COMUNICAT. Termen prelungit pentru înscrierea la concursul Solve for Tomorrow, destinat tinerilor cu idei care pot schimba lumea. La ediţiile din anii trecuţi, tinerii liceeni au inventat, printre altele, drone cu care pot monitoriza arderile ilegale de deşeuri din jurul Capitalei. Detalii, în continuare.
Tinerii hotărâţi să schimbe lumea cu ideile lor sunt invitaţi să-şi înscrie proiectele, singuri sau împreună cu alţi 4 prieteni, completând formularul disponibil pe site până pe 10 noiembrie inclusiv.
Sunt aşteptate proiecte în cadrul celor patru categorii ale competiţiei: Mediu Înconjurător, Diversitate şi Incluziune Socială, Educaţie şi Dezvoltare Durabilă.
Înscrierile se pot face la adresa: samsung.com/ro/solvefortomorrow
Nota Paginademedia.ro: În secţiunea COMUNICATE sunt prezentate comunicatele companiilor care se înscriu, pe baza unui abonament plătit.
Detalii despre competiţie, cu etape, condiţii şi premii, în continuare. Înainte, una dintre ideile câştigătoare anul trecut.
Povestea dronei contruite de liceeni
Anul trecut, una dintre ideile câştigătoare a fost o dronă, făcută şi programată de o echipă de liceeni de la Tudor Vianu. Ei au construit singuri şi au programat o dronă care observă în ce zone din jurul Capitalei se ard ilegal deşeuri. Drona, care conţine şi o parte de Inteligenţă Artificială, poate alerta imediat autorităţile.
Drona este deja funcţională şi e în faza de testare.
"În Bucureşti sunt peste o sută de locuri în care se depozitează ilegal deşeuri", spun liceenii. "Drona este autonomă şi foloseşte Inteligenţa Artificială. Survolează zonele predispuse la depozitarea deşeurilor în ideea de a preveni arderea acestora. În momentul în care drona detectează depozitarea sau arderea ilegală contactează imediat autorităţile", explică tinerii.
VIDEO. Povestea dronei construite de liceeni, idee premiată la concursul Solve for Tomorrow
Cum se pot înscrie elevii la Solve for Tomorrow
În competiţie se pot înscrie toţi elevii din România cu vârste între 16 şi 18 ani, direct pe platforma https://www.samsung.com/ro/solvefortomorrow/. Sunt aşteptate proiecte până la data de 10 noiembrie, în cadrul celor patru categorii ale competiţiei:
1. Mediu Înconjurător
2. Diversitate şi Incluziune Socială
3. Educaţie
4. Dezvoltare Durabilă.
Pentru mai mult detalii, vă rugăm să consultaţi regulamentul disponibil aici.
Competiţia naţională Solve for Tomorrow este formată din două etape:
Etapa I – elevii se pot înscrie individual sau în echipe de până la 5 membri, indiferent de studii sau calificări. După încheierea perioadei de înscriere, membrii juriului vor selecta 25 de idei.
Etapa a II-a – elevii selectaţi în etapa a doua vor avea acces la workshop-uri şi sesiuni de mentorat, menite să îi ajute să îşi dezvolte ideile inovatoare care au potenţialul de a rezolva diverse provocări cu care societatea se confruntă.
Calendarul competiţiei:
Etapa I: Perioada de înscriere: 26 septembrie – 10 noiembrie 2023
Etapa II:
- Jurizarea proiectelor înscrise: 13 - 17 noiembrie 2023
- Anunţarea participanţilor selectaţi pentru etapa a II-a, pe site-ul competiţiei: 20 noiembrie 2023
- Desfăşurarea atelierelor de Sustainable Design Thinking: 27 noiembrie – 14 decembrie 2023
- Participanţii lucrează la dezvoltarea ideilor înscrise în competiţie: 28 noiembrie – 20 decembrie 2023
- Desfăşurarea atelierelor de antreprenoriat: 15 - 22 ianuarie 2024
- Desfăşurarea sesiunilor de mentorat. Sesiunea I (11-15 decembrie 2023) | Sesiunea II (29 ianuarie – 7 februarie 2024)
- Eveniment Demo Day: 22 februarie 2024
- Finala competiţiei: 29 februarie 2024
Premiile oferite:
Locul I
Câştigătorul sau fiecare membru al echipei câştigătoare va primi câte un telefon Samsung Galaxy Z Flip5 256GB.
În plus, câştigătorul sau echipa câştigătoare va beneficia de o vizită la biroul Google România, în cadrul căreia va beneficia de o sesiune de Q&A cu reprezentanţii companiei, în vederea obţinerii de informaţii cu ajutorul cărora să-şi poată continua dezvoltarea ideii după finalizarea Competiţiei.
Locul II
Câştigătorul sau fiecare membru al echipei câştigătoare va primi câte un telefon Samsung Galaxy S23 256GB. În plus, câştigătorul sau echipa câştigătoare va beneficia de un training online susţinut de un trainer certificat Google.
Locul III
Câştigătorul sau fiecare membru al echipei câştigătoare va primi câte un ceas Samsung Galaxy Watch6 clasic. În plus, câştigătorul sau echipa câştigătoare va beneficia de un training online susţinut de un trainer certificat Google.
Premii speciale oferite:
Popularity Award – se acordă unui singur participant, pe baza voturilor celorlalţi participanţi în cea de-a doua etapă a competiţiei – 1 telefon Samsung Galaxy A54, 256GB. În plus, câştigătorul va beneficia de un training online susţinut de un trainer certificat Google.
Social Ambassador Award – se acordă participantului cu cele mai multe postări despre competiţie publicate pe conturile sale de social media pe perioada desfăşurării Competiţiei, folosind #SFT_Romania_2023, #SFTRO23 – 1 Samsung Galaxy Tab S9 11”. În plus, câştigătorul va beneficia de un training online susţinut de un trainer certificat Google.
Best Teacher – se acordă celui mai implicat profesor coordonator, care îşi ajută echipa motivând-o şi care va arăta abilităţi de conducere, fiind un adevărat lider de echipă – 1 videoproiector The Freestyle Gen2 şi 1 Galaxy Buds2 PRO. În plus, câştigătorul va beneficia de un training online susţinut de un trainer certificat Google.
Despre Solve for Tomorrow
Lansat în 2010, Solve for Tomorrow este o competiţie unică prin care se încurajează gândirea inovatoare, munca în echipă şi dezvoltarea unor idei de inovare socială care rezolvă cele mai urgente probleme ale comunităţii.
Solve for Tomorrow este organizată în aproximativ 23 de ţări din întreaga lume, cu peste 1,8 milioane de studenţi participanţi. În acest timp, competiţiei Solve for Tomorrow i s-au alăturat mii de studenţi, profesori şi părţi interesate din întreaga lume, cultivând mereu un spirit de invenţie şi creativitate în şcolile şi comunităţile în care operează.