Skip to main content

Revista presei media - 28 ianuarie

 

mircea-cartarescu"În România, marea problemă este calitatea morală a oamenilor. E șocant cât de multă lipsă de educație există, cât de puține aspirații! Televiziunile și ziarele, generalizez, desigur, flatează straturile sociale joase", spune Mircea Cărtărescu într-un interviu acordat lui Cătălin Tolontan.

Publicitate

Scriitorul vorbește despre impactul tehnologiei asupra obiceiurilor de lectură, cu o zi înainte de lansarea, în premieră în România, a volumului Nostalgia într-un format inedit, scrie HotNews, care preia fragmente din interviu.
“Calitatea oamenilor e problema României!”

Grupul Central European Media Enterprises (CME), care în România detine posturile din rețeaua Pro, este pe cale să semneze un acord pentru a prelua postul de televiziune bTV, primul post privat de televiziune din Bulgaria, deținut de News Corp, informează HotNews, care citează Reuters si Novinite.com. Acestea evaluează acordul la 500 de milioane de euro și afirmă că preluarea ar urma s fie anunțată la începutul lunii februarie.
CME ar putea anunta preluarea postului bulgar bTV, pentru 500 milioane euro, la inceputul lui februarie

Agenția Mmd România devine Grayling România în urma lansării Grayling, compania globală de consultanță în relații publice rezultată din fuziunea Grayling, Trimedia și Mmd, se arată într-un comunicat remis HotNews.ro. În vara, agenția regională Mmd, parte a grupului Huntsworth Plc, anunțase fuziunea cu alte două companii de consultanță în comunicare, Grayling și Trimedia International, la rândul lor subsidiare Huntsworth. Pe același subiect au mai scris Wall-street, IAA.ro și Money.ro.

robert-turcescu-2Robert Turcescu a declarat, într-un interviu pentru Academia Caţavencu, că Rodica Culcer va fi noul preşedinte-director general al TVR, însă jurnalista a declarat pentru MEDIAFAX că nu i-a fost făcută o astfel de propunere şi nici nu şi-a exprimat dorinţa de a ocupa acest post. Despre acest subiect au mai scris România liberă și Cotidianul.

Anunţată în exclusivitate de paginademedia.ro în urmă cu peste o lună, preluarea revistei Men's Health de către Attica Media a fost făcută publică şi oficial, ieri. Au scris despre subiect Mediafax, Money.ro și Daily Business.

Prima agenţie de ştiri şi comentarii online dedicată industriei editoriale din România, evenimentelor de carte şi scriitorilor români - AgenţiadeCarte.ro - va fi lansată pe 1 martie, a declarat pentru MEDIAFAX scriitorul Dan Mircea Cipariu, coordonatorul proiectului. Pe același subiect a mai scris și Jurnalul Național.

Preluări paginademedia.ro: Superbebe, TABU şi 24 Fun au trecut oficial la noii proprietari. Articolul paginademedia.ro a fost citat de Evenimentul Zilei, Wall-Street și Cotidanul. Ionuţ Ancuţescu pleacă de la Money Express la Forbes, notează Daily Business, care citează articolul paginademedia.ro.

simona-patruleasa3Când nu este ocupată cu pianul, pictura sau cursurile de design, vedeta Kanal D Simona Pătruleasa se antrenează pentru următorul său proiect la postul turcesc: o emisiune culinară, anunţă Evenimentul zilei.
Pătruleasa în Bucătărie

Dacia este marca auto cu cea mai mare acoperire media în 2009, ea fiind urmată de Renault, Ford, Volkswagen, BMW, Mercedes, Audi, Opel, Toyota şi Ferrari, conform unei analize realizate de Mediafax Monitorizare, liderul pieţei de monitorizare de presă din România, notează HotNews IAA.ro, Mediafax și Daily Business.

Proiectul ziuaveche.ro e susţinut de nouă foşti jurnalişti ai cotidianului Ziua, şi anume Roland Cătălin Pena, fost redactor-şef Ziua, Doru Dragomir, Răzvan Savaliuc, Cătălin Vărzaru, Anca Hriban, Marius Bâtcă, Tudor Borcea, Alin Burtescu şi Ioan Tudor, relatează Mediafax.
Proiectul www.ziuaveche.ro, susţinut de nouă foşti jurnalişti ai ziarului Ziua

alina-sorescu

Supărată că TVR 2 a renunţat la ea fără nicio explicaţie, Alina Sorescu, până de curând prezentatoare a emisiunii "Întâlnire DP2", s-a hotărât să dea în judecată conducerea televiziunii, scrie Evenimentul zilei, care citează agentiadepresamondena.ro.

Alina Sorescu: "Multă lume m-a sfătuit ca, în cazul în care nu îmi reînnoiesc contractul în urma acestei anchete, să-i dau în judecată. Mă gândesc serios la asta, însa deocamdată nu am luat o hotărâre definitivă".
Alina Sorescu dă TVR în judecată

ruxandra-ionRuxandra Ion, producătorul general al serialului Aniela, lucrează la un nou proiect. După poveşti din şatră şi poveşti cu parfum de epocă, fanilor genului li se pregăteşte o telenovelă ce va trece graniţele României, mai scrie Adevărul.
O telenovelă mai mare ca România

Agenţia The Practice a gestionat comunicarea pentru „Europeanul Anului 2010”. Campania este prima finalizată de The Practice anul acesta, pentru primul client nou din 2010: Reader’s Digest, informează IAA.ro și Financiarul.

Pe prima pagină a ziarului Gazzetta dello Sport, a apărut o casetă publicitară în care Walter Zenga sfătuieşte fumătorii să folosească produsul Paipo, o ţigară de plastic, o alternativă pentru fumătorii care doresc să se lase de fumat. Walter Zenga este, în Italia,  imaginea acestui produ, scrie Adevărul.
Walter Zenga face reclamă la ţigările de plastic

Yahoo! revine pe profit, conform aşteptărilor pieţei. Compania ce deţine al doilea motor de căutare pe internet a înregistrat în ultimul trimestru din anul trecut un profit net de 153 de milioane de dolari, faţă de pierderile de 303 milioane din anul precedent, notează Money.ro.
Yahoo! a trecut pe profit în trimestrul IV al 2009

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Trimite un comentariu