Skip to main content

IDEI PE TV: Adriana Bahmuțeanu bagă striptease pe manele și nunți pe bani la Etno TV și la Taraf

 

Puteţi să vă imaginaţi o tânără dansând lasciv pe melodia lui Guţă, supărat că “Vrea gagica mea la mare, că e albă pe picioare”? (clipul, în articol). Striptease pe manele, Naked Manele, cum spune ea, e doar una din ideile Adrianei Bahmuţeanu, şefa de la Etno TV şi Taraf TV. O alta: nunta pe bani la televizor. Tariful: 500 de euro pe o oră și jumătate.

Publicitate

Adriana Bahmuțeanu a preluat șefia Etno TV și Taraf TV în urmă cu câteva luni, iar acum vrea să întinerească publicul posturilor, dar și să scoată ceva bani. Săptămâna trecută a schimbat regia de publicitate. Din toamnă vor intra noi emisiuni. Despre programe, idei și bani, în continuare:

Vreau să întinerim publicul”, spune categoric Adriana Bahmuțeanu, șefă peste Etno TV și Taraf TV, posturile înființate de soțul ei, Silviu Prigoană. Pentru fiecare canal, a pus câteva idei în aplicare mai are ceva planuri.

Și pe Etno TV, dar și pe Taraf vor fi difuzate nunți contra cost. Dacă sunt mai multe manele, nunta intră pe Taraf. Dacă este mai multă muzică populară, nunta e pe Etno. Nunta va fi rezumată înt-un program de o oră și jumătate. Costul: 500 de euro.

Etno TV și Taraf TV au fost înființate de Silviu Prigoană. Acum, acționar majoritar este fiul său, Honorius. Etno TV a fost pornit în 2001 și este axat pe muzică popular și de petrecere. Taraf TV a venit mai târziu, prin 2005, ca o televiziune de manele.

Etno TV: vreau să fie un reper, să devină o Mecca a oamenilor de petrecere

Publicul Etno TV este mai în vârstă, dar eu nu cred că numai ei ascultă muzică populară și de petrecere”, spune Adriana Bahmuțeanu.

Cum are de gând să aducă public tânăr?

 • Prezentatoarele sunt mai atrăgătoare. Fosta ei pupăză de la Kanal D, Sânziana Buruiană, e acum prezentatoare la Etno TV.
 • Un album duminical cu Gelu Voicu (la toamnă)
 • Mega petrecerea de Sâmbătă seara, cu Văru’ Săndel.
 • Producții de divertisment cu muzică de petrecere.
 • Reality show-uri la țară.
 • Difuzarea de nunți, contra cost.

Bahmuţeanu: “Etno TV nu este doar un post de folclor, este şi o televiziune cu muzică de petrecere. Etno trebuie să devină un reper, o Mecca a oamenilor care cântă sau ascultă muzică de petrecere”.

Taraf TV: Naked Manele, program de forță

Postul de manele are deja un program “de forță”. În engleză, Adriana Bahmuțeanu îl numește Naked Manele. În română, este Fata de la miezul nopții. Fata se unduiește pe ritmuri provocatoare de Salam și Guță. Striptease pe manele, dans lasciv pe “Bomba bombelor” sau “Vrea gagica mea la mare, că e albă pe picioare”.

E misiunea de streaptease e interactivă:

 • Telespectatorii aleg prin SMS piesa pe care se mişcă fata
 • Se dau porunci prin SMS. Un exemplu: “arata sany” :)

Bahmuţeanu: “Se uită şi puşcăriaşii. Tot vedeam mesaje pentru colegii din PNT. Am crezut că e vreun partid. Dar erau tovarăşii din penitenciar”.

Fără număr: Taraf și Etno, câteva sute de mii de euro din publicitate

Adriana Bahmuțeanu vrea să facă un business bun din Etno și Taraf. Săptămâna trecută, a schimbat vânzătorul de publicitate. Spațiile pentru reclame vor fi administrate, de la 15 august, de regia DBV Media House, după ce, încă de la înființare, de publicitate s-a ocupat Splendid Media.

De ce a a schimbat?

Vrem să ne creștem veniturile, dar și gradul de ocupare pe stații”, justifică Bahmuțeanu.

Potențialul celor două canale, spune ea, este de aproximativ un milion de euro din publicitate.

Etno TV și Taraf TV au două surse de venit importante: publicitate/teleshopping și taxele percepute artiștilor începători care vor să apară pe TV. Anul trecut, pe ambele posturi, publicitatea a însumat 500-600.000 de euro. De la artiști, veniturile au fost ceva mai modeste: aproximativ 50-60.000 de euro pe tot anul. O a treia sursă de bani sunt SMS-urile cu dedicații, dar ponderea lor este, deocamdată, nesemnificativă.

Şi pe Etno TV, dar şi pe Taraf TV, debutanţii îşi pot face cunoscute “operele”. Nu degeaba. O difuzare costă 10 euro.

Etno şi Taraf în cifre:

Număr angajaţi:

Etno TV: 40
Taraf TV: 10

Audienţa în mediul urban:

După media pe zi:

  Etno TV     Taraf TV    
nr. persoane rtg % nr. persoane rtg %
aprilie 35.000 0.3 16.000 0.1
mai 30.000 0.3 18.000 0.2
iunie 24.000 0.2 17.000 0.2

După media în Prime Time:

  Etno TV     Taraf TV    
nr. persoane rtg % nr. persoane rtg %
aprilie 65.000 0.6 22.000 0.2
mai 54.000 0.5 24.000 0.2
iunie 46.000 0.4 22.000 0.2

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • este foarte tare emisiunea....macar o data in cursul zilei sa fie cineva care sa lase piesa in intregime....numai invidiosi isi dau paperi urate despre deea si despre toate fetele..le este ciuda ca manelele sunt cele mai cautate si cele mai cunoscute...sincer niki eu nu sunt o manelista inraita imi plac toate genurile de muzica...dar parerea mea este ca:'in lume ori unde mergi fara manele esti mort'.niki la un chef nu te poti distra pe house populara etc daca nu sunt manele niki chef sa te distrez nu ai ...asa ca pa naspaletilor care nu stiti ce ii frumos in viata....te pooopacesc deea
 • Daca la banii ei decade atat de jos ,e ok.Dar daca aduce kitsch-ul pe ecrane ca sa faca firfirei si sa umple tv-ul de mizerii...atunci da este o profesionista de cacao ,abia astept sa vad toti manelistii gen fernando caransebes desfatand onoratul auditoriu cu imbecilele insonoritati atat de cautate.Traiasca Romania,a lui Burebista desigur.
 • oricum astea 2 canale le prind dar nu le am memorate.
  la taraf sa-i puna sloganul "canalul cocalarilor si al pitipoancelor"
 • rau am ajund daca Etno se transforma in canal de muzica de petrecere...asta ptr ca muzichia asta nu e totuna cu foloclorul si muzica populara autentica...rusine sa va fie!!!
 • Super! Deci Favorit a ramas singurul canal de folclor? Poate asa incep sa faca bani si Miculii din media. Cand nu stii sa te pozitionezi bine pe piata, te mai ajuta si competitorii. Asa e civilizat.
 • Adevarul e ca puscariasii si betivii o vor ajuta sa creasca veniturile... Noul format este de-a dreptul indispensabil clientilor de publicitate ai statiei. S-ar putea sa bata si Otv-ul la mizerii.
  Poate ar trebui sa ii spuna cineva doamnei Bahmu ca e mai importanta calitatea decat cantitatea. Chiar si atunci cand mananci, de exemplu...

Trimite un comentariu