Skip to main content

Capital.ro: Nistorescu şi-a anunțat demisia

 

cornel-nistorescu4Directorul ziarului Cotidianul, Cornel Nistorescu, și-a anunțat astăzi demisia din funcție începând cu 1 ianuarie 2010, scrie Capital.  Acesta i-a anunțat pe toți angajații că mâine se va timpări ultimul număr (care va apărea pe piață peste două zile).

Publicitate

Nistorescu a mai spus că a cerut "ruperea" brandului "Cotidianul" de procesul de insolvență, pentru a putea găsi un investitor, însă conducerea grupului nu a fost de acord, mai notează Capital.

Despre situația de la Cotidianul au scris și HotNews și Mediafax.

Directorul ziarului Cotidianul, Cornel Nistorescu şi-a anunţat demisia din funcţie începând cu 1 ianuarie 2010, într-o discuţie cu toţi angajaţii, care a avul loc cu puţin timp în urmă. După ce a anunţat oamenii că mâine se va tipări ultimul număr (care va apărea pe piaţă peste două zile), Nistorescu a spus că ziarul nu a putut fi salvat din cauza datoriilor mari, de 350.000 de euro pe care le are către editura Univers, în contul cărţilor din colecţiile Cotidianul. El a explicat că a solicitat conducerii grupului "ruperea" brandului "Cotidianul" de procesul de insolvenţă în care este implicată societatea care editează ziarul, lucru care i-ar fi permis găsirea unui investitor. Însă, conducerea grupului nu ar fi fost de acord, scrie Capital.ro

Ziarul Cotidianul "nu se închide. Se încheie editarea lui de către Realitatea Cațavencu" și "probabil se va lua o pauză până la găsirea unui investitor, după ianuarie 2010", a declarat pentru Mediafax Mihnea Vasiliu, directorul diviziei Quality a Grupului Realitatea Cațavencu. Acesta a mai precizat că până la ora actuală nu a fost gasit un investitor pentru Cotidianul.

Cum s-a aflat vestea în presă?

Pe 8 decembrie, Sorin Ovidiu Vântu spunea într-un interviu pentru HotNews.ro că renunță definitiv la presa scrisă.

Pe 9 decembrie, Realitatea-Cațavencu anunța într-o notă internă (preluată de HotNews) că trustul "nu va mai fi implicat în editarea publicațiilor Cotidianul și Business Standard" de la 1 ianuarie 2010. În aceași zi, Cornel Nistorescu declara pentru Mediafax: "Eu nu ştiu foarte multe, pentru că nu sunt implicat pe partea de bani. Din câte ştiu eu, există discuţii cu cineva interesat de preluare".

Pe 10 decembrie, Oana Stănciulescu, redactor-sef Cotidianul, afirma tot pentru HotNews că ziarul "nu se închide", în timp ce Mihnea Vasiliu spunea că sunt purtate negocieri pentru ziar.

Ziarul Cotidianul a fost lansat în 1991 de Ion Raţiu și a fost cumpărat de Realitatea-Caţavencu în 2004.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • cata ipocrizie ! inca din august, de cand a fost chemat la cotidianul, cornel nistorescu stia ca vantu va inchide ziarul dupa alegeri. poate veti intelege mai bine ce s-a intamplat in ultimele luni cu acest ziar...
  • M-am uitat pe editia de final si chiar ca merita sa fie ingropat in forma actuala: al doilea articol ca importanta era o pleasca despre un incident din 16 aprilie, in care se pare ca prietenul Ioanei Basescu ar fi trebuit sa ramina fara carnet. Nu am putut trece peste primele 2 rinduri sa aflu daca i l-au luat sau nu...

Trimite un comentariu