Skip to main content

DEZBATERE: Care a fost mai creativă, reclama anti Băsescu sau reclama anti Geoană?

 

ACTUALIZARE: În prima variantă a reclamei anti Geoană, candidatul PSD apărea înconjurat de Adrian Năstase, Iliescu, Vanghelie, dar şi de mogulii Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vîntu. Această variantă, care a fost retrasă, folosea sloganul lui Geoană, "Învingem împreună". Reclama, în articol.

Publicitate

Două reclame electorale, aceeaşi idei. Ambele “anti”. În prima, Hrebenciuc, Năstase, Iliescu şi Vanghelie sunt mână de mână cu Mircea Geoană. Este evident împotriva cui este.

A venit şi replica. De data aceasta cu Omar Hayssam, Elena Udrea, Radu Berceanu, Puiu Popoviciu şi Adriean Videanu în spatele lui Traian Băsescu. Afişul (foarte răspândit în sectorul 5, unde primar este Vanghelie) foloseşte sloganul lui Băsescu: “Ei sunt adevărata majoritate”.

Iată reclamele:

anti-geoanaanti-basescu

Iată şi prima reclamă anti Geoană:

anti-geoana-2

Cât credeţi că sunt de inspirate aceste idei? Este o campanie corectă? Ce echipă credeţi că şi-a ales cel mai bine personajele negative? Şi, nu în ultimul rând, cât şi pe cine ajută astfel de execuţii?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Cea anti-Basescu nu e originala, foloseste mesajul folosit de Basescu in 2000: Arde-i pe corupti!
  Apoi, e pus in poza Hayssam, care a fost membru PSD !!!
 • Mie mi se pare mai subtila cea anti-Geoana. Au vrut sa induca omului de rand ideea ca este o reclama a PSD-ului iar efectul ar trebui sa fie ceva de genul : "Pai stai ma ca uite moguli in spatele lui Geoana!"
  La fel era si cea cu TRAITI BINE? Nu stiu cati dintre cei care au vazut-o au aflat ca era defapt facuta chiar de PDL.
 • clar prima.
  am vazut o reclama. la 20 de ani de la revolutie ii doboram din nou
 • Si eu sunt de aceeasi parere cu Alex, reclama anti-Basescu pare ca transmite mesajul mult mai clar.
 • @Alex

  În prima varianta, am publicat varianta de print a reclamei anti Băsescu. Ce vezi acum pe site e varianta de pe panourile stradale.
 • In mod (destul de) clar cea anti-Basescu este mai eficienta, prin faptul ca e mai succinta, mai ironica, mai usor de "citit" si reperat "din mersul masinii".
  Cea anti PSD/Geoana, necesita cel putin 20 de secunde pentru o citire completa.

Trimite un comentariu

sus