Skip to main content

UPDATE. Plecare la vârful Euronews. Unul dintre şefii editoriali părăseşte redacţia. De ce am plecat? „Nepotrivire de caracter”

 
Foto - Octav Ganea (Inquam)
Foto - Octav Ganea (Inquam)

UPDATE. Televiziunea de ştiri Euronews pierde un om din conducerea editorială. Cristi Coman, care a fost parte din priectul televiziunii de ştiri încă de la început, părăseşte postul la care avea funcţia de redactor-şef adjunct şi şef al News Desk-ului.  

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia, Cristi Coman şi-a anunţat deja colegii despre plecare printr-un mesaj. intern, pe care îl redăm în continuare: 

„Salut,

A venit acel moment când eu mă despart cu întristare de voi. Vă mulţumesc, a fost o perioadă foarte intensă profesional. O perioadă bună, de ce să ne ascundem? Nu ştiu voi, dar eu am învăţat foarte multe. Vă mulţumesc.  Scriptic, vom mai fi colegi o perioadă, cam o lună, cât am concediu. O să răspund în perioada asta, dacă mă întreabă cineva ceva.

 
De ce am plecat?  “Nepotrivire de caracter”.  Am ajuns, în timp, la o ierarhie a valorilor diferită faţă de aceea a conducerii administrative şi a managementului staţiei. O situatie care putea genera tensiune pentru cei din jur, nu doar pentru mine. De aceea am ales această soluţie.

La bună vedere! Numai bine vă doresc!”

Cristi Coman a lucrat la Euronews din toamna lui 2021, când televiziunea de ştiri era în faza de proiect, şi nu primise nici licenţă de la CNA. 

Coman are o experienţă de 30 de ani în presa d eteleviziune, la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR 1.

Televiziunea Euronews a fost lansată oficial în urmă cu un an şi jumătate, cu Andra Miron Diaconescu, redactor-şef. Iar în scurta sa existenţă, postul s-a confuntat cu o serie de plecări. Adelin Petrişor, care a lăsat TVR pentru a se alătura televiziunii de ştiri, a renunţat la proiect după doar patru luni, chiar înainte de lansare. 

Alte nume care au părăsit televiziunea au fost jurnaliştii Xenia Croitoru şi Cristi Citre. 

Cristi Coman, carte de vizită:

  • Septembrie 1992-1994: ziarul Ora
  • 1994-1995: Revista Pentru Patrie
  • 1996-2005: Pro TV, până în 2005 (a fost, pe rând, reporter, şef secţie economic şi, din 1999, secretar general de redacţie)
  • 2005-2011: Realitatea TV (unde a fost EOD - Editor of the day, apoi redactor-şef şi director).
  • 2012 - 2016. A fost redactor-şef adjunct la Observatorul Antenei 1. 
  • 2017 a preluat funcţia de coordonator editorial la TVR 1, dar a părăsit televiziunea publică după opt luni. 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus