Skip to main content

Adevărul a devenit cel mai scump ziar de referinţă

 

Ziarul Adevărul s-a scumpit, începând de ieri. Fără carte, ziarul costă 2,2 lei, faţă de 1,95 până la 31 august. La acest preţ, Adevărul devine cel mai scump ziar de referinţă. Dintre cotidiene în general, cel mai mult costă Ziarul Financiar - 3 lei (30.000 de lei vechi).

Publicitate

Peter Imre, director general Adevărul Holding a declarat pentru paginademedia.ro că, raportat la cantitatea de informaţii, ziarul nu este scump. Ce spune, în continuare:

Şi ziarul Click a crescut preţul de la 70 bani, la 80 bani (8.000 de lei vechi). Preţurile cotidienelor din România:

Adevărul – 2,2 lei (22.000 de lei vechi)
România liberă – 1,9 lei
Evenimentul zilei – 1,5 lei
Gândul – 1,5 lei
Jurnalul Naţional – 1,2 lei
Click – 0,8 lei
Libertatea – 0,8 lei
Cancan – 0,7 lei

Peter Imre a declarat pentru paginademedia.ro că principalul motiv pentru care ziarul s-a scumpit ţine de eficientizarea costurilor.

Motive?

“Unul este creşterea preţului în mod constant. Apoi, publicul va trebui să înţeleagă că fiecare produs are un preţ”, spune Imre.

“În termeni absoluţi da, este mai scump, dar are multe pagini, multe secţiuni şi, raportat la acestea, preţul nu este mare.”

Aţi luat în considerare faptul că publicul din România este sensibil la preţ?

“Sigur, dar sper că publicul va aprecia cantitatea şi calitatea informaţiilor, nu numai costul ziarului la bucată.”

„Publicul va trebui să facă decizii mult mai raţionale, mult mai logice. Nu vreau să mă compar cu alte ziare, cu alt număr de pagini, mai mic.”

Foto: Bogdan Maran, Mediafax Foto.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Week 36: Romanian companies go to Bulgaria, Moldova, Serbia | Co
    […] the price of the holding’s quality paper, Adevarul, according to the AH director Peter Imre, quoted by the paginademedia.ro. The price for the Adevarul daily went up from 1.95 to 2.2 RON (around 0.5 Euro). Romanian […]
  • askon askon
    eu zic sa mai asteptam pana la a ii face o versiune in engleza. ii facem atunci cand va avea si USA Today versiune in limba romana, ok? :))
  • Vali S. Vali S.
    Daca tot este cel mai scump ziar, ar trebui sa aiba si un continut pe masura.De ce as cumpara Adevarul? Ca sa citesc materiale pe care le gasesc gratis pe net?In plus,acest ziar QUALITY ( ca si unele reviste cu pretentii din acelasi trust) nu ar trebui sa aiba si o versiune in limba engleza in varianta online?

Trimite un comentariu

sus