Skip to main content

DERAPAJ: Sex fără perdea cu Bianca și Cancan. Pe prima pagină.

 

Publicitate

Cancan a mai spart o barieră, în disperata luptă pentru vânzări. Există vreo limită? Nu. Orice regulă se poate călca în picioare. Astăzi, tabloidul transferă pe prima pagină limbajul vulgar, din spatele blocului. O steluță mirată rezolvă, după Cancan, problema obscenității titlului, care transcrie o declarație a sexy vedetei Bianca Drăgușanu.

Azi a fost Bianca goală. Ieri, tot pe prima pagină, Cancan îl punea pe Adrian Cristea (iubitul Biancăi). Gol. Complet. Redactorii au avut însă ceva rețineri. Au pus o ștampilă, nu foarte lizibilă, “Interzis Copiilor”. Dar au avut grijă ca partea interzisă să fie perfect vizibilă.

Cele două exemple, dar și multe altele, semnalate de-a lungul timpului de paginademedia.ro, astfel de publicații pun semnul egal între tabloid și "orice e permis". A fi tabloid nu înseamnă a nu respecta regulile de bază ale jurnalismului și normele de bun simț. Indiferent de tipul ei, presa funcționează după aceleași principii. Între un tabloid și un ziar quality diferențele vin din subiecte și din împachetarea lor.

Codurile profesionale nu sunt făcute doar pentru presa de referință, se aplică (doar în teorie, din păcate), tuturor celor care au o legitimație de jurnalist. Inclusiv celor de la tabloide. Dacă obscenitatea și limbajul vulgar nu sunt permise, de ce trebuie ca tabloidele să facă excepție? Dacă este interzisă publicarea fotografiilor cu victime minori (din rațiuni de protecție a imaginii), de ce ziariștii de la tabloide se fac că nu există această regulă?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • De preferat ca in paginile ziarelor sa se scrie de fostele vedete din toate domeniile sport, arta, actori etc
  • @ Tweeknax Nu, dimpotriva, cancan fura multe articole de pe alte site-uri si nu citeaza aproape niciodata, de link nu mai vorbesc/...
  • nu as cumpara cancan nici macar sa-l pun la wc in loc de hartie igienica ;))
    cine cumpara ziarul asta il compatimesc...
  • Multe din articolele din Cancan sunt copiate de pe alte site-uri si bloguri fara sa se specifice sursa.Un CNA al presei nu exista?
  • alde jurnalistii moralisti critica atunci cind se vorbeste de o lege a presei. cred ca ar trebui infiintat un CNA al presei scrise, asta ptr ca prea multe discutii si poze personale ajung, mai ales, prin tabloide...
  • Oare chiar ii dezaprobati? Atunci de ce ati plasat aici pozele cu prima pagina? Ce ati facut seamana cu reclama, nu cu dezaprobare.

Trimite un comentariu