Skip to main content

BILANŢ: Minus 98 de milioane de dolari în veniturile posturilor Pro din România

 

adrian-sarbu15Grupul Central European Media Enterprises (CME), care controlează în România posturile din rețeaua Pro, s-a confruntat, anul trecut, cu scăderi considerabile. Doar în România, veniturile companiei au scăzut, în 2009, cu 98.1 milioane de dolari față de veniturile din 2008, care se situau la valoarea de 274,5 milioane de dolari.

Publicitate

Ultimul trimestru din 2009, un minus de aproape 22 de milioane

Veniturile nete ale operațiunilor din România, din ultimul trimestru al lui 2009, au coborât cu 21, 7 milioane de dolari, față de aceeași perioadă a lui 2008, când afacerile din România aduceau companiei venituri de 77,5 milioane de dolari.

Adrian Sârbu, despre scăderile întregului grup: Din publicitatea TV, doar într-un an, au dispărut 800 milioane de dolari

"Criza economică fără precedent a dus la scăderea bugetului de publicitate cu 30% față de 2008. Din publicitatea TV, doar într-un an, au dispărut 800 milioane de dolari, iar acest lucru a dus, evident, la o scădere dramatică a veniturilor noastre."

"În acest context dificil am întărit operațiunile pe care le deținem, menținându-ne poziția de lider la rating share, crescând cota de piață și redefinindu-ne ca o companiei de media vertical integrată."

"În prezent, facem toate modificările necesare în portofoliul nostru pentru a atinge un EBITDA (profitul inainte de calcularea dobanzii, impozitelor, deprecierii si amortizarii) pozitiv în activitățile din 2010."

"Anul acesta ne vom concentra energia pentru a creșt profitul peste toate cele trei divizii pe care le deținem: emisie, internet conținut", a declarat Adrian Sarbu, Președinte și Director Executiv al companiei CME.

Cum a stat grupul de presă CME în 2009?

Veniturile nete, pe 2009, ale companiei conduse de Adrian Sârbu, au scăzut cu 30% , ajungând la 713,97 milioane de dolari, față de anul 2008 (1,01 milioarde de dolari). Profitul EBITDA a scăzut cu 75%, ajungând la 74.9 milioane de dolari.

Cât privește veniturile nete din trimestrul patru, acestea au scăzut cu 14% ajungând la 252,1 milioane de dolari, în comparație cu aceeași perioadă din 2008. EBITDA pentru ultimul trimestru din 2009 a scăzut cu 45 %, ajungând la valoarea de 44,1 milioane de dolari.

Despre CME:

Grupul operează reţele de televiziune în şase state din Europa Centrală şi de Est, ajungând astfel la 97 milioane de persoane.

Posturile de televiziune ale companiei sunt localizate în Bulgaria (TV2 şi Ring TV) Croaţia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport), România (PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV), Slovacia (Markíza, Nova Sport), Slovenia (POP TV şi Kanal A) şi Ucraina ( Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino).

Rezultatele complete pot fi consultate aici.

Carmen Adronache

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu