Skip to main content

Sfaturile lui Patriciu: "Dacă sunteţi siliţi să reduceţi cheltuielile salariale, nu tăiaţi salariile, ci reduceţi numărul salariaţilor"

 

dinu-patriciu4Reducerea veniturilor demotivează”, spune Dinu Patriciu, în editorialul “Sfaturi pentru micile afaceri”. Proprietarul Adevărul Holding le vorbeşte “celor care încearcă să stea ca întreprinzători pe propriile picioare”.

Publicitate

Dinu Patriciu:

“Dacă sunteţi siliţi să reduceţi cheltuielile salariale, nu tăiaţi salariile, ci reduceţi numărul salariaţilor. (...) cei care rămân vor fi mai motivaţi. Unii pentru că se simt parte din companie, alţii pur şi simplu de frică fiindcă îşi vor pierde jobul”.

Nu-i consideraţi pe şefi indispensabili”, îi mai sfătuieşte Dinu Patriciu pe micii afacerişti.

SITUAŢIA DE LA ADEVĂRUL: Adevărul Holding este în prezent într-un proces de eficientizare. Bugetul de marketing a fost redus, Adevărul de seară de duminică a fost închis, iar cheltuielile cu personalul urmează să fie reduse cu 10% (conducerea spune că salariile nu vor scădea). Magazinul de duminică a fost închis, şi, docamdată, nu este clar ce se va întâmpla cu oamenii care se ocupau de această ediţie.

Sfatul lui Patriciu, pentru micile afaceri, legat de restructurări:

„Dacă sunteţi siliţi să reduceţi cheltuielile salariale, nu tăiaţi salariile, ci reduceţi numărul salariaţilor. Reducerea veniturilor demotivează. Toţi vor fi nemulţumiţi. În cea de-a doua variantă, cei care pleacă vor fi nemulţumiţi, cei care rămân vor fi mai motivaţi. Unii pentru că se simt parte din companie, alţii pur şi simplu de frică fiindcă îşi vor pierde jobul.

În orice organizaţie, oricât de eficientă ar fi, 20% din oameni muncesc mai puţin. Nu am întâlnit situaţie să nu fie posibilă reducerea unui om din cinci fără a fi afectat bunul mers al lucrurilor. Căutaţi ca angajaţii care pleacă să fie dintre cei cu salarii cât mai mari. Nu-i consideraţi pe şefi indispensabili. Printre ei se ascund de obicei cei inutili. Într-o organizaţie sănătoasă, fără „cârdăşii orizontale", chiar egalii lor sunt cei care pot să îi elimine.”

Articolul integral, AICI.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dintosu dintosu
    nu degeaba a furat asta o Romanie intreaga... la ce idei stralucite are, nush cum de mai e in viata...
  • laurentiu laurentiu
    isi da si el cu parerea.
  • lili lili
    un ipocrit!
    el a taiat masiv cheltuielile de marketing, inainrtea tuturor
  • paul S paul S
    Sfatul meu este ca Patriciu sa nu mai fumeze atat de mult! Oricati bani ai avea, nu poti cumpara sanatate.
    Si e pacat ca un om atat de intelept sa nu traiasca 1000 (una mie) de ani.
    Si, in acelasi sens, sa nu cumva sa incerce sa faca vreo smecherie cu caucazienii.
  • Dragos Dragos
    Sfatul meu pentru Patriciu e sa inapoieze banii pe care-i datoreaza statului roman si dupa aceea sa vina cu sfaturi.
  • geo geo
    cei care vor ramine nu vor fi mai motivati. vor fi nevoiti sa faca si munca celor care sunt dati afara. efectul nu va fi cel asteptat: munca peste program si in conditii de stres afecteaza calitatea informatiei. iar multi dintre cei care ramin, majoritatea oameni competenti, vor fi tentati sa isi caute locuri de munca mai sigure, asta ptr ca nu se stie, data viitoare ei pot fi cei restructurati!

Trimite un comentariu

sus