Skip to main content

AUDIO. Vanghelie, la Radio Guerrilla: Dau cavoul înapoi! O declaraţie de antologie

 

Campaniile de presă din ultimele săptămâni l-au făcut pe Marian Vanghelie să afirme că va da cavoul înapoi familiei Lahovary. (înregistrarea, în articol)

Publicitate

O declaraţie de antologie marca Vanghelie, la Radio Guerrilla:

“Sunt dispus ca să repar această problemă morală prin a dona familiei respective această problemă. Că nu am nicio problemă, nu mi-am dorit niciodată să creez asemenea probleme.

Vreau să-l chem pe cel din familie, să găsesc toate formele legale să fac cedarea către familia respectivă. Ulterior am aflat că a fost un general al armatei române. Deci e păcat de Dumnezeu şi nu vreau să se pună pe mine amprenta asta pentru că nici eu, nici decedatu', săracul, nu şi-a dorit acest lucru.”

Anchetele au început acum câteva săptămâni, când ziarul Adevărul a dezvăluitMarian Vanghelie şi-a înmormântat rudele în cavoul familiei Lahovary, din cimitirul Bellu. Acelaşi ziar a scris că un alt personaj politic, Cătălin Voicu şi-a construit un cavou peste o parte din monumentul funerar al unui alt general erou al Războiului de Independenţă, Ioan Nicolescu Argeşanu.

După apariţia articolelor, Radio Guerrilla a pornit un protest inedit. O săptămână au defilat la Primăria Sectorului 5, la Ministerul Culturii, la Arcul de Triumf şi la Ministerul Apărării şi au depus un Protest scris la instituţiile citate.

Marian Vanghelie, la Radio Guerrilla, în emisiunea "Asta la Revista Mesei, Nene!" cu Liviu Mihaiu:

[audio:declaratieMarianVanghelie.mp3]

Foto: Ovidiu Micsik, Mediafax Foto

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus