Skip to main content

SCHIMBARE: Ziarul Adevărul, condus de doi redactori şefi: Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu

 

Ziarul Adevărul va funcţiona cu doi redactori şefi, unul pentru tura de dimineaţă, iar celălalt pentru după-amiază. Cei doi sunt Grigore Cartianu (actual redactor şef) şi Laurenţiu Ciocăzanu (care rămâne în continuare director editorial Adevărul, dar primeşte atribuţii de redactor şef).

Publicitate

Practic, prin rotaţie, cei doi se ocupă de gestionarea ziarului în prima parte a zilei şi după amiaza, după cum a explicat pentru paginademedia.ro Adrian Halpert, director editorial Adevărul Holding.

În conducerea ziarului a mai intrat un redactor şef adjunct (Bianca Toma), iar Emilian Isailă a fost avansat prim redactor şef adjunct (lista completă a conducerii editoriale şi a secţiunilor de care se ocupă, la sfârşitul articolului).

Cum explică Adrian Halpert schimbările de la ziar:

“Îi dăm astfel redactorului şef libertatea de a gândi mai bine subiectele. Aşa are mai mult timp liber. De obicei, redactorul şef venea dimineaţa şi pleca seara. Cum mai poţi să ceri cuiva să mai fie şi creativ, în condiţiile astea?”

Ce va face fiecare redactor şef?

Atribuţiile fiecăruia sunt diferite, în funcţie de perioada zilei. Astfel:

Tura 1 (orele 9.00-18.00) – Alege subiectele, le alocă, stableşte echipele şi dezvoltarea subiectelor.
Tura a II-a (orele 15.00-24.00) – Foloseşte ceea ce a început primul redactor şef şi pune subiectele în pagină. Este responsabil de plecarea ziarului. Seara, după plecarea ziarului, stabileşte un preview pentru a doua zi.

Emilian Isăilă a fost avansat în poziţia de prim redactor şef adjunct.

“El este în triunghi cu Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu. În momentul în care unul dintre ei lipseşte, el intră în sistem”, explică Adrian Halpert.

Ion M. Ioniţă, până în prezent redactor şef adjunct a fost numit senior editor.

Adrian Halpert explică:

Ion M. Ioniţă va fi mai aplecat spre partea politică. Vom folosi mai mult calităţile lui de reprezentare. Când vom începe producţia video, va fi unul dintre oamenii principali.”

Conducerea Adevărul a anunţat azi, oficial, trei noi redactori-şefi adjuncţi. Despre venirea lui Liviu Avram (Cotidianul) şi Alin Paicu (Evenimentul zilei), paginademedia.ro a scris AICI. Noutatea în echipa de redactori şefi adjuncţi este Bianca Toma, care, până în prezent, conducea echipa Adevărul din Timişoara.

Conducerea editorială Adevărul:

Grigore Cartianu – redactor şef
Laurenţiu Ciocăzanu – director editorial, cu atribuţii de redactor şef

Emilian Isailă – prim redactor şef adjunct, coordonează secţiunile de politică şi externe

Redactori şefi adjuncţi şi domeniile coordonate:

Bianca Toma: corespondenţi, social şi verde
Liviu Avram: reporteri speciali şi eveniment
Alin Paicu: publicistică şi magazinul de duminică
Andrei Velea: viaţa şi vedete

Ovidiu Nahoi: apare în caseta redacţională ca redactor şef adjunct, dar se ocupă doar de Foreign Policy, unde este redactor şef
Ion M. Ioniţă: fost redactor şef adjunct, a fost numit senior editor

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Generalul Sticko Generalul Sticko
    @nemultumire, cum? nu impart beneficiile cu voi? Ce oameni! Parca ai lucra la noi in tara! :) Totusi, nici macar o cafea acolo...(?) Fii sincer(a)!!!
  • nemultumire nemultumire
    mi se pare aberant ce spun ei aici. dar un redactor care vine de la 7 sa bage stiri pe site si apoi mai e oprit sa scrie si ptr ziar, zi de zi, cum poate sa gandeasca subiecte?si pe salarii de n ori mai mici...parca zici ca ar gandi ei subiectele nu plebea..

Trimite un comentariu

sus