Skip to main content

FOTOREPORTAJ: Paginademedia.ro, pe urmele Top Gear în România

 

clarkson3-lJoviali, puşi pe glume şi amabili cu fanii. Aşa sunt în emisiunea Top Gear, aşa sunt şi în realitate cei trei realizatori Jeremy Clarkson (foto), Richard Hammond şi James May.

Publicitate

Alex Domnişoru a fost ieri trimisul paginademedia.ro pe Transfăgărăşan şi a stat câteva ore aproape de echipa care a filmat în România, asaltată de 15 maşini de fani. Rezultatul: un fotoreportaj inedit, pe care îl vedeţi mai jos. Credit foto: Alex Domnişoru, paginademedia.ro.

Cei trei au pus rapid de un concurs „localizat”: cine trage prelata mai repede pe decapotabile şi fuge mai repede de urşi. Nu pe jos, ci cu Lamborghini, Ferrari şi Aston Martin. Cine a câştigat, veţi vedea mai jos.

Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May

toti-3-l

Ziua de joi a început devreme pentru echipa celor de la Top Gear. La ora 8:30 erau deja, în formulă completă, la baza barajului Vidraru.

Cele trei maşini abia se văd de sus

de-pe-baraj5-l

După aproximativ două ore de organizare au filmat două duble pe valea Argeşului, la baza barajului. Au urcat apoi pe baraj, mergând încet, continuându-şi drumul către Bâlea Lac.

Echipa se pregăteşte de filmare

pe-bataj2-l1

Maşinile pornesc, la baza barajului

de-pe-baraj4-l

Cei trei bolizi, în acţiune

de-pe-baraj8-l

Fanii prezenţi încă de dimineaţă au îndurat un frig şi un vânt năprasnic. Chiar şi cele trei vedete s-au acoperit cu pături la un moment dat. În jurul orei 11.00, de pe barajul Vidraru a plecat o coloană formată din cele trei maşini. Jeremy Clarkson a condus un Aston Martin, Richard Hammond a mers cu Ferrari, iar James May cu Lamborghini.

Jeremy Clarkson, sigur pe el la volanul unui Aston Martin

clarkson2-l

 Hammond se roagă să nu îl prindă urşii

hammond3-l1

 James May, înainte de a porni cursa

may2-l

 Traseul între Barajul Vidraru şi Cabana Capra a fost străbătut cu maxim 60 km/h şi a avut două opriri. Prima a fost făcută doar de dragul fanilor. Cei trei au stat de vorbă, relaxaţi, cu admiratorii.

Din dialogul cu fanii a venit şi ideea concursului. “Există o problemă cu urşii din zonă?”, a întrebat Clarkson. Era curios dacă problema este de pe vreme lui Ceauşescu, de când dictatorul venea aici la vânătoare. “Oare urşilor le-ar plăcea să-l mănânce pe Richard Hammond?”, a glumit Clarkson. Zece minute, cei trei au făcut poze cu fanii, fără a se arăta deloc deranjaţi. "Yes, please", răspundeau ei amabili la fiecare solicitare.

Rihard Hammond pare derutat de întrebările fanilor din România

hammond1-l

May salută încântat un admirator

may-l

Hammond, alături de fanii care vor o amintire

hamond2-l

După încă 10 km, a urmat o altă oprire, de data aceasta pentru filmare. Am fost rugaţi frumos să păstrăm liniştea pentru a se putea filma.

Concurs: Atac de urşi pe Transfăgărăşan. Care din cele trei maşini îşi ridică plafonul mai repede. Clarkson a dat startul: "3,2,1 Bear! ". Clarkson a şi câştigat, cu Aston Martin. Din nou poante. Clarkson însă era singurul cu volan pe dreapta şi mereu avea tendinţa de a se urca pe stânga. De aici un alt prilej de glume şi distracţie la filmari.

Cele trei maşini, în concursul de închis prelate

filmare2-l

Hammond, la volanui unui Ferrari rapid pe şosea, dar prea încet la concursul Vine ursul

filmare3-l

 

Pentru filmări, drumul a fost închis între Cabana Capra şi tunelul de la Balea Lac şi între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, timp de 6 ore, intre 13 si 19 PM.

Una din maşinile din echipa Top Gear. Este negru mat (până şi jantele sunt la fel), pentru a nu da reflexii nedorite

pe-bataj5-l

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • FLORIN CIRSTEA FLORIN CIRSTEA
    SUPERB REPORTAJUL.MISTO SI FERRARI.AM INTELES CA VINE BILL GATES IN ROMANIA. DAR CIND VINE?
  • Tataee Tataee
    oameni senzationali! imi pare rau ca n-am fost pe acolo. oare mai sunt pe aici sau s-au dus acasa? poate mai stau pe la mare, prin delta. :D
    PS: cea mai tare imagine - Captain Slow in Lambo. :))
  • eu eu
    am o curiozitate in legatura cu audientele meciurilor din cupa romaniei difuzate de Protv.poti prezenta cate ceva?
  • Mihai Mihai
    In sfarsit aflu si eu mai multe detalii despre filmarile din Romania ale Top Gear. Felicitari!
  • Floriana Floriana
    Super fotoreportajul! Bravo!

Trimite un comentariu

sus