Skip to main content

Alina Petrescu a fost înlocuită după doar șase luni la Observator. Alte schimbări la știrile Intact.

 

Alina Petrescu, Observator 19, Antena 1: 22 februarie 2010 – 23 august 2010. După fix șase luni, Alina Petrescu este înlocuită la prezentarea știrilor principale ale Antenei 1 cu Andreea Berecleanu. Totodată, Intact pregătește o nouă structură a știrilor, în care Gheorghe Voicu nu va mai fi șeful Observatorului Antena 1.

Publicitate

În cele șase luni, Observatorul Antenei 1 s-a menținut la distanță în urma Știrilor Pro TV. În luna iulie, de exemplu, Știrile Pro TV au avut o medie de 750.000 de telespectatori, în timp ce la Observator s-au uitat 484.000 de persoane din mediul urban.

În aprilie, Observatorul era aproape la jumătatea Ştirilor Pro TV: 565.000 de telespectatori la Antena 1, faţă de un milion la Pro TV.

Primul jurnal prezentat de Alina Petrescu a fost cel din 22 februarie. Soluția aleasă la vremea respectivă de Antena 1 a fost un prezentator mai puțin cunoscut (care să înlocuiască cuplul Mândruță – Stoicescu), dar și un alt stil de prezentare (mai puțin dramatic și cu mai puține inflexiuni în tonul prezentării decât stilul Pro TV). Andreea Berecleanu era una din variante pentru Observatorul principal încă de la începutul anului. Atunci, consultanţii de la ITN (de care Intact s-a despărţit între timp) au ales-o pe Alina Petrescu.

Alina Petrescu se întoarce la Antena 3, postul de la care a trecut la Observatorul orei 19.00. Din toamnă, ea va prezenta o emisiune la postul de știri al Intact. Andreea Berecleanu prezenta Observatorul de noapte împreună cu soțul ei, Andrei Zaharescu. Acesta va rămâne singur la pupitrul de noapte.

Departament de știri comun Antena 1 și Antena 3

Antena 1 și Antena 3 vor avea un department de știri comun, condus de Alin Romașcan. Gheorghe Voicu nu va mai fi șeful Observatorului de pe Antena 1, după cum a anunțat Adelin Petrișor. Potrivit lui Adelin Petrișor, “lui Gică Voicu i s-a oferit un post de birocrat în Intact”.

Noua organigramă a știrilor din Intact va fi anunțată în aceste zile.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • are dreptate 3motivepentru,lupta nu e intre cine citeste mai bine stirile, iar andreea esca din punctul meu de vedere, s-a robotizat in atatia ani de experienta.Ar fi fost bine daca venea si Andrei la pupitrul stirilor de la ora 19.Sincera sa fiu, mi-ar fi placut la stiri Andreea Marin cu Mircea Radu, pt ca au maturitatea necesara unei astfel de provocari. Intr-adevar, vocile conteaza...si la Antena 2 e un voice over tare expirat care imi provoaca somnul, nu atentia.Oricum, eu raman fidela Antenelor, ma uit iar la Observator de cand a plecat Alina. O fi Esca buna, dar pe mine nu ma atrage, e o robotica batraioara
 • Diferenta majora intre cele 2 jurnale nu o fac prezentatorii. E o chestie pe care am testat-o de ceva timp, respectiv vocile din off. La pro sunt in jur de 3 voice over-i, 2 baieti si o fata, unul dintre baieti e are o voce incredibila de buna. Nici ceilalti doi nu sunt de lepadat. Sunt foarte placuti urechii. La antene(caci saracu baga si pe antena 3) e un nene, care desi lucreaza zi-lumina nu are voce. Imi pare rau de el, chiar munceste...da fix degeaba, iar fata...la fel. Mai au un alt baiat care nu exceleaza la acest capitol, da e ok. Lucrez mult cu voci, si le aud. Din pacate pana nu vor face ceva si acolo restul nu prea mai conteaza (o voce din off poate avea si 30-45 de secunde...e mult, deci trebuie sa fie placuta). Din pacate nu au cu ce...si ce au avut au pierdut, acum fiind la realitatea. Oricum acolo e una din probleme, zic eu majora, pentru ca imaginea e sustinuta de voce, iar daca acesta nu-ti place, schimbi. De aceea voice over bun poate castiga enorm si pe vremuri de criza! Asta nu inteleg nici clientii, nici unele agentii si nici unele televiziuni. Nu trebuie sa apari pe sticla pentru a produce audienta. Si da, am ureche pentru voci. Comparati singuri, acum ca v-am atras atentia!
  Intrebare tu ai cumpara saptamana finciara?...cu siguranta nu, dupa ce asculti spotul (radio sau tv)...
  Gata spor...si urechile pe ce v-am zis, daca vreti, daca nu...nu
 • Cel mai bun jurnal e cel de la TVR, fara manele, nunti tiganesti, vedete de carton, fara BIANCA si BOTE, fara violuri si sinucideri!
 • La antena jumatate din stiri sunt despre oamenii din acel trust si jumatate despre basescu,pe cad PRO TV'ul au foarte multe stiri bune,nu o lalaie juma'de ora cu stiri politice! Tineo tot asa PRO TV!
 • Subscriu, asta cred si eu ca e buba. Studioul e foarte prost, culorile, camerele...alegeri foarte proaste.
 • Alinutza asta era prea fadă, vocea prea comună, ştirile prea subţirele şi senzaţioniste. Proteveul este campion la ştiri senzaţioniste dar au un subiect-doua pe seara cu greutate, bine documentate. Ah, si ii au pe Busu si pe Magda aia la meteo (yummy yummy).
 • Grafica Antenei e dezastruoasa, eu zic ca de aici pleaca totul.
  Pare atat de comunista !
  Ce mi-a placut in vara asta au fost jinglele cu "zeitele".
 • Petrisor,
  iata o buna ocazie sa-i mai iei un interviu dlui Alexandrescu. Sorin Alexandrescu. Sa nu uiti sa-l intrebi ce crede domnia sa ca nu a functionat : formatul , "relevanta" stirilor sau empatia Alinei cu publicul ?
 • nici nu prea credeam ca va fi un succes,cred ca antena1 ar trebui in primul rand sa-si schimbe structura strilor(faza cu povesti de tabloid este o tampeniei)dar totodata si grafica

Trimite un comentariu