Skip to main content

ActiveWatch lansează un curs de educație media destinat elevilor de liceu

 

ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei lansează un nou produs educațional destinat elevilor de liceu pentru dezvoltarea gândirii critice în raport cu mesajele media.

Publicitate

Acest curs poate fi util mai ales profesorilor care predau discipline socio-umane, precum și celor care predau limba și literatura română.

Cursul conține instrumente de documentare și evaluare a activității elevilor, foarte utile profesorilor mai puțin familiarizați cu conceptele media, analiza critică sau producția știrilor. Conținutul pachetului educațional este disponibil gratuit și poate fi descărcat aici.

Ce conține cursul?

Pachetul educațional conține exerciții de analiză critică: discuții în clasă, lucru în grupe pe teme conexe comunicării mediatice, jurnalismului și elaborării știrilor, precum și activități de creație.

Despre proiect:

Cursul a fost dezvoltat în cadrul proiectului european de educație media ONAIR în România, o inițiativă a Universității Sapienza din Roma, și beneficiază de susținerea Ministerului Educației Cercetării Tineretului și Sportului.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

  • Ce ziaristi? Ziaristii or sa mai existe la stat, bagati in afaceri sau bagatori de seama pe langa politruci. Presa s-a dus de rapa, voi nu vedeti? Presa a ajuns mai rau ca pe vremea lu ceausescu: lingai, turnatori, slugi, profitori. Uite-aici cum au ajuns 2 dintre ziaristii neamului, unl care a fost la BBC si una care a fost la PRO TV. In schimb, ziaristii adevarati de investigatii, care supara pe toti si nu se lasa cumparati, au fost primii loviti de "criza"
    http://infoinsider.ro/2010/08/10/cuplu-croitoru-munteanu-mananca-de-la-supermarket-iar-sotii-turcan-se-plimba-cu-trasura-la-neptun/
  • In sfarsit gasesc si eu ceva concret si interesant despre media. Sunt la liceu ... si tot ceea ce-mi doresc este sa scriu. Am citit deja cateva pagini din acel curs. Daca aceste cursuri se vor face cu adevarat cum as putea afla? :)
    Si felicitari pentru aceasta initiativa! :)

Trimite un comentariu