Skip to main content

10 august: Patriciu aduce în boardul Adevărul Holding doi expaţi din domeniul energiei

 

Olandezul Jaap Willem Rotgans, care a ocupat o funcţie de management în cadrul Rompetrol Holding, şi Melanie Anne Chen, administrator al unei companii de energie alternativă cu sediul în Franţa, au devenit membri în Consiliul de Administraţie al Adevărul Holding, scrie Wall-Street.ro. Cei doi se alătură boardului de directori ai Adevărul Holding, din care mai fac parte Dinu Patriciu (preşedinte al grupului), Peter Imre (director general) şi Andrei Ştefan (director general adjunct), potrivit unei însemnări publicate în Monitorul Oficial.
Patriciu aduce în boardul Adevărul Holding doi expaţi din domeniul energiei

Publicitate

Augustin Roman, General Manager Intact Interactive, consideră că măsura de a taxa conținutul online la scară largă în România nu poate fi aplicată pe termen foarte scurt. De asemenea, Dragoș Stanca vede o șansă pentru plata conținutului online în cazul în care toți publisherii ar adopta această soluție ca standard unitar pe întreaga piață și, preferabil, în același moment. Până atunci, specialiștii din media sunt sceptici la acest model de business, care nu s-a impus nici în străinătate, scrie Financiarul într-o analiză dedicată taxării conținutului online.
Presa online contra cost mai are de așteptat în România. Specialiștii de media sunt sceptici

Alexandra Dumitrescu, fost director de marketing și comunicare al grupului RTC, va ocupa funcția de web marketing manager la Adevarul Holding, scrie Wall-Street.ro. Din noua poziție, Alexandra Dumitrescu se va ocupa de promovarea produselor online ale Adevărul Holding și îi va raporta direct lui Peter Frank, directorul de marketing al trustului.
Adevărul Holding își ia director de marketing online de la RTC

"Începutul de an a fost optimist, am crezut că s-a trecut pragul. Dar abia acum vedem ce se întâmplă: suntem într-o criză economică şi emoţională profundă. Şi nu avem de ce să ne agăţăm ca să ieşim din ea. Iar lucrurile se anunţă şi mai complicate pentru sfârşitul anului, respectiv începutul lui 2011. De aceea mă aştept să scadă piata”, spune Alex Bădilă, managing director al agenţiei Publicis România, într-un interviu acordat DailyBusiness.ro.
Directorul Publicis România: Trecem printr-o criză emoţională. 2011 se anunţă mai complicat

Numărul ameninţărilor informatice (malware) s-a dublat în România în primul semestru, la 1,6 milioane, faţă de perioada similară din 2009, scrie Mediafax, care citează o serie de date furnizate de producătorului român de soluţii de securitate BitDefender. " Majoritatea ameninţărilor informatice care i-a afectat pe români în prima jumătate a anului 2010 sunt aplicaţii malware care circulă la nivel internaţional ", se arată în comunicatul companiei.
BitDefender: Ameninţările informatice s-au dublat în România în primul semestru

Prin reprogramarea unor seriale foarte populare, televiziunile din România speră că îşi vor creşte audienţele, scrie Adevărul într-o analiză. Cea mai recentă „reluare" a unui succes de anii '90 (lansat în anii '80 în Statele Unite) este cea a serialului „Maddie şi David" („Moonlighting"), în care Bruce Willis, înainte să fie „Greu de ucis" şi erou de acţiune, era tânărul detectiv David Addison jr şi actorul cu mult talent pentru comedie şi podoabă capilară aproape intactă. Serialul este reluat în prezent de AXN Crime și Antena1.
VIDEO Seriale scoase de la naftalină

Grupul de comunicare Omnicom Media Group este primul cu prezenţă în România care şi-a departajat banii primiţi de la clienţi pentru achiziţionarea de spaţii media (billings) de cifra de afaceri netă, care a inclus doar comisioanele încasate de companie în 2009, scrie DailyBusiness.ro. Grupul, care include agenţiile de media OMD şi PHD, a raportat venituri nete de 1,5 milioane euro, faţă de 46,6 milioane euro în 2008. Diferenţa considerabilă între cifrele afişate de la an la an nu este consecinţa crizei financiare, ci a schimbării regimului fiscal, impus de auditorii companiei în 2009.
Premieră în publicitatea românească: Un grup de comunicare şi-a raportat veniturile reale, excluzând banii rulaţi în numele clienţilor

Christian Kauter a demisionat, pe 2 iunie, din funcția de președinte al companiei de outdoor Affichage România, numarul doi pe piața autohtonă, potrivit unui anunț publicat în Monitorul Oficial, citat de publicația DailyBusiness.ro.
Christian Kauter a demisionat din funcția de președinte al Affichage România

Conglomeratul media News Corporation, controlat de Rupert Murdoch, a raportat în ultimul an fiscal un profit de 2,5 mld. dolari, faţă de pierderile de 3,4 mld. dolari afişate în 2009, scrie Wall-Street.ro, care citează Brandrepublic.
Afacerile lui Rupert Murdoch simt din nou gustul profitului

Compania media americană Viacom, ce deţine studioul Paramount Pictures şi reţeaua de televiziune MTV, anunţă pentru cel de-al doilea trimestru din 2010, finalizat pe 30 iunie, creşterea veniturilor din publicitate cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut, până la 1,12 miliarde de dolari, notează Financiarul, care citează brandrepublic.com.
Viacom şi-a majorat veniturile nete cu 51%

Agenţiile MediaCom şi Starcom împart contul global de media al GlaxoSmithKline (GSK), în valoare de 100 milioane de lire sterline, după ce Starcom a preluat de la MediaCom conturile din Germania, Austria, Elveţia, Spania şi Portugalia, scrie DailyBusiness, care citează Brandrepublic.com.
MediaCom şi Starcom împart contul de media al GSK, de 100 mil. lire sterline

Cei mai mari producători de bunuri de larg consum şi-au crescut investiţiile în publicitate şi anunţă o revenire a pieţei europene de media, scrie Wall-Street.ro, care citează Financial Times. P&G, cel mai mare advertiser la nivel global, a anunţat că şi-a crescut bugetul de publicitate şi promoţii la produse precum scutecele Pampers şi medicamentele Pept-Bismol cu 400 de puncte procentuale în prima jumătate a anului, echivalentul a 1 miliard de dolari, la nivel global.
Semne optimiste din Europa: FMCG-ul şi-a crescut investiţiile în publicitate

Foto: Ovidiu Andrei, Mediafax foto

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu