Skip to main content

VIDEO. Cosmin „Micutzu” Nedelcu, despre noul film, Klaus şi Barroso: „Am vrut să demonstrăm că putem face umor fără vulgaritate”. Detalii în premieră de pe platourile de filmare

 
Cosmin „Micutzu” Nedelcu are 37 de ani, este actor, iar în 2022, cu filmul Teambuilding, a debutat şi ca regizor / foto: Vlad Cioplea
Cosmin „Micutzu” Nedelcu are 37 de ani, este actor, iar în 2022, cu filmul Teambuilding, a debutat şi ca regizor / foto: Vlad Cioplea

Cosmin „Micutzu” Nedelcu a povestit, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, cum „s-a născut” Klaus şi Barroso, noul film produs de echipa care a realizat şi una dintre cele mai de succes comedii româneşti recente, Taximetrişti. Reporterii Paginademedia au fost invitaţi pe platourile de filmare. Vă prezentăm imagini şi detalii despre noua producţie, în premieră. Şi tot în premieră anunţăm: este o comedie comercială românească fără înjurături! Cum a fost posibil, explică chiar Micutzu: „A fost o ambiţie comună, o încercare de-a noastră de a obţine umor fără vulgaritate”.

Publicitate

Filmările pentru Klaus şi Barroso au început la 31 iulie şi au loc în clubul The Fool din Bucureşti, club la care este acţionar şi Micutzu. De altfel, de la acest club şi de la prietenia care îl leagă pe Micutzu de fostul său coleg din facultate, Adrian Nicolae, care îi este ca un frate de mai bine de 18 ani, a plecat totul.

Ideile principale, desprinse din interviul cu Micutzu. Interviul poate fi citit integral mai jos şi, de asemenea, poate fi ascultat şi în videoclipul realizat pentru canalul de YouTube

Cosmin „Micutzu” Nedelcu:În spatele scenariului stă şi relaţia mea cu Adrian, care este una de frăţie. Suntem «brothers from other mothers» (fraţi din alte mame, n.r.). Şi am profitat şi de prietenia noastră, ca să integrăm asta în proiect.”

Cosmin „Micutzu” Nedelcu:Ne-am împrietenit de la admitere şi am rămas foarte buni prieteni, ba chiar am devenit şi mai buni prieteni de atunci. Încrederea şi respectul au dus la această prietenie care durează de 18 ani.”

Cosmin „Micutzu” Nedelcu:Experienţa de a scrie scenariul pe mine m-a şi stresat puţin, recunosc. Dar după ce scenariul a fost gata, apoi lucrurile au fost destul de line, pentru că e vorba de actorie şi toată lumea din acest film e bună la asta.”

Cosmin „Micutzu” Nedelcu:Nu am făcut casting, ne-am adunat pe prietenie. De fapt atunci când am scris, ne-am gândit cine ar juca. Actorii din acest film sunt printre preferaţii noştri.”

VIDEO. Primele imagini de pe platourile de filmare şi povestea din Klaus şi Barroso:

Un barman combinator, Klaus, trebuie să achite urgent o datorie. Îşi convinge fratele, un bodyguard iute la mânie, Barroso, să organizeze împreună o petrecere a burlacilor, fără ştirea patronilor clubului în care lucrează.

Atunci când minciunile fraţilor Klaus şi Barroso ies repede la iveală, în club se dezlănţuie haosul. Pot două iubiri imposibile şi un strop de onestitate să îi salveze? „Spectatorii vor afla răspunsul din ianuarie 2024 în cinematografele din toată ţara”, spun producătorii.

Klaus şi Barroso reprezintă o nouă colaborare importantă cu Bold Film Studio, după succesul filmului Taximetrişti, lansat la începutul acestui an în cinematografe, şi în luna aprilie pe Netflix.

„Am adus o nouă categorie de film pe piaţă: film comercial de calitate”

Odată cu Taximetrişti, considerăm că am reuşit să ne îndeplinim obiectivul de a aduce o nouă categorie de film în piaţă, film comercial de calitate, care să vorbească atât publicului larg, cât şi celui mai sofisticat, aşa că, la acest al doilea proiect, dorim să ne consolidăm această poziţionare şi să atragem o audienţă şi mai numeroasă în cinematografe.

Klaus şi Barroso este o comedie pură, accesibilă, family-friendly, cu o distribuţie formată exclusiv din actori apreciaţi, care credem că va reuşi să impună un nou cuplu comic durabil în filmul românesc”, spune Cristian Anastasiu, director executiv Bold Film Studio.

AUDIO. Interviul cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu - pe platourile de filmare de la Klaus şi Barroso

Paginademedia.ro: Mulţumim că ne-aţi primit pe platourile de filmare. După cum te văd aş putea spune că lucrurile sunt sub control...

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: E foarte bine, într-adevăr. Am trecut de mijloc şi e neaşteptat de bine, chiar. E fascinaţia pe care o am de fiecare dată când am şi scris ceva şi, după aceea, am văzut acel ceva materializându-se în faţa ochilor. Este şi fascinaţia pe care o am datorită actorilor minunaţi pe care îi avem şi care joacă absolut minunat şi execută nişte măiestrii actoriceşti.

Paginademedia.ro: Când şi cum v-a venit ideea acestui film?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Sincer, eu nu mai ştiu cui i-a venit ideea. De la mine nu cred că a fost. Ideea ne-a venit acum un an, dar a fost alta. Apoi am spus să pornim cu ceva mai simplu, pentru grupa B.

Această gaşcă pe care ne-am făcut-o noi trei: eu cu Bogdan Teodor Olteanu şi cu Adrian Nicolae. Am zis să facem ceva mai simplu, să ducem până la capăt, şi aşa a venit ideea să filmăm într-un singur loc.

În spatele scenariului stă şi relaţia mea cu Adrian, care este una de frăţie. Suntem „brothers from other mothers” (fraţi din alte mame, n.r.). Şi am profitat şi de prietenia noastră, ca să integrăm asta în proiect.

Cosmin „Micutzu” Nedelcu, despre colegul său, Adrian Nicolae: „Încrederea şi respectul au dus la această prietenie care durează de 18 ani”

Paginademedia.ro: Când v-aţi declarat frăţia?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: La începutul anului I de Actorie (la UNATC, n.r.), în 2005. Am fost amândoi colegi în aceeaşi grupă. Ne-am împrietenit de la admitere şi am rămas foarte buni prieteni, ba chiar am devenit şi mai buni prieteni de atunci.

Paginademedia.ro: Care să fie încercările care crezi că au unit cel mai mult prietenia voastră?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Nu prea am avut probe, am avut încredere deplină unul în celălalt. Şi respect. Şi toate acestea au dus la această prietenie care durează de 18 ani şi e foarte strânsă. Noi nu a trebuit să trecem prin nişte probe, pentru că ne dovedeam constant, prin acţiuni, prietenia.

Paginademedia.ro: Şi de la idee, până la scris de scenariu, repetiţii şi filmări cum au decurs lucrurile?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Am avut noroc, pentru că pe scenariu şi Bogdan, şi Adrian au mai lucrat împreună, la Taximetrişti, şi aveau deja o chimie în scris. Eu am venit la scris un pic mai târziu, pentru că am avut turneu.

Apoi lucrurile s-au derulat destul de rapid. Scrisul nu cred că a durat mai mult de o lună. Finalizarea scenariului cred că a mai durat şi ea vreo două luni. Ceea ce este, într-adevăr, un timp destul de scurt. Nu cred că e totuşi o performanţă, a fost aşa şi datorită simplităţii.

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: „Pe mine m-a stresat puţin scenariul”

Paginademedia.ro: Şi care este ideea?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Este vorba despre o singură locaţie (un club, n.r.), e vorba despre aceste două personaje centrale în jurul cărora se întâmplă. Este vorba despre un barman, Klaus, interpretat de Adrian Nicolae, şi de fratele lui, care este bodyguard, Barroso, interpretat de mine.

Klaus este un personaj delăsător, viclean, care încearcă să facă bani prin tot felul de tertipuri şi optează întotdeauna pentru drumul rapid şi asta îl bagă în încurcături. Iar din încurcături trebuie să-l scoată fratele lui mai mare. Şi chiar sunt cu un an mai mare decât el.

Paginademedia.ro: Ce îţi place cel mai mult din tot ceea ce înseamnă lucrul la un film?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Tot. A fost foarte interesantă şi experienţa de a scrie scenariul. Pe mine m-a şi stresat puţin, recunosc. Dar după ce scenariul a fost gata, apoi lucrurile au fost destul de line, pentru că e vorba de actorie şi toată lumea din acest film e bună la asta.

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: „Actorii din acest film sunt printre preferaţii noştri”

Paginademedia.ro: Cum aţi alcătuit echipa pentru acest film? Mai ales distribuţia?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Nu am făcut casting, ne-am adunat pe prietenie. De fapt atunci când am scris, ne-am gândit cine ar juca. Actorii din acest film sunt printre preferaţii noştri.

Paginademedia.ro: Până la urmă e ceva normal pentru această artă şi această industrie să fie „pe prietenii”...

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Da, e normal ca atunci când te înhami într-un proiect din acesta în care şi investeşti bani de acasă să ai siguranţa faptului că eşti înconjurat de o echipă cu care te poţi înţelege şi de la care poţi obţine rezultatele pe care le vrei.

Cel mai probabil o să ajungem şi la nivelul la care să putem face casting-uri, să ne permitem acest lux, pentru că e un lux.

Paginademedia.ro: De ce spui că e un lux?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Şi din punct de vedere financiar, şi de încredere... Pentru că s-ar putea să cunoşti un actor din ce a mai făcut, dar habar nu ai cum o să fie chimia...

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: „E un film foarte amuzant, chiar dacă nu există vulgarităţi”

Paginademedia.ro: A fost nevoie să alergi şi tu după sponsorizări?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Nu chiar. Avem noroc să lucrăm cu o echipă de producţie foarte bună, aceeaşi de la Taximetrişti, şi există nişte oameni care cu asta se ocupă. A contat foarte mult şi încrederea pe care anumiţi sponsori au început să o aibă în filmul românesc comercial. Şi cred că a contribuit şi succesul Taximetrişti şi Teambuilding.

Paginademedia.ro: Înţeleg că e o comedie românească fără nicio înjurătură...

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: A fost o ambiţie comună, o încercare de-a noastră de a obţine umor fără vulgaritate. Nu ştiu dacă e o încordare de muşchi. Am vrut în primul rând să ne demonstrăm nouă că putem face şi aşa şi să arătăm şi celor care doar asta au văzut în celelalte proiecte ale noastre. Şi cred că am şi reuşit. E prima oară când ne setăm mintea să facem aşa ceva. E un film foarte amuzant, chiar dacă nu există vulgarităţi.

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Reîncep stand up-ul apoi mă apuc să scriu la Teambuilding 2

Paginademedia.ro: De ce să vină lumea în cinema să vadă şi acest film?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Să meargă în cinema oricum. Chiar contează să fii într-o sală de cinema, pentru că acolo atenţia ta e îndreptată doar spre film şi atât. Acasă sunt distracţii. Ca la un spectacol de stand up, una e să vezi ceva filmat pentru YouTube şi altceva e să fii acolo, live.

Paginademedia.ro: Ştim de când va fi în cinema Klaus şi Barosso?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Cel mai probabil din ianuarie 15.

Paginademedia.ro: Ce urmează pentru Micutzu?

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: Alte proiecte, reîncep stand-up-ul, pentru că n-am mai făcut de vreo 5-6 luni, apoi mă apuc să scriu la Teambuilding 2.

 

Adrian Nicolae, scenarist şi actor într-unul dintre rolurile principale

„Cosmin (Micutzu, n.r.) şi cu mine visam de mult să jucăm într-un film despre prietenia noastră”

Adrian Nicolae: „Filmul e povestea a doi fraţi, împreună la bine şi la greu. Cosmin (Micutzu, n.r.) şi cu mine visam de mult să jucăm într-un film despre prietenia noastră. Încă de pe vremea când nu înţelesesem că dacă vrei să se întâmple ceva trebuie să pui mâna şi s-o faci chiar tu. Bogdan nu ştiu ce visa la vremea respectivă, că noi suntem genul de băieţi care nu vorbesc despre trecutul lor. Pentru Grupa B, mica noastră întreprindere creativă, acest proiect e doar începutul.”

Cosmin „Micutzu” Nedelcu: „Scopul nostru e simplu: să aducem lumea în cinema şi să nu mai plece de acolo nerâsă”

Micutzu: „Filmul este în primul rând o comedie. Povestea este despre doi fraţi, unul mai descurcăreţ, mai pus pe fapte mari, dar fără uneltele necesare de a le îndeplini, aşa că recurge mereu la artificii, la drumurile uşoare care, inevitabil, se complică. Unul mai conservator, cu rădăcini puternice, dar destul de ursuz şi greu adaptabil când vin peste el evenimente noi. Oare pe cine joc eu, pe cine joacă Adrian? Scopul nostru este simplu: să aducem lumea în cinema şi să nu plece de acolo nerâsă.”

Bogdan Theodor Olteanu: „Pentru mine este atât distractiv, cât şi educativ să scriu cu Adrian şi Cosmin. Ei au foarte mult umor, eu nu neapărat, dar sper că se ia. Ce mi se pare fertil este că punem la masă biografii şi competenţe uşor diferite şi lucrul ăsta este concomitent o sursă de tensiune şi o premisă pentru un film bun.”

Alte detalii:

DISTRIBUŢIE: Alături de Cosmin Nedelcu alias Micutzu şi Adrian Nicolae, din distribuţie mai fac parte şi actorii Mădălina Craiu, Victoria Raileanu, Şerban Pavlu, Alexandru Ion, Cezar Antal, Alin Florea, Rolando Matsangos, Vlad Drăgulin, Vlad Brumaru, Carol Ionescu, Codrin Boldea, Mădălina Stoica, Bogdan Farcaş şi Alex Mircioi.

  • Directorul de imagine este Mihai Marius Apopei, de montaj se ocupă Tudor D. Popescu, iar scenografia şi costumele sunt semnate de Alexandra Panaite.
  • Regie: „Filmul este realizat prin regie colectivă, o formulă prin care se distribuie spontan şi armonios roluri şi atribuţii între mai mulţi membri ai echipei”, a comunicat echipa.
  • Distribuitor: Forum Film
  • Montaj: Tudor D. Popescu
  • Producători: Cristian Anastasiu, Ionuţ Datcu, Bogdan Theodor Olteanu / Filmul este produs de Bold Film Studio, în coproducţie cu Grupa B, Tangaj Production şi Avanpost Media.

Despre personaje:

  • Klaus (Adrian Nicolae): Klaus este barman într-un club bucureştean şi genul de om care intră până peste cap în tot felul de încurcături. Îi vine uşor să disimuleze şi să se folosească de alţii dacă îi serveşte propriului interes. La necaz, primul pe care-l apelează este frate-su vitreg, Barroso.
  • Barroso (Cosmin „Micutzu” Nedelcu): Barroso lucrează ca bodyguard în acelaşi club şi este obişnuit să îşi scoată fratele vitreg din situaţiile limită în care ajunge. Deşi impozant prin statură, e stingher în contexte sociale şi timid în relaţia cu femeile. Are probleme cu accesele de furie pe care încearcă să şi le controleze. De cele mai multe ori, chiar reuşeşte.
  • Vlad (Carol Ionescu): Vlad, viitorul mire şi sărbătoritul petrecerii, este un tânăr liniştit şi cu mai mult bun simţ decât toţi colegii lui la un loc.
  • Vera (Victoria Raileanu): Vera este soţia patronului, o femeie atrăgătoare şi competentă. Evenimente neprevăzute din viaţa personală o fac să-şi reevalueze planurile de viitor.
  • Alis (Mădălina Craiu): Alis este stripperiţa petrecerii, o fată isteaţă, cu principii, perfect capabilă să-şi poarte singură de grijă.
  • Maxi (Şerban Pavlu): Maxi este vecinul care locuieşte deasupra clubului. Credul şi adept al teoriilor conspiraţiei. Când primeşte atenţie devine megaloman.
Autor: Anca Bejan anca.bejanpaginademedia.ro
viewscnt

sus