Skip to main content

Antena 1 contestă amenda luată din cauza blondelor lui Iri

 

Antena1 va contesta în instană amenda de 50.000 de lei, primită ieri de la CNA, pentru două ediţii ale emisiunii Acces direct, care au avut ca subiect escapada amoroasă a omului de afaceri Irinel Columeanu alături de două tinere.

Publicitate

Antena1 consideră că “între sancţiunea aplicată şi presupusele încălcări ale reglementarilor există o diferenţă semnificativă de proporţii”.

Ieri, reprezentanţii Antena 1 o scuzau pe Simona Gherghe, moderatoarea care a încercat să scoată cât mai multe detalii intime de la blondele lui Iri. "Nu are experienţă". Astăzi, spun că  a condus cu profesionalism discutia.

Reprezentanţii postului mai spun despre decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului de a sancţiona televiziunea cu o amendă într-un cuantum atât de mare este “subiectivă şi netemeinică”.

Ieri, la şedinţa CNA, Albert Pânzaru (reprezentantul Antenei) încerca să apere cauza postului spunând că “Simona a căzut în capcana volupăţii subiectului” şi “că eroarea tratării acestui subiect o putem pune doar pe seama lipsei de experienţă a Simonei, pe un astfel de subiect de emisiune”.

Astăzi, în comunicatul de presă care anunţă contestarea sancţiunii de la CNA, reprezentanţii postului spun “Simona Gherghe, moderatoarea emisiunii, a condus cu profesionalism discutia.

Pe ce argumente se bazează Antena în contestarea amenzii?

  • "Acces direct" a preluat un material din presa mondenă (din Cancan –n.r.), iar în platoul emisiunii au fost prezente personaje vizate direct de subiect (în ediţia din 6 octombie este vorba de cele două blonde iar in emisiunea din 7 octombrie a fost prezentă Monica Columbeanu).
  • Imaginile difuzate nu au inclus scene de nuditate sau de sex, limbajul folosit în cadrul emisiunii nu a avut, în niciun moment, caracter obscen.
  • În calitate de jurnalist, Simona Gherghe a realizat sute de transmisiuni live, reportaje şi interviuri, editare sau chiar montare de ştiri.
  • De-a lungul anilor, moderatoarea show-ului Acces Direct a dovedit o reală performanţă jurnalistică, iar acest lucru i-a adus nu numai aprecierea telespectatorilor Antena 1, ci şi respectul colegilor de breaslă, aspecte confirmate de audienţa emisiunilor sale.”

Iată câteva întrebări puse de Simona Gherghe, în timpul emisiunii, celor două tinere cu privire la escapada cu Irinel Columbeanu.
Simona Gherghe:

  • "Aşa, şi cum s-a stârnit Iri de v-a invitat în jacuzzi ... A povestit un episod probabil din perioada cu Ana Lesko din câte înţeleg de la voi ..."
  • "Şi v-a invitat în jacuzzi?"
  • "Jos textila? Cine s-a dezbrăcat primul de acolo?"
  • "S-a dezbrăcat de tot?" (despre Irinel Columbeanu - n.r.)
  • "Gol-goluţ, cum l-a făcut mămica lui!"
  • "I se justifică porecla ... Virinel?"
  • "A mai insistat gesturi din acelea ca în jacuzzi, să vă mângâie, să vă sărute?"

Sursă foto: Libertatea

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus