Skip to main content

Corneţeanu: Patriciu are toate problemele românului care a câştigat bani foarte repede

 

Patriciu este un tip foarte complex, foarte inteligent, foarte educat. Dar face toate greşelile şi are toate problemele românului care a câştigat bani foarte repede”, a declarat Răzvan Corneţeanu, fostul manager al trustului Adevărul Holding, într-un interviu pentru Kamikaze.

Publicitate

“Toţi oamenii ăştia bogaţi sunt ca nişte caşaloţi, au tot felul de persoane în jurul lor care, ca nişte peştişori, vin şi le curăţă mizeriile dintre solzi”, mai spune Corneţeanu.

Primii bani i-a câştigat, în studenţie, din montatul antenelor pe bloc, povesteşte managerul de presă pentru Kamikaze.

În continuare, câteva fragmente din interviul pentru revista Kamikaze.

"În studenţie montam antene pentru Antena1"

“Primii bani i-am făcut din antene, în studenţie montam antene de Antena1, dar primii bani mulţi, 250 de dolari, i-am câştigat la Capital şi nu ştiam ce să fac cu ei. Aveam un asemenea stil de viaţă încât aceşti 250 erau peste nevoile mele. (...) Până atunci nu am avut niciodată atâţia. Stăteam în cămin şi aveam şi copil. Veneam din Craoiva, unde oamenii erau preocupaţi de două chestii: Universitatea şi televiziuena sârbă. (...)

Blocurile erau înţesate de antene. Cu fratele meu stăteam zile în şir pe bloc. Principala problemă a celor care stăteau la ultimul etaj era greutatea antenelor şi a suporţilor de antenă. Tuturor le ploua în casă. Unde am stat în Craoiva, nu o să uit că ajunsese să ne plouă în casă în asemenea hal încât, din pragul uşii sufrageriei, până la televizor, în partea opusă, era o perdea de apă. Nu glumesc, aveam vreo 15 recipiente puse. Maică-mea îl certa mereu pe taică-miu încontinuu că nu făcea nimic să ne mutăm de acolo."

Despre perioada Ringier

"După ce în ’96 s-a înfiinţat Ringier România, am trecut în head-quarter-ul lor, după ce mi s-a propus să fiu project manager şi director executiv al diviziei de reviste-magazin. (...) Nu eram simpatizat de şefi, dar apreciat. (...) În 2000, a venit Martin Kall, cel mai tare manager, care mi-a propus să preiau divizia de ziare, Capial şi Libertatea. (...)

În 2006 făceam bani incredibil de mulţi cu divizia ziare, multe, multe milioane, mai ales cu Libertatea, cu tiraje de juma de milion.”

Când am obţinut Evenimentul zilei, am avut şi cazuri în care am găsit în conturile Evenimentului zilei bani ai unor politicieni care veniseră şi pe la Capital sau Libertatea şi oferiseră contracte de publicitate ca să nu scriem de una sau alta şi fuseseră refuzaţi. La Evenimentul zilei reuşiseră.”

"Ringier a căzut, în România, din cauza lui Thomas Landolt"

2006. “Ringier a căzut, în România, din cauza lui Thomas Landolt. Mult rău a făcut Ringier-ului. Târziu şi-au dat seama şi cei din Elveţia. Tipul avea probleme mari, era un butoi de ego. În prima săptămână cand a venit în România, a ochit un loc de parcare. A zis: “A cui e maşina aia? De mâine vreau eu locul ăla”. Întâmplător era locul meu de parcare. Aşa ceva, în Ringier, nu se făcea. E un ţărănism.”

Corneţeanu, despre Dinu Patriciu:

"De treaba cu Adevărul sunt foarte detaşat. Patriciu este un tip foarte complex, foarte inteligent, foarte educat. Dar face toate greşelile şi are toate problemele românului care a câştigat bani foarte repede. Toţi oamenii ăştia bogaţi sunt ca nişte caşaloţi, au tot felul de persoane în jurul lor care, ca nişte peştişori, vin şi le curăţă mizeriile dintre solzi. Patriciu avea o grămadă de oameni din genul ăsta.

Ca să se bage în seamă, aceşti oameni vin şi fac altor oameni viaţa amară, ca să îi vadă caşalotul şi să îşi merite locul pe spinare. Nu lăsam ca oameni din jurul lui să apese sau să îşi bage nasul la Adevăru. Se mai trezea câte unul că i se pare lui că nu ştiu ce colecţie... Pleacă dracu’ de-aicea!”

Câţi bani a investit Patriciu în Adevărul, 100 de milioane?

Dinu Patriciu le cam numără de două ori. Poate acuma a atins 100, după cât au mai băgat în ultima perioadă. 20 şi ceva de milioane erau investiţii imobiliare, alte vreo 20 de milioane erau investiţii în tipografie şi maşini. Ălea sunt acolo. 40-50-60 de milioane sunt investiţia reală. În 2008, cifra de afaceri era de 70-80 de milioane de euro. (...)
În 2008, se vindeau 20 milioane de cărţi în România. Adevărul vindea singur încă 20. (...)

Trei luni, pot să recunosc şi astăzi, cu eforturi din partea lui neaşteptat de mari, a încercat să mă păstreze în companie, dar în alte condiţii decât cele din 2006. Şi am refuzat.”

Răzvan Corneţeanu şi-a dat demisia, la începutul lunii aprilie 2010, după o şedinţă furtunoasă, de cinci ore, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un nene un nene
    La naiba, razvane! Banii din cladiri si din tipografii nu sunt investitii? Dar ce sunt? Cheltuieli cu obiecte de inventar? Nu m-ar mira :))

    Si apoi, explica-i si dlui Patriciu de ce plateste pe intr-un an amortizari egale cu banii cu care ar fi achitat integral alte tiparnite care faceau aceeasi treaba... si de ce cu amortizarile pe un an de pe cladiri ar fi acoperit cu gratie chiria pe cel putin 20 ani?

    Or fi din aur sau din pipi de rechin?

    In rest, ne oprim aici si ne uram numai de bine, ca nu ii place fostului tau coleg sa facem spam pe site-ul dansului!
  • Damned Damned
    @amintirea taranului, @publicitaru ....un om celebru, Petre Tutea spunea .."curul se schimba ... limbile raman aceleasi" .... cam asta s-a intamplat si la Adevarul Holding ....
  • publicitarul2 publicitarul2
    Si inca ceva! As prefera sa vina unul sa dea cu gura si cu "biciul" dar sa faca treaba si sa ma simt in siguranta, sa simt ca maine am loc de munca si ca la viitoare aniversare a copiilor mei pot face de pe acum planuri de o mica petrecere decat sa dea unul cu limba, sa il pupe in fund pe Patriciu si sa-i puna tablouri pe peretzi, sa ne luam salariile pe "bonusuri" care maine se pot anula batand din degete si sa vad cum toate tirajele, audientele, toate produsele si activitatile trustului se prabusesc efectiv in jurul meu! Si asta chiar daca ambele "variante" ar avea "pupincuristii" lor! tu potzi intzelege asa ceva?
  • publicitarul2 publicitarul2
    Fiecare manager are oamenii lui. Tu si altzi potzi citi prin asta "pupincuristri". Atata vreme cat aceasta echipa a facut "lucruri excelente", chestiune admisa pana si de tine, ii prefer pe astia ai lui Cornete. Si filozofand asa, cred ca si tu daca ai ajunge vreodaa in vreo pozitie ai fi pus in situatia de a-zi face o echipa "de pupincuristi" dar ai grija sa faci "lucruri excelente" cu ea ca altfel vor fi doar "pupincuristi" si atat:))
    hai ca esti haios! Sa fii iubit!
  • amintirea taranului amintirea taranului
    Publicitare....critica era legata strict de ipocrizia cu care el a semnalat taranismul. Daca vrei sa interpretezi doar ce-ti convine...baga mare la o teologie ceva, ca ai fi bun la propavaduit sfarsitul lumii. Cat despre cum iti curg tie balutele asteptand sa astupe Imre guri, este patetic tinere. Nu toti lucreaza sau au lucrat la Adevarul. Iar Corneteanu, inafara lucrurilor excelente pe care le-a facut, a fost un "rasat" strangator de pupincuristi cam peste tot. Diferenta totusi dintre el si altii, este ca stia exact valoarea fiecarui om, tinand pe genuchi toate scursurile din motive pragmatice nu pt ca doar il faceau sa se simta bine. Tu pina sa intelegi astfel de lucruri, mai da-ti cu parerea. Reusesti sa fii amuzant.
  • publicitarul2 publicitarul2
    Atzi prin iar glas frustratilor? Vi-l astupase Imre in ultima perioada. De salariile voastre luate ca "bonus" nu mai ziceti nimic? Ca pe vremea lui Cornete indiferent ca la Adevarul sau Ringier le luati pe cartea de munca si drepturi de autor.
    Imi plac si exemplele: " decidea sa ii dea o sansa tanarului"Bravo! Alta critica mai avetzi?
    Doamne, cum ii tzii pe aceasta lume pe acesti frustratzi genetic? si cand critica ei de fapt lauda!
    Hai, va pup si astept comentariile voastre cand din cauza imenselor datorii acumulate Adevarul va incepe concedieri masive. Atunci sa va citesc criticile.
  • publicitarul publicitarul
    "Ca să se bage în seamă, aceşti oameni vin şi fac altor oameni viaţa amară, ca să îi vadă caşalotul şi să îşi merite locul pe spinare." Pai exact asta se intimpla si la Adevarul, razvane! Unii bagatori de seama au plecat odata cu tine, dar altii au ramas si-i ling pantofii lui imre si le fac zile-fripte sclavilor (celor care muncesc)asa ca mai bine taci. Vad c-ai prins iar glas, ai gasit alt fraier pe care sa-l jumulesti de bani, care sa-ti puna la dispozitie alta turma de sclavi in care sa dai cu biciul si pe care sa-iumilesti, ca sa-ti gidili orgoliul si frustrarile?!
  • atentie cad pietre atentie cad pietre
    cornete, cornete!
    taranul era chiar cornete!
    am ghicit, spune, e vorba de cornete?
  • amintirea taranului amintirea taranului
    In multe are dreptate Corneteanu, dar mai ales cand zice de taranismul din Ringier. Imi amintesc de un taran care-si tinea niste manusi de box in cuierul din dreptul usii biroului sau. Acelasi taran racnea la cate un angajat ca-l scoate prin geam, chair daca fizic ar fi fost mai probabil sa fie invers. Tot taranul ala cand se mai angaja cate cineva si musai trebuia sa fie cu aprobarea taranului, mnealui la final, se lasa pe spate in scaunul directorial si-si punea picioarele pe birou precum serifii texani spunand plin de importanta ...eu zic sa-i dam o sansa acetui tanar. Sau tot acelasi taran, la plecare, in redactia Libertatea a luat cutia in care erau mai multe pungi de fise de cafea si le-a desertat pe un birou de unde au sarit pe jos, totul in vazul sclavilor. Asta ca dovada ca el nu a consumat niciodata timpul muncii cu astfel de activitati grobiene si totodata ca un gest de mare generozitate :)))))))))
    Mda, domn Corneteanu, era cate-un taran in Ringier ....pe vremea dumitale. Unii inca si-l amintesc !
  • sant sant
    Dupa tine in 2006 masina avea 10 ani si in 2011 20 de ani !!!!!!!!!!!!!
  • Hawkeye Hawkeye
    Casalot cu solzi? Cat, o bucata? Se face shefu', depinde ce bani se da... :))))))
  • dd dd
    Povestea cu T. Landolt si locul de parcare poate fi citit si din celalalt sens: pariez ca R. Corneteanu isi adjudecase deja cel mai bun loc de parcare, cel destinat nr-ului 1 din Ringier ( nuuuuu, asta nu era un taranism, vai...), asa ca atunci cand a venit, mister Landolt si-a cerut dreptul la status. Mai pariez ca R. facea totul sa-l ignore pe T. si in general sa-l tina deoparte, sau sa-i dea cu flit, nu dadea 2 bani pe el...Astalalt evident se infuria...eternele conflicte dintre doi grei, acum evident ca R.Corneteanu spune doar ce-l aranjeaza.
  • Ma Ma
    Unde o fi vazut Cornete casalot cu solzi, nu stiu... Dar avind in vedere importanta pe care si-o da, ar putea fi totusi mai atent in exprimare.
  • sens giratoriu sens giratoriu
    Are dreptate Cornete cu ciugulitorii de mizerii.
    Eu il stiu pe unul care l-a ciugulit si pe Cornete, ani buni.
    Si pe toti care erau mai mari decat el, de fapt.
    De ceva timp ciuguleste jegul de pe Vantu si a ajuns chiar ciugulitor sef.
    Ceva mai dezgustator nu poate exista.
  • timisoara timisoara
    Aici la Timisoara masina e noua si buna. Identica cu cea de la Cluj (Garamond) si Iasi. In felul asta avem singurul lant de tipografii identice, noi si performante din Romania. Nu le prea intretinem, In special la Cluj si Iasi am auzit ca isi bat joc intr-un mare fel de aceste masini de tipar.
    Cand au venit americanii si ceva suedezi sa instaleleze am intrebat si mi s-a raspuns ca masinile au fost comandate si construite acolo in America (100%) in fabrica de langa New York. Nici vorba de stoc, nimeni nu tine asa ceva pe stoc. De aia a si durat atat pana au fost toate functionale. Din pacate astia isi bat joc acum de ele prin faptul ca nu avem bani nici de sapun daramite de piese si costuri de intretinere. Masinile sun americane, facute acolo, comparabile cu Goss-urile care acum sunt insa construite in China. Firma asta Global (cred ca se numeste) a facut o treaba serioasa si ma indoiesc avand in vedere calitatea produselor ca se afla in faliment. Si inca ceva, imi povestea strainul care se ocupa de montaj ca Patriciu personal a fost acolo si a vizitat fabrica impreuna cu mai multi oameni cand a semnat contractul. Zicea si cel dinainte, nu o sa gasesti doua pareri la fel dar faptul ca masina a fost cumparata de pe stoc si ca acea companie era in faliment este o informatie gresita.

Trimite un comentariu

sus