Skip to main content

Grigore Cartianu discută cu managementul retragerea de la Adevărul

 

Grigore Cartianu, actualul redactor-șef al ziarului Adevărul, își pregătește retragerea de la conducerea cotidianului.

Publicitate

Potrivit informațiilor paginademedia.ro, Cartianu și-a anunțat managementul companiei de intenția de a pleca și a început discuțiile legate de variantele de despărțire.

Orice formulă ar fi agreată, un lucru este clar: Grigore Cartianu nu va mai fi redactor șef al ziarului deținut de Dinu Patriciu.

Paginademedia.ro a scris în premieră despre plecarea lui Grigore Cartianu și despre tensiunile de la Adevărul, AICI.

Grigore Cartianu ar putea rămâne colaborator la Adevărul, dar nu va mai avea atribuțiile executive de acum la conducerea redacției.

O altă variantă probabilă este postul 10TV. Canalul condus de Radu Moraru i-a făcut deja o ofertă lui Cartianu pentru poziția de Director de știri.

Fapt divers: Între Radu Moraru și Grigore Cartianu este și o relație de rudenie. Radu Moraru, “Nașul” de la TV, este nașul de botez al celor două fete ale lui Cartianu.

Motivul plecării, invocat conducerii de către Cartianu, ar fi dorința lui de a se orienta către scris, după ce anul trecut a lansat volumele Sfârșitul Ceaușeștilor și Crimele Revoluției. Din informațiile paginademedia.ro, anul acesta Cartianu va mai lansa două volume, tot din seria Revoluției. Tot anul acesta vor începe filmările pentru documentarul Ultimele zile ale lui Ceașescu, în regia lui Radu Gabrea.

Pe de altă parte, anul trecut, o concediere l-a nemulțumit pe Cartianu: Peter Imre a dat afară un jurnalist pentru articolele scrise împotriva acestuia când ziaristul nu lucra la Adevărul, iar Imre era director la Phillip Morris.

Condițiile plecării lui Cartianu de la Adevărul țin și de decizia pe care Cătălin Tolontan o va lua în legătură cu oferta primită de la Dinu Patriciu. Potrivit informațiilor paginademedia.ro, Cătălin Tolontan urmează să dea un răspuns săptămâna viitoare.

Contactat de paginademedia.ro, Grigore Cartianu a refuzat să comenteze informațiile.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Imi cer scuze tuturor celor carora nu le-a placut poezia si au votat negativ.
    Rectific:
    Nu-i masina ca Loganu'
    Si nici scrib ca Cartianu.
  • Am lucrat, cu ani in urma, cu dl Cartianu la Jurnalul National. Pe vremea aceea era redactor sef adjunct. Acest om are o singura calitate: rezista la munca de dimineata pana seara. Poate fi genul care vine primul si pleaca ultimul dintr-o redactie. Insa de aici si pana a se crede Stie-tot e cale foarte scurta la dl Cartianu. Avea idei putine, proaste si fixe. Era un fel de sef al corecturii, vanator de greseli de ortografie cu care compensa lipsa de creativitate. Aparitiile sale la TV erau si sunt o catastrofa, intrucat n-are dictie, e defect la accent si isi mananca frazele. Scrie foarte slab, din topor. Era insa corect cu subordonatii pana i se punea pata pe cate unul. In concluzie, nu e deloc de neinlocuit, dar nici nu face parte din categoria sefilor care n-au treaba cu jurnalismul. Ce ma mira e ca peste tot e bun de mare sef, cu toate ca n-a prea lasat nimic in urma lui pe unde a lucrat.
  • Nu e nicio paguba! Cartianu nu mai facea oricum nimic la ziar si nici ca director la carte. Sa fie sanatos!
  • Tolontan ar trebuii sa accepte functia oferita la Adevarul la ora actuala este un cotidian care se situeaza bine, eu il iubesc pt cartile de literatura universala pe care le publica. As dori sa publice si literatura latino-americana mai precis pe: DINAH SILVEIRA QUIROZ cu romanul foarte cunoscut in intreaga lume mai putin in Romania, "Fortareata", Gabrielo Garcia Marquez, etc. Cat despre domnul Cartianu EL FIIND CU DOMNUL BASESCU CRED CA FACE FOARTE BINE CA MERGE LA POSTUL ACELA A LUI RADU MORARU, NU STIU CARE ESTE, PT CA NU-L AM.

Trimite un comentariu