Skip to main content

30 august:"Blonda lui Bote", de opt ori mai populară decât cel mai mediatizat intelectual al României

 

Serviciul de monitorizare MediaIQ a încercat o identificare a celor mai “activi” oameni de cultură în media autohtone. Cele mai multe apariţii în media ultimelor şase luni le-a înregistrat Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, cu 385 apariţii.

Publicitate

Poziţia a doua este ocupată de Mircea Cărtărescu, titrat în presa autohtonă drept “cel mai vândut şi tradus scriitor român contemporan”. Autorul a avut doar 325 de apariţii în ultimele şase luni, în 97 de surse media.

Bianca Drăguşanu, cea mai mediatizată vedetă feminină, a înregistrat, în ultimele şase luni ale acestui an, 2.329 apariţii în presa autohtonă, de aproape 8 ori mai mult decât a avut Andrei Marga, cel mai mediatizat om de cultură din România, scrie Evenimentul Zilei.  Despre acelaşi subiect a scris şi Mediafax.

Flashurile aparatelor foto se combină cu liniştea de crocodil a camerelor video. În spatele instrumentelor media: jurnalişti. În faţa lor: jurnalişti. Este un protest al ziariştilor împotriva a ceea ce mulţi dintre oamenii din branşă au numit "birocraţia aberantă" care le cere ca, de acum înainte, să depună personal, în fiecare lună, câte trei declaraţii fiscale, la trei instituţii diferite, alături de contribuţiile suplimentare deduse din drepturile de autor. După modelul flashmob - adunare spontană - manifestaţia din preajma Casei Poporului s-a desfăşurat în doar 10-15 minute. Cam cât îi ia unui jurnalist să scrie o ştire, scrie România liberă.
Protest al jurnaliştilor: "Luaţi-ne banii frumos!"

Agenţia de media Velvet Media a fuzionat prin absorbţie cu agenţia de publicitate Friends Advertising, potrivit unei notificări din Monitorul Oficial. Friends Advertising va prelua toate proiectele şi echipa Velvet Media, scrie Wall-Street.ro. Acţionarii Velvet Media, agenţia Friends Advertising şi fondul irlandez de investiţii IMSG (International Marketing & Sales Group), au hotărât absorbţia Velvet Media de catre Friends Advertising. Fondul de investiţii IMSG, specializat în aria comunicării pe pieţe emergente şi listat la bursa din Londra, se regăseşte şi în acţionariatul Friends Advertising.
Velvet Media a fuzionat prin absorbţie cu Friends Advertising

Vedetele Antenei 2 revin de astăzi din vacanţă după o lună de concediu. Ca linie generală, Antena 2 va pune mai mult accentul pe talk-show-ul monden, pe informaţiile interesante, pe ironie şi umor, dar şi pe invitaţi care au ceva de spus. Mihaela Tatu se mută în prime-time-ul zilelor de week-end. Vedeta se va află la pupitrul unor show-uri speciale, care au în prim-plan vedete consacrate. Ce-şi propune prezentatoarea? Să ofere preţ de câteva ore un refugiu în care să evadăm din lumea sufocantă în care trăim, într-un spaţiu în care umorul şi hohotele de râs sunt la ele acasă, scrie Jurnalul Naţional.
Antena 2 face show din talk-show

Jurnalistul american Jules Edward Loh, renumit pentru reportajele sale despre mişcarea pentru drepturi civile din Statele Unite, asasinarea fostului preşedinte american J. F. Kennedy şi lansările unor navete spaţiale americane, a murit, duminică, la New York, scrie Mediafax, care citează huffingtonpost.com.
Jurnalistul american Jules Edward Loh a murit la vârsta de 79 de ani

Compania Interval Licensing, controlată de miliardarul american Paul Allen, unul dintre fondatorii Microsoft, a deschis un proces împotriva a 11 corporaţii din domeniul IT, între care Apple, Google,Yahoo, AOL, eBay şi Facebook, pentru încălcarea de patente, scrie Mediafax. Google, Facebook şi eBay au anunţat că se vor judeca cu Interval Licensing. AOL, Office Depot, Netflix şi OfficeMax au refuzat să comenteze, iar restul companiilor vizate nu au fost disponibile pentru comentarii.
Unul dintre fondatorii Microsoft dă în judecată 11 giganţi IT, inclusiv Apple, Google şi Yahoo!

Cei de la LG au demarat producţia în masă a două produse care îşi vor face pe viitor loc în rândul cărţilor, al ziarelor şi al revistelor scrise. Este vorba de un ecran color de tip e-paper (hârtie electronică) de 9.7 inch şi alt e-paper alb negru de 19 inch. Acesta din urmă este flexibil.
Ziarele în viitor: ecrane flexibile e-paper

Publicaţia USA Today, cu peste 200.000 de cititori lunar, a anunţat că va tăia 130 de job-uri în cadrul planului de restructurare a operaţiunilor de business ale ziarului, relatează DailyBusiness.ro, care citează Bloomberg.
Criza media de peste ocean: USA Today dă afara 130 de angajaţi

Când vine vorba de smartphone-uri, publicitatea este un criteriu esenţial al succesului, prin urmare, bugetul de promovare al Windows Phone 7 îi va costa pe cei de la Microsoft peste 400 mil. dolari, scrie DailyBusiness.ro, care citează Reuters.
Marketing-ul Windows Phone 7 va depasi 400 mil. dolari

Compania British Petroleum va dezvălui cât a cheltuit pe publicitate de la explozia din Golful Mexic. Sumele vehiculate depăşesc 1 milion de dolari pe săptămână, scrie DailyBusiness.ro. Compania britanică trebuie să depună un raport în acest senss la comittetul de comerrţ şi energie din SUA, iar una dintre întrebările autorităţilor americane a fost bugetul de promovare.
BP a cheltuit peste 1 mil.$ pe săptămână pe publicitate de la dezastrul din Golful Mexic

http://www.mediafax.ro/economic/unul-dintre-fondatorii-microsoft-da-in-judecata-11-giganti-it-inclusiv-apple-google-si-yahoo-7051977
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dd dd
    daca Blonda aparea in Dilema veche, era intr-adevar un subiect demn de o comparatie. Asa, ramanem cu o concluzie schiloada trasa dupa un search pe google.
  • zalex zalex
    asta e unul dintre exmpemplele atitudinii "asta se cere!" din presa.
  • bella bella
    sa ne intelegem! bianca lu'peste nu e vedeta! e o curveta intretinuta!

Trimite un comentariu

sus