Skip to main content

Radu Soviani este noul redactor şef al Business Standard

 

radu-sovianiNoul redactor şef al cotidianului Business Standard este Radu Soviani, realizator, editor şi prezentator al The Money Channel.

Publicitate

Soviani (32 de ani) va prelua funcţia la 1 august. El îl înlocuieşte de Adrian Mîrşanu, redactor şef al cotidianului economic încă de la lansarea ziarului, la începutul lui 2007. Mîrşanu s-a despărţit de Business Standard săptămâna trecută, după cum paginademedia.ro a anunţat AICI.

Comunicatul de presă:

"Cu o ascensiune recunoscuta prin noi responsabilitati si premii de excelenta, Radu Soviani a devenit in ultimii ani un nume sinonim cu presa de business. De la 1 august, si el, si Business Standard trec la nivelul urmator.

Cunoscutul realizator, editor si prezentator al The Money Channel este, de la 1 august, noul redactor sef al Business Standard.

La doi ani de la lansare, cotidianul Business Standard este deja un produs media puternic, consacrat in presa economica din Romania. Prioritatile lui Radu se vor concentra pe o mai buna pozitionare a ziarului in contextul economic actual si pe orientarea catre nevoile specifice ale audientei. De asemenea, respectatul jurnalist economic are in vedere si accentuarea importantei evenimentelor regionale si mondiale.

Radu este unul dintre cei mai dinamici jurnalisti de business din piata, cu o viziune fundamentata asupra mediului de afaceri. Avem incredere ca expertiza si entuziasmul lui se vor trasforma in asset-uri pentru Business Standard, asa cum a dovedit-o si la The Money Channel si nu pot decat sa ma bucur ca extindem astfel parteneriatul nostru”, declara Sorin Freciu, Presedintele Diviziei Business Media a Realitatea-Catavencu.

Evolutia profesionala a lui Radu Soviani (32 de ani) inseamna aproape un deceniu de presa economica. Radu este realizator, editor si prezentator la The Money Channel inca de la debutul postului, in 2006, si este editorialist al saptamanalului Money Express. Anterior a condus timp de trei ani departamentul de stiri al B1TV. A fost primul ziarist roman care a transmis pentru TV, in direct, de la un summit G8. Este, de asemenea, primul jurnalist roman care a transmis de la London Stock Exchange, dupa caderea Lehman Brothers.

Radu are un masterat in buget, trezorerie si fiscalitate, este doctorand in moneda si credit si a castigat mai multe premii de excelenta. Din acest an, este alumnus al International Visitor Leadership Program, un proiect al Departamentului de Stat pe tema sistemului financiar american, destinat liderilor din domeniul politic, economic si jurnalistic.

Cred ca jurnalismul economic e o vocatie. Pana acum l-am explorat mai ales pe cel de televiziune si sunt mandru de ce am realizat la The Money Channel, unde imi voi continua toate proiectele. Conducerea editoriala a unui cotidian e o mare provocare si oportunitate pentru mine, e nivelul urmator”, declara Radu Soviani.

Business Standard este primul ziar dedicat unei comunitati de afaceri cu atitudine europeana. Construit in jurul unor valori precum cunoastere, inovatie, pasiune, performanta, responsabilitate, Business Standard si-a asumat misiunea de a asigura informatia esentiala pentru ca publicul sau sa stie, sa inteleaga si sa ia cele mai bune decizii, atat pentru dezvoltarea afacerilor, cat si pentru dezvoltarea personala.

Business Standard face parte din Divizia Business Media, alaturi de televiziunea de business The Money Channel si saptamanalul Money Express."

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus