Skip to main content

Claudiu Lucaci, de la MTS înapoi la TVR: Eu am cerut încetarea detaşării

 

claudiu-lucaci-gandulDupă câteva luni la Ministerul Tineretului şi Sportului, unde a fost director de comunicare, Claudiu Lucaci a revenit în TVR. Se ocupă de Tema zilei, la Telejurnal. Lucaci a fost detaşat de la TVR la MTS, o procedură, prin care, conform Codului Muncii, un angajat îşi schimbă temporar jobul, dar se poate întoarce.

Publicitate

Eu am solicitat încetarea detaşării”, spune Lucaci într-un interviu acordat paginademedia.ro. El a plecat din MTS la trei zile de la venirea noului ministru Sorina Plăcintă.

Aseară, în prima reapariţie pe sticlă, Claudiu Lucaci a moderat Tema zilei, la Telejurnal. Subiectul – Agenţia Naţională de Integritate - a atins şi verificarea averii noului ministru Sorina Plăcintă. “A fost corect deontologic”, spune Lucaci. “Era greşit dacă evitam subiectul.”

Interviul, pe larg:

Petrişor Obae: Te-ai întors în TVR, după o detaşare la Ministerul Tineretului şi Sportului. De ce?
Claudiu Lucaci: Pentru mine este un subiect închis. Pur şi simplu mi-a încetat detaşarea.

Ce legătură are cu faptul că s-a schimbat ministrul?
Eu am cerut încetarea detaşării, iar ministrul a semnat-o. A fost o cerere din partea mea.

Venirea Sorinei Plăcintă nu a contat. Plecam oricum.

Pentru că a plecat Monica Ridzi?
Nu.

Are legătură cu scandalul Ridzi şi cu demisia ministrului?
Nu are legătură nici cu Monica Ridzi, nici cu Sorina Plăcintă. Este o decizie personală.
Are legătură cu faptul că eu nu cred că pentru mine, în acest moment, mai este o provocare. Nu mai cred că acolo era nevoie de mine.

Venirea mea la minister în acel moment avea sens. Era un minister nou înfiinţat, nu avea un sistem de comunicare, nu avea site, nu avea nimic. Am luat de la zero un departament şi l-am dus la un anumit punct, la standardele aşteptate.

Din punct de vedere profesional, este mai bine să mă întorc acum în TVR.

La Tema zilei, subiectul a fost despre Agenţia Naţională de Integritate, şi a atins şi ancheta asupra averii noului ministru al MTS, Sorina Plăcintă. Cum vezi situaţia, din punct de vedere deontologic?
Am vorbit despre ştirea că agenţia verifică averea ministrului. Am pus întrebarea şi am mers mai departe.
Era greşit deontologic dacă evitam subiectul, dacă mă prefăceam că nu există nimic. Mi-am exercitat dreptul de jurnalist, pentru că nu am evitat să vorbesc un subiect de pe agenda zilei.

După întrebarea “Declaraţia de avere a Sorinei Plăcintă este pe site-ul senatului de la începutul anului. De ce s-a sesizat ANI aşa târziu?”, subiectul a fost închis. Aţi discutat despre ANI. De ce?
Pentru că preşedintele ANI mi-a răspuns că nu poate comenta, întrucât este vorba de o anchetă în derulare.

Pentru tine, a fost o situaţie incomodă?
Da, era incomodă. Dar eu, ca jurnalist, mă comport la fel cu toţi. Atâta timp cât nu o cunosc pe Sorina Plăcintă, întrucât am plecat la trei zile după venirea ei, nu pot spune nici de bine, nici de rău. Poate dacă era vorba de Monica Ridzi, aş fi evitat să mă implic în acest subiect, pentru a nu crea suspiciuni.

Pe ce poziţie te-ai întors?
Deocamdată sunt la Jurnal şi mă ocup de Tema zilei, împreună cu un coleg.

Foto: Gândul

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dinescu Dinescu
    Abureala ce spune Claudiu. Ori i-a incetat detasarea, ori a cerut el?1 Care-i adevarul? Eu cred ca e vorba despre algoritm politic numirea lui la MTS. Si inca odata PNL a facut jocul PSD. In plus, daca ancheta lui Tolontan nu ar fi fost preluata de televiziuni, nici dracu' nu auzea de ea. Au fost anchete in presa mult mai tari decat asta, si mai grave si mai banoase si nu s-a facut tam tam pe ele. Vezi Mitrea din PSD cu benzinaria de pe Autostrada Soarelui, unde evaluarea statului este de peste 2 mil euro. Presa a scris, de ce nu a fost preluata?! Concluzie: nu va mai incurcati cu contabili, inginerii stiu ce fac.
  • Liviu Iordache Liviu Iordache
    Prima greseala, care s-a dovedit fatala, a madamei ridzi (care a facut multe nenorociri, mai ales in sport, dar astea nu contau) a fost sa-si ia sef la comunicare taman pe fostul purtator de cuvint al lui Adrian Nastase. Cita minte are cucoana asta, nefericita de ea? Lucaci, care punea pieptul la bataie pentru Adrian Nastase, a fost rasplatit cu un post de vis, consulul romaniei la Los Angeles. Dupa care l-a luat Ridzi sa-i faca imagine! E de comici vestiti ai ecranului!
  • observator observator
    Imi place ideea ca toti pleaca atunci cand"nu le mai convine"nici presiunea politica", nici banii primiti de la TVR! Si se intorc,uneori (inainte de termen), ...umiliti la "banca mama", TVR!Cazul Lucaci e tipic:plecat(prin detasarea)pe salariul dat de TVR, caci leafa lui Ridzi, era sub"demnitatea" lui. Despre ce demnitatea vorbim?Bun venit, Lucaci,pregateste-te de alegerile prezidentiale ca Sassu te-a scos din cartile PSD, pentru ca te-ai dus sa lucrezi la PD-L!

Trimite un comentariu

sus