Skip to main content

3 martie: Televiziunile vor decide meciurile pe care le vor transmite şi nu LPF

 

Câştigătoarea unui pachet va decide meciurile pe care le va transmite, şi nu Liga Profesionistă de Fotbal, ca până acum. LPF urmă hotărăşte doar calendarul competiţional, scrie Adevărul. LPF va organiza, la 4 aprilie, licitaţia pentru acordarea drepturilor TV pentru următoarele trei sezoane ale Ligii I. În ultimii trei ani, drepturile TV au fost deţinute de consorţiul RCS - Antena 1, care a plătit 34 de milioane de euro pe sezon.

Publicitate

Dintre acestea, un pachet va ajunge la TVR (pentru care televiziunea publică ar fi plătit 3,5 milioane de euro pe sezon), iar un altul se va îndrepta către o televiziune care are acoperire de 30%. Consiliul Concurenţei mai vrea ca LPF să îşi asume un angajament pentru îmbunătăţirea mediului concurenţial care a fost viciat ca urmare a modului în care au fost vândute, până în prezent, drepturile comerciale asupra competiţiilor fotbalistice, scrie Mediafax, care îl citează pe Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului.

Introducerea angajamentului este "o alternativă" la o decizie de sancţionare pe care Consiliul Concurenţei o poate da în cazul în care constată încălcări ale legii concurenţei.

De data asta, Liga vrea să obţină minimum 46 de milioane de euro! Însă pe fir a intrat Consiliul Concurenţei. Motivul? „Preocuparea noastră privind fotbalul este ca cel care ar achiziţiona singur drepturile ar avea prea multă forţă. Noi vrem pluralism, cât mai mulţi oameni să aibă acces la meciurile de fotbal", a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Tocmai de aceea, LPF a stabilit nouă pachete.

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, speră să obţină cel puţin 150 de milioane de euro din vânzarea drepturilor TV. "Mitică de la ligă" a declarat ieri pentru Evenimentul Zilei că speră să obţină cel puţin 150 de milioane de euro pe pachetele ce vor fi scoase la vânzare, în ciuda faptului că fotbalul românesc este măcinat de scandaluri, iar calitatea jocurilor lasă de dorit. Şeful LPF nu este de acord cu ideea că bălăcărelile şi circul pe care obişnuiesc să le facă patronii de cluburi pe la televiziuni au îndepărtat microbiştii de fenomenul fotbalistic. "Vedeţi-vă de treabă, că astea se vând cel mai bine! Scandalurile aduc mulţi bani! Păi unde s-a pomenit, în România ultimilor ani, ca omul să nu fie interesat de scandaluri? În etapa a 19-a, tribunele n-au fost pline din cauza vremii urâte", a declarat preşedintele LPF pentru Evenimentul Zilei.
Dumitru Dragomir: "Scandalurile aduc mulţi bani"

Preluarea UPC de către RCS&RDS ar crea distorsiuni importante în piaţa de televiziune prin cablu şi satelit şi ar pune bazele unui concurent foarte puternic ce va negocia de pe poziţii de forţă retransmisia programelor. Unii jucători spun că ar putea genera chiar o majorare a preţurilor pentru astfel de servicii, lucru care s-ar reflecta negativ asupra clienţilor, scrie Financiarul. „Orice astfel de concentrare creează probleme atât pentru clienţi, cât şi pentru furnizori. Vor avea probleme toţi providerii de programe, chiar şi cei mari”, spune unul dintre jucătorii din piaţă de retransmisie a programelor audiovizuale, care a dorit să rămână anonim. În ceea ce priveste poziţia arbitrului pieţei locale de telecomunicaţii, „ANCOM nu deţine informaţii cu privire la o posibilă preluare a companiei UPC de către RCS&RDS”. Autoritatea trebuie să fie notificată în eventualitatea unei preluări la 10 zile după ce se modifică structură acţionariatului pentru oricare dintre furnizorii de servicii de telecomunicaţii.
RCS&RDS + UPC, un gigant care ar bloca piaţa telecom şi ar genera creşteri de tarife

E dependentă de informaţie, dar nu şi de televizor. Odată încheiat programul, priorităţile Mariei Coman se schimbă total: e timpul pentru familie, jocuri, prieteni şi blog. O puteţi vedea zilnic la Antena 3, unde dezbate ştirile şi evenimentele zilei în „Se întâmplă în România". Îi plac mult breaking news-urile, emisiunile solicitante, internetul, visează să realizeze o emisiune de turism (pe care neapărat tot ea s-o filmeze), până atunci citeşte tot ce se găseşte despre posibilele destinaţii de vacanţă, iar de curând a redescoperit joaca, după cum Maria Coman a declarat într-un interviu pentru România liberă.

R.L: Crezi că analizele şi talk-show-urile au puterea de a schimba mersul nefiresc al lucrurilor?
M.C.: “Eu sper că da, există această putere de a schimba măcar puţin mersul lucrurilor. Uite, de exemplu, la indemnizaţiile pentru mame, varianta guvernului cred a fost modificată în urma dezbaterilor. Pe de altă parte, mă miră sincer încercările actualilor guvernanţi de a culpabiliza presa pentru eşecurile lor. E ca şi cum cetăţeanul X e fericit, bogat şi sănătos, dar se lasă convins de mine că e nefericit, sărac şi bolnav”.
Maria Coman: Sunt dependentă de informaţie

Florin Cioabă, autoproclamat rege al romilor, a trimis ieri Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o plângere în care cere sancţionarea Antenei 3 şi Realitatea TV, scrie România liberă. Din sesizare reiese faptul că Regele Cioabă este supărat pe cele două televiziuni, pentru că în cadrul ştirilor despre Bercea Mondialu' au fost prezentate imagini de la Sărbătoarea romilor de la Costeşti, din 8 septembrie 2009, când Cioabă apare alături de preşedintele Traian Băsescu. "Comentariile care însoţesc aceste imagini au indus în mentalul colectiv două clişee negative. Timp de peste un an, indiferent de contextul şi de subiectul abordat, aproape zilnic au apărut cu obstinaţie imaginile respective, însoţite de comentarii tendenţioase", spune Cioabă, care consideră că "acest fapt constituie incitare implicită la xenofobie şi ură rasială".
Regele Cioabă cere CNA să sancţioneze Antena 3 si Realitatea TV

Apple a prezentat ieri a doua versiune a iPad, la mai mult de un an de când prima tabletă a companiei americane a generat o dezvoltare explozivă a acestei nişe a pieţei gadget-urilor mobile. Steve Jobs a fost marea surpriză a zilei, spulberând supoziţiile potrivit cărora starea precară de sănătate l-ar fi făcut să îşi delege atribuţiile subalternilor săi, directorul de marketing Phil Schiller şi CEO-ul Tim Cook, scrie Jurnalul Naţional. Jobs a urcat pe scena Yerba Buena din San Francisco, prezentând timp de o oră, noua tabletă care va fi comercializată începând din 11 martie, în SUA. Lansarea europeană va avea loc la Londra, două săptămâni mai târziu.
Steve Jobs a lansat Apple iPad2

6,5% dintre francezii cu vârste de peste 65 de ani (aproximativ 700.000 de persoane) deţin un cont pe Facebook, potrivit rezultatelor unui studiu de monitorizare a traficului pe internet , "Observatoire des usages Internet de Médiamétrie", scrie Mediafax, care citează Le Monde.
De ce-ai avea un profil de Facebook la 70 de ani?

Postul OWN (Oprah Winfrey Network), lansat cu două luni în urmă, şi care este patronat de celebra vedetă TV Oprah Winfrey, are o audienţă medie de doar 135.000 de telespectatori, scrie Adevărul, care citează The Telegraph. Cifrele sunt cu 10% mai mici decât cele pe care le înregistra postul pe care OWN îl înlocuieşte, Discovery Health. Susţinătorii canalului prin cablu spun că ratingurile vor creşte după ce Oprah Winfrey va apărea cu regularitate la OWN, lucru care se va întâmpla spre sfârşitul acestui an. Momentan, Oprah (57 de ani) este ocupată să filmeze propria emisiune „The Oprah Winfrey Show" de pe ABC pe care o va realiza până în luna septembrie.
Televiziunea lui Oprah Winfrey, un eşec

Sursa foto: ProSport.ro

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus