Skip to main content

EMI se retrage din patru ziare: Monitorul de Cluj, de Sibiu, de Alba şi de Mediaş

 

Patru ziare locale au fost preluate de acţionarii români de la compania European Media Investment - EMI. Firma EMI, parte a grupului ARBOmedia, a vândut acţiunile pe care le deţinea la Compania de Media, editorul publicaţiilor Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu, Monitorul de Mediaş şi Monitorul de Alba.

Publicitate

Silviu Ispas, director general EMI, explică scurt decizia: “Compania de Media avea pierderi şi era ineficientă”.

Cele patru ziare vor fi editate de companii diferite. Astfel, Sorin Stanislav (unul dintre acţionarii Compania de Media), va prelua ziarele din Cluj şi din Mediaş. Monitorul de Sibiu va fi operat de Radu Micu (şi el fost acţionar la Compania de Media). Valentin Suciu, directorul de la Monitorul de Alba va fi noul proprietar al ziarului pe care l-a condus.

În urmă cu doi ani şi jumătate, EMI a preluat cele patru titluri pentru 300.000 de euro. Silviu Ispas nu a precizat care este valoarea tranzacţiei de acum.

EMI European Media Investment mai deţine patru titluri: Ziarul de Iaşi, Obiectiv Vaslui, Viaţa liberă Galaţi şi Ziarul de Brăila.

Iată comunicatul de presă:

EMI European Media Investment AG a vandut actiunile pe care le detinea in cadrul Companiei de Media SA – editorul publicatiilor “Monitorul de Cluj”, “Monitorul de Sibiu”, “Monitorul de Medias” si “Monitorul de Alba”

EMI European Media Investment AG, o companie afiliata a Goldbach Media Group (Elvetia) a vandut pachetul integral de actiuni detinut in cadrul SC Compania de Media SA, editor al publicatiilor “Monitorul de Cluj”, “Monitorul de Sibiu”, “Monitorul de Medias” si “Monitorul de Alba”.

Tranzactia a avut in vedere pe de o parte interesul manifestat de actionarii minoritari si managementul companiei pentru preluarea integrala a actiunilor, iar pe de alta parte strategia Golbach Media de a se concentra cu precadere pe zona mediei electronice, strategie anuntata inca de la momentul achizitiei ARBOmedia AG.

Tranzactia se inscrie totodata in eforturile actionarilor de a asigura continuitatea unor publicatii relevante si cu o lunga istorie din zona Transilvaniei.

In viitor ziarele vor fi operate de catre companii disticte: Monitorul de Cluj si Monitorul de Medias de catre Compania de Media SA condusa de dl. Sorin Stanislav, Monitorul de Sibiu de catre Consult Asig SRL condusa de catre dl. Radu Micu si Monitorul de Alba de catre Valadria Ind SRL condusa de catre dl. Valentin Suciu. Actionarii si managerii care au preluat cele patru ziare si-au exprimat intentia ferma de pastrare a structurii editoriale actuale si de continuare a activitatii, considerand ca au capacitatea de a parcurge cu bine perioada de criza economica si de a asigura un viitor profitabil activitatii.

Colaborarea dintre grupul Golbach Media si companiile care vor edita cele patru publicatii va continua pe mai multe paliere, inclusiv prin vanzarea in continuare de catre ARBOmedia (parte a grupului Goldbach Media) a spatiului publicitar al acestora, contractele de reprezentare fiind innoite pe o perioada de inca 5 ani.

Silviu Ispas, reprezentantul EMI European Media Investment AG, spune ca tranzactia arata ca “Parteneriatul asumat cu doi ani si jumatate in urma s-a dovedit benefic. Publicatiile editate de Compania de Media au crescut calitativ, iar obiectivul nostru ramane in continuare legat de sprijinirea si dezvoltarea presei locale din Romania prin activitatea ARBOmedia si EMI.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • eu eu
    Ai dreptate, Petrisor, dar viata privata a dlui ispas este foarte publica si lipsita de decenta minima ceruta de asemenea situatii. Ostentatia cu care isi afiseaza starea ...matrimoniala ma face sa cred ca dansul este mandru de ceea ce face. Cu atat mai mult cu cat aceasta situatie se impleteste atat de strans cu activitatea profesionala a 'domnului' in cauza, incat e cam greu sa le separi.
    Cred ca ne facem griji degeaba pt imaginea dlui ispas, deoarece este o imagine pe care dansul si-a construit-o cu truda si pe care si-o asuma.
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    Păstraţi discuţia la nivelul profesional. Comentariile au derapat în atacuri la persoană, cu referiri la viaţa privată.

    Atacurile la persoană, fără a fi susţinute de argumente, vor fi moderate de administratorul site-ului.
  • Bici Bici
    Sigur,ai dreptate. Tot ce-au auzit partenerii si angajatii lui ispas de la el au fost numai minciuni. Poate intr-o zi o sa aflam si de manarelile lui ispas ca presedinte BRAT...
  • popa popa
    intotdeauna realitatea e si mai dura si mai scarboasa decat stiti voi. poate va veni ziua aia minunatat in care vom putea spune totul despre presa romaneasca si marii ei manageri...
  • monitorul monitorul
    Brutus asta de Ispas ii curatza scamele de pe sacou lui Ciusca si il declara in fata tuturor mentorul lui... pana cand a picat ciusca in dizgratia actionarilor. Si, ce chestie, protejatul lui a fost fix la locul si momentul potrivit ca sa fie numit pe pozitia mentorului sau. Dupa care a facut praf echipa stabila de la arbo, ca nu cumva sa mai ramana cineva care sa-i aminteasca de vremurile cand era mic si umil si lingea picioarele stapanului.
    Din pacate, materialul de Oltenia nu se compara cu ala de Bucuresti, oricat s-ar stradui...
  • cancan cancan
    Ispas asta duce de rapa tot ce conduce. Ma mir cum de nu se prind fraierii aia de nemti sau elvetieni ca nu stiu exact ce sunt.

    Noroc ca mai sunt si de-astia ca mai maninca si altii o paine alba...

Trimite un comentariu

sus