Skip to main content

Millennium, reclama "care au interzis-o" din vina Holograf

 

Reclama pentru Millennium a fost scoasă de pe post din cauza unei greşeli de gramatică. Dar nu a realizatorilor reclamei, ci a celor de la Holograf, care asigură coloana sonoră a spotului.

Publicitate

Înainte de a detalia decizia CNA, iată reclama:

[youtube width="350" height="280"]http://www.youtube.com/watch?v=moXnCkjIU7A[/youtube]

Unde a greşit Holograf, în continuare:

Versul “pe drumul care voi porni”, din piesa celor de la Holograf, nu conţine prepoziţia “pe”, varianta corectă din punct de vedere gramatical fiind “pe drumul pe care voi porni”.

Codul audiovizual conţine un articol care îi obligă pe radiodifuzori să asigure respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română.

Greşeala gramaticală nu este singurul motiv pentru care reclama trebuie refăcută. CNA spune că informaţiile prezente în partea de jos a ecranului sunt ilizibile. Textul titrat în partea de jos a ecranului nu este lizibil şi este menţinut pe ecran un timp foarte scurt, fapt care face imposibilă citirea lui.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cosmin cosmin
    Este "cat" in loc de "cit", ca tot veni vorba de cum scriem p-acilea...
  • dave88_ady dave88_ady
    chiar acum am vazut reclama pe Antena 3
  • Irina Irina
    Astept cu interes demiterea parlametarilor care nu stiu sa vorbeasca corect si amenzi usturatoare pentru vedetutele de pe la TV!
  • Ana Ana
    Bine ca interzic reclamele pentru greseli din astea, dar pe posturile de desene animate, unde probabil se uita mii de copii, curg greselile gramaticale si de traducere garla. Acolo de ce nu se uita CNA? Nu vede nimeni si uite asa se educa viitorul Romaniei.
  • Sly Sly
    Dacă greşeli precum acordul unui adjectiv feminin în caz cu substantivul determinat înseamnă greşeli de tastare, atunci eu n-am făcut nici măcar şcoala primară. Nu ştiu de cînd vă ocupaţi, dle Popescu, de acest site, dar eu am văzut de nenumărate ori greşeli de limbă, nu o literă lipsă ca în cazul de faţă. Am intervenit fiindcă mi s-a părut hilar ca, într-un text în care se vorbeşte despre greşeli de limbă, să apară o eroare, fie ea şi lipsa unei litere dintr-un cuvînt (deşi e un cuvînt cu relevanţă în ştirea prezentată).
  • Simona Gherlan Simona Gherlan
    Eu aud "pe drumu-n care voi porni". E clar ce nu-ncapea "pe drumul pe care". Poate-au vrut si ei sa zica ceva mai poetic, ca pleaca in "calatorie", ca doar e un cintec - nu cred ca pe fata aia blonda o interesa drumu' in sine dupa ce fusesela banca M, ca n-are nici o noima. Sunt tot felul de sensuri in limba roamana. De ex, "la drum de seara" ce inseamna? O strada pe intuneric?
    Bine ca are CNA auzul fin si a auzit-o p-asta, ca-n rest tot ce e la TV trece mai intii pe la Academie.
  • obligatoriu obligatoriu
    Yoata seria Mmiilleenniiuumm cu Holograf este stupida.
    Nu-mi dau seama cum pot face asa ceva cei de la marketing!
  • Vasile Vasile
    Dumnezeule, poate nu mai baga reclama aia pe post, ca era stupida rau.
  • Stefan Murgeanu Stefan Murgeanu
    daaaa? pai atunci...
  • florin florin
    sigur e atat de gresit? vorbim de o melodie nu de un discurs... „drumul care voi porni” poate fi o constructie absolut corecta intr-o anumita situatie. voi porni un drum, adica voi incepe o calatorie. e limba romana, care din fericire este extremd e flexibila, nu inginerie spatiala
  • Stefan Murgeanu Stefan Murgeanu
    cum este de exemplu "cobori in jos"... deh, lui eminescu i se permite, are pile la Academie :D: ))
  • Ela Ela
    Este "pe drumu-n care voi porni", nicidecum "pe drumul care voi porni". Deh! Au gasit de ce sa se lege...
  • io nustiu a scrie io nustiu a scrie
    da astia dela cenea nau auzit de licenta poetica ? usoara abatere de la normele limbii romane cerută de necesitatea rimei ritmului sau din dorinţa de a realiza o notă stilistică particulară etâcâ sasamaideparte ?
  • George Hari Popescu George Hari Popescu
    Mulţumim pentru observaţie, am corectat. Dacă veţi citi în restul site-ului, veţi vedea că ştim cît de cît limba română, însă mai facem greşeli de tastare.
  • Vava Vava
    :) Bine ca OTV si Kanal D duduie. Strasnic CNA-ul, consecvent, alea alea.

Trimite un comentariu

sus