. Diferenţa dintre Voce şi X Factor (aflat la debutul sezonului cu Horia Brenciu şi Ştefan Bănică) a fost însă mai mare la nivel naţional şi pe targetul comercial.

Cele două emisiuni s-au intersectat pe aproape toată durata lor (X Factor a fost puţin mai lung, cu aproximativ 20 de minute)

Paginademedia.ro vă prezintă audienţele posturilor TV  de ieri, pe intervalul de intersecţie Vocea României-X Faxtor (20.30-22.55):

NAŢIONAL. La nivelul întregii ţări, Vocea României a fost urmărită de peste 1,7 milioane de români în fiecare minut. Pe intervalul în care s-au intersectat, X Factor era vizionat de aproape 1,4 milioane de telespectatori pe minut. Pe locul trei a fost Kanal D, care l-a avut pe Suleyman în cea mai mare parte a intervalului orar.

Vârf naţional Vocea României: 2,46 milioane de români (13,3 rating) la ora 21.46.

Vârf naţional X Factor: 2,04 milioane de telespectatori (11), la ora 22.49.

URBAN. Diferenţă mai mică la oraşe între Vocea României şi X Factor. Emisiunea de pe Pro TV a avut puţin peste un milion de orăşeni pe minut medie (adică 10%). În acelaşi timp, la X Factor erau 905.000 de telespectatori, ceea ce înseamnă rating 9.

Vârf urban Vocea României: 1,42 milioane telespectatori (14,1 rating) la ora 21.46

Vârf urban X Factor: 1,4 milioane de telespectatori (14), la ora 22.49.

COMERCIAL. Vocea României a avut mai mulţi telespectatori decât X Factor şi pe segmentul comercial. La Pro TV se uitau la show, în fiecare minut, 605.000 de telespectatori între 18 şi 49 de ani. La Antena 1 erau 467.000.

Audienţa posturilor TV, vineri, 19 septembrie, pe intervalul de intersecţie Vocea României-X Factor (20.30-22.55), la nivel NAŢIONAL:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 1.708.000 9,2 19
2 Antena 1 1.396.000 7,5 15,5
3 Kanal D 958.000 5,2 10,7
4 Antena 3 516.000 2,8 5,7
5 National TV 324.000 1,7 3,6

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare din România.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV, vineri, 19 septembrie, pe intervalul de intersecţie Vocea României-X Factor (20.30-22.55), în mediul URBAN:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 1.009.000 10% 20,4
2 Antena 1 905.000 9 18,3
3 Kanal D 583.000 5,8 11,8
4 Antena 3 292.000 2,9 5,9
5 Naţional TV 160.000 1,6 3,2

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV, vineri, 19 septembrie, pe intervalul de intersecţie Vocea României-X Factor (20.30-22.55), pe segmentul COMERCIAL:

Nr. persoane Rtg% Share%
1 Pro TV 605.000 12 27,5
2 Antena 1 467.000 9,3 21,2
3 Kanal D 174.000 3,5 7,9
4 Prima TV 92.000 1,8 4,2
5 Acasa 84.000 1,7 3,8

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • V V
    Vocea Romaniei nu are si nici nu va avea vreodata naturalete. Este un show glamour, de promovare a talentelor deja consacrate. X-factor este un format dedicat debutantilor pe scena. Comparati mere cu pere. De asemenea, jurizarea este diferita, iar echipele sunt facute pe criterii diferite.
  • Diana Diana
    La vocea Romaniei avem intr-adevar voci mai bune dar majoritatea care vin sunt vedete care nu au mai fost bagate in seama sau cantareti nu chiar foarte cunoscuti ce vor sa devina si ei mai celebrii....deci deja nu mai vorbim de un concurs unde vin oameni talentati care nu au avut sansa de a se lansa...ci de un concurs unde se relanseaza vedete uitate de lume. Macar la x factor vezi tot felul de oameni,buni,penibili sau cum sunt ei,dar macar sunt pe bune!
  • borcapaulioan borcapaulioan
    m_-am uitat si eu la x factor ,un dezastru ,totul e regizat ,multa falsitate si reclame multe . Mai bine e la Protv unde vad emisiuni de calitate si emisiuni frumoase !!VRomaniei mi-a placut la maxim!!!!
  • Andrei Andrei
    Macar Chirila e compozitor, e in stare sa-si scrie singur piesele. Deci, nu inteleg cum nu are ce cauta acolo. Muzica e viata lui si pana acum e peste Brenciu. Doar ca oamenii de rand nu-l suporta pentru ca e anti-radio, ceea ce publicul din Romania apreciaza mai mult decat muzica.
  • costica costica
    nu stii nimic...nu face Mona emisiunea asta...mai degraba da chef...
  • Bac_Aluriatul Bac_Aluriatul
    dragi oameni, diferenta in umila mea opinie dintre pro-tv si antena este ca primii pot lua un golan/puscarias/boschetar si il fac super-vedeta, iar ceilalti nu pot face asta ! simplu, atat ! pacat ca noi romanii analizam orice, numai substanta unui lucru nu o vedem. Ne dam peste cap ca e vorba de x, de y, de z , de platou, de jurati...banica a topit toate babele la "Dansez pentru tine", iar aici nu o sa topeasca nici pustoaicele din Panetelimon care au deja la 12 ani parul in 2 culori...e vorba doar si doar de puterea, know-how-ul si directia postului tv care realizeaza o emisiune.
  • Bac_Aluriatul Bac_Aluriatul
    gheo : daca tot nu ai luat bac-ul (si nu e vorba de o barca aici) fugi repede la covrigarie, cineva trebuie sa puna covrigii pe sfoara ( e usor, bagi sfoara prin gaura ) , mama ei de gramatica ! se scrie "va castiga" nu "v-a castiga"

    succes !
  • Vasile Vasile
    Voce cu Tudor chirila bravo!! Super editie. Cea mai Tare de Pana acum. La X factor stefan banica este f bun. Brenciu naspa... Dar din pacate concurenti f slabi, manele tigani...asta-I targetetul antenei 1. Pacate ca banii l-au cumparat pe banica...chiar nu e de Antena..spre sa-Si Revina:))
  • Maria Maria
    Cu siguranta e si postul de vina, dar nu este o scuza. Ei stiau unde vin, poate mai bine ca noi toti. Si nu poti sa ai vreo pretentie de la o tv care difuseaza 3/4 ore pe zi "mireasa ptr mama". Ei au publicul acela care alege x-factor ptr cei care vin sa fie vazuti chiar daca se fac de rusine. Am vaxut de curiozitate o singura concurenta, venise cu mama. Lui Brenciu i-a fost atat de rusine incat s-a retras, iar la final mama ei era fericita ptr ca publicul s-a distrat. Nu doamna, publicul a ras de prostia fetei d-voastra.
  • mihai mihai
    acum du-te sa iti iei covrigul,saracule postac :))
  • mad79 mad79
    si ce anume ii opreste pe cei de la xFactor sa aiba preselectii?
    Chiar toate nulitatile,trebuie sa apara la tv??? Asta inseamna disperare si fuga dupa rating, daca ajungi sa ii dai,pe toti cei veniti la preselectii.
    In State,UK,ai vazut cum se face emisiunea,ce diferenta este? Acolo se accepta pe post non valorile si prostul gust?
    Iar comparatia cu Romanii au talent este de-a dreptul deplasata!
    Da au fost boschetari si femei de serviciu la Romanii au talent,dar ce talent aveau aceia,nedescoperitt de nimeni si panaramele de aseara????
    Ti-au virat banii cei de la Intact sau asteapta,pana iti faci treaba???
  • Daria Daria
    N-a zis nimeni cã boschetarii de la "românii au talent" nu sunt penibili. Dar ei nu merg mai departe, măi...
    Antena le dă o șansă, ce șansă să le dea? Ei adună prea puțini concurenți buni și trebuie să ocupe timpul de emisie. Păi zici că asta nu-i penibil? Eventual să te bagi și peste un show unde sunt voci una și una (responsabilitate pe care șii-o iau oamenii de acolo, ceea ce e foarte bine)?
  • Irina Irina
    Nu este adevarat. Preselectii se fac si la X factor si inca cateva. Dar cei de la X factor cred ca vor avea audiente mai mari cu afoni, iar tinerii talentati sunt refuzati si umiliti in preselectii pana a ajunge la preselectia televizata. Cred ca intelegeti de ce se face acest lucru - ca sa nu sa se vada diferenta dintre cei respinsi si cei ramasi. Si iata rezultatul - audientele sub VR. Oare producatoriii de la X factor nu inteleg ca ar putea face audiente mai mari cu voci bune!? Pacat de ei,
  • Afi Afi
    E normal ca cineva care n-a reușit într-o parte să încerce dincolo, doar concurenții așteptați la preselecții în ambele părți fac parte din aceeași submulțime a cetățenilor României și ai Republicii Moldova: sunt muzicieni aspiranți la celebritate. Sunt concurenți de la Vocea (Alex Simion, Oana Muntean etc.) care au venit la X și invers (Sânziana Niculae, Răzvan Alexa etc.). Fenomenul ăsta era de așteptat.

    A, și singura din cei menționați de tine care chiar a fost în galele X Factor e Ilinca Băcilă. Ceilalți au fost doar la preselecții/bootcamp.
  • Mihail Stefano Mihail Stefano
    Se pare ca Mona nu face toti banii. Un analist media spunea ca e si postul de vina, nu doar formatul.

Trimite un comentariu

sus