Skip to main content

Economii: România liberă renunţă la ediţia de sâmbătă

 

dan-cristian-turturicaZiarul România liberă renunţă la ediţia de sâmbătă, începând din această săptămână. Este o măsură de reducere a costurilor, după cum a declarat, pentru paginademedia.ro, redactorul-şef Dan Cristian Turturică.

Publicitate

Dan Cristian Turturică, pentru paginademedia.ro:

„Sperăm ca măsura să fie temporară şi, de îndată ce condiţiile de piaţă se vor îmbunătăţi, să reluăm apariţia. Este o suspendare pe termen limitat.”

„Din păcate, încasările de publicitate sunt foarte mici sâmbăta, aproape infime. Vorbesc de presă în general, nu numai de România liberă.”

Urmare a acestei decizii, jurnaliştii nu vor mai lucra vinerea, iar parte din conţinutul ziarului de sâmbătă va fi transferat într-o ediţie de weeekend, care se va distribui vineri, împreună cu ziarul.

Dan Cristian Turturică:

“Sâmbăta aveam informaţii despre weekend, iar acestea se vor regăsi într-un supliment de weekend. Va fi ataşat ziarului şi va avea între 16 şi 32 de pagini.”

“De obicei, omul cumpără ziarul înainte de serviciu. Sâmbăta, nu există această obişnuinţă de consum”, explică Dan Cristian Turturică.

Măsura atinge şi o reorganizare a muncii în redacţie. Vinerea nu se va lucra, iar la fiecare trei luni, jurnaliştii îşi vor lua o săptămână de concediu fără plată.

Decizia conducerii României libere vine după o serie de alte măsuri de eficientizare, care au inclus atât restructurări, în această primăvară, dar şi tăierea bonurilor de masă, în urmă cu o lună.

Foto: România liberă

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus