Skip to main content

Cele mai citate surse. Televiziunea Digi24 revine pe primul loc. Antena 3 CNN, Fanatik şi Digi Sport, în top

 
Anca Suciu, realizatoarea emisiunii Studio Politic, la Digi24 / foto:digi24.ro
Anca Suciu, realizatoarea emisiunii Studio Politic, la Digi24 / foto:digi24.ro

Cele mai citate surse. Digi24 este cea mai citată sursă media în luna martie, conform agenţiei de monitorizare mediaTRUST.

Publicitate

Locul doi este ocupat tot de o televiziune - Antena 3 CNN, după ce în februarie a fost pe prima poziţie. În top trei este Fanatik.

Analiza din luna martie a fost efectuată pe baza a peste 13.000 de materiale ale publicaţiilor de presă, a emisiunilor de ştiri de televiziune şi radio şi a materialelor de pe site-urile web care au apărut în perioada 01 martie – 31 martie 2024. 

Cum arată clasamentul general?

În ceea ce priveşte topul general, primele două poziţii revin televiziunilor. Digi 24 este cea mai citată sursă media în luna martie cu 827 citări. Antena 3 CNN ocupă locul secund cu 803 citări, iar Fanatik închide podiumul cu 543 citări în alte medii.

Pe locul patru se situează o altă televiziune, DigiSport, cu 378 citări, urmată de gsp.ro pe poziţia a cincea cu 352 citări.

hotnews.ro îşi asigură numărul şase cu 326 citări, iar Adevărul ocupă locul şapte cu 315 citări. Finalul clasamentului este completat de g4media.ro cu 278 citări pe locul al optulea, romania.europalibera.org pe locul nouă cu 270 citări, iar poziţia a zecea este deţinută de Pro TV cu 251 citări.

Situaţia pe suporturi media:

1. Televiziune: Ştiri pe subiecte electorale şi declaraţiile lui Vasile Dîncu şi Marcel Ciolacu

Digi 24:

- Declaraţia lui Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional PSD, conform căreia coaliţia PSD-PNL a ajuns la un acord privind candidaturi comune la Sectoarele 1, 2 şi 5, însă nu a ajuns la o concluzie în ceea ce priveşte candidatura la Primăria Capitalei, a fost printre cele mai citate.

Antena 3 CNN:

- Subiectul care a captat atenţia publicului este reprezentat tot de o declaraţie politică, de data aceasta aparţinându-i premierul Marcel Ciolacu, care a susţinut că România va intra şi cu frontierele tereste în spaţiul Schengen până la finalul anului 2024.  

2. Presă scrisă:

- În luna martie, Fanatik a fost cea mai citată publicaţie cu 543 citări. Pe locul secund se află Adevărul cu 315 referinţe, fiind citat de alte redacţii media cu precădere în 13 şi 22 martie (câte 18 citări în ambele zile).

- Libertatea ocupă poziţia a treia cu 154 citări. Clasamentul continuă cu Click, citat în 134 de materiale jurnalistice, iar Ziarul Financiar închide top 5 cu 97 citări.

3. Radio 

- Cu 69 referinţe în alte titluri de presă din România, RFI conduce topul celor mai citate posturi de radio în luna martie.

- Europa FM se poziţionează pe locul al doilea, fiind citat în 23 materiale jurnalistice, urmat de România Actualităţi cu 13 citări. Digi FM se situează pe poziţia a patra cu 5 citări, iar Bucureşti FM închide clasamentul cu 4 materiale în care a fost citat.

4. Site-uri: Investigaţia despre averea lui Cătălin Cîrstoiu, printre subiecte

gsp:

- gsp.ro conduce clasamentul online cu 352 citări. Interacţiunile violente din lumea fotbalului, despre care a comunicat gsp.ro, au fost subiectele cele mai citate. Jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene la Deduleşti, unde s-au întâlnit suporterii de la UTA Arad şi “U” Cluj.

hotnews.ro:

- Pe locul al doilea, cu 326 citări în alte surse, s-a situat HotNews.ro. Jurnaliştii HotNews.ro au realizat o investigaţie despre averea lui Cătălin Cîrstoiu, fost candidat la Primăria Generală. 

g4media.ro:

- Podiumul este închis de g4media.ro, citat de alte surse media din ţară de 278 de ori şi cu un vârf al citărilor în data de 13 martie.

- G4media.ro a intrat în posesia unui document care arată că lucrările de 9 milioane de euro pentru renovarea unei clădiri de pe Bd. Aviatorilor nr. 86 din Bucureşti au fost secretizate de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS). Acesta a reprezentat cel mai citat subiect al site-ului.

Citeşte şi: Antena 3 a fost cea mai citată sursă media în februarie. În top 3 au intrat Digi 24 şi Europa Liberă

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus