Skip to main content

VIDEO Mario Garcia (1): Nu poți supraviețui ca ziar dacă te agăți de cititorii în vârstă

 

"Dacă putem schimba media de vârstă la 40 de ani ar fi un progres enorm", spune Mario Garcia, cel care a redesenat România liberă, despre obiectivul relansării, într-un interviu acordat paginademedia.ro.

Publicitate

Mario Garcia:

"Cred că majoritatea cititorilor sunt în vârstă, iar ideea acestui rebranding a fost să-i atragem pe copiii acestor cititori. Ne-am pus problema cum să țintim publicul de 27-35 de ani."

"Nu poți supraviețui ca ziar dacă te agăți de cititorii în vârstă. Nu poți crea un proiect pentru a-i face fericiți pe cititorii de 65 de ani."

Înainte de alte idei din interviu, iată o primă secvenţă video:

[flashvideo filename=video/5(2).flv /]

Din interviu, pe scurt:

Despre cititorii României libere:

  • Cred că majoritatea sunt în vârstă, iar ideea acestui rebranding a fost să-i atragem pe copiii acestor cititori. Ne-am pus problema cum să țintim publicul de 27-35 de ani.
  • Nu poți supraviețui ca ziar dacă te agăți de cititorii în vârstă. Nu poți crea un proiect pentru a-i face fericiți pe cititorii de 65 de ani. Chiar dacă vor fi supărați în prima săptămână, apoi vor reveni la sentimente mai bune și ,până la urmă, te vor citi din nou.
  • Mica publicitate este una dintre secțiunile care se bucură de cel mai mare interest, iar cititorii o preferă pentru că aici găsesc informaia de care au nevoie pentru a-și achiziționa o casă, o mașină sau să-și găsească o slujbă. Poate că tinerii caută aceste informații pe internet, dar cred că partea aceasta a ziarului este unul dintre motivele pentru care cititorii mai în vârstă se vor întoarce la România liberă.

Cum arată cititorul cotidianului România liberă?

  • Poate fi un barbat sau o femeie de 55 de ani, sau mai în vârstă, poate din clasa mijlocie, care a depus ceva efort să progreseze și să-și țină copiii în facultate. România liberă face parte din viața de zi cu zi a acestor oameni, părinții lor au citit ziarul, poate și bunicii.

Publicul România liberă peste un an :

  • Probabil că nu va fi între 27 și 35 de ani, dar dacă putem schimba media de vârstă la 40 de ani ar fi un progres enorm.
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu